appel kaas quesadilla

Zoete quesadilla’s met appel en mais

Net zoals je zoete en hartige pizza’s en pannenkoeken kunt hebben, moet dat ook kunnen met quesadilla’s. En daarom staan deze zoete quesadilla’s met appel en mais op het menu.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

6 volkoren wraps
3 appels
3 uien
1/2 paprika
100 gram mais
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
1 el honing
500 gram geraspte kaas

knapperige zoete quesadilla

Hoe maak je de zoete quesadilla’s met appel en mais?

Kaas en knapperige wraps zijn echt mijn comfort food en het kan eigenlijk nooit mislukken qua smaak. Normaal gesproken maak ik vaak quesadilla’s met Mexicaanse groenten en lekker veel kaas. Totdat ik me bedacht dat je er ook een andere vulling in kunt doen. Door bijvoorbeeld meer met zoete groenten en fruit te werken. 

Appel, ui en mais werd het. Heerlijke zoetigheden die lekker bij elkaar passen en waarbij de smaken ook echt tot uiting komen wanneer je ze even lekker roerbakt. 

Als eerste begin je met het in stukken snijden van de ui die je even aan fruit in een pan. Snijd ook de paprika in stukjes en voeg deze toe. Tenslotte doe je dit ook voor de appel. Snijd plakjes van de appel met schil en snijd ze nog eens door de helft. Roerbak ze mee en je zult merken dat de appel lekker zacht wordt.

quesadilla met appel en mais

Hierna voeg je ook de mais, kruiden en honing toe aan de pan. Roerbak het nog even een paar minuutjes door. Ondertussen leg je de wraps alvast klaar en strooi je over de helft hiervan de geraspte kaas. 

Daarna schep je de appelvulling over de kaas heen en klap je de wraps dubbel. Ik bak twee quesadilla’s tegelijk in een pan. Bak eerst de ene kant ongeveer 2-4 minuten op halfhoog vuur. Doe er ook een deksel op zodat de kaas lekker kan smelten. Haal de deksel ervan af, plaats een bord er op zijn kop op en draai de pan om. Zo kan je eenvoudig de andere kant van de quesadilla bakken. Herhaal dit ook voor de andere zoete quesadilla’s.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.