zoete aardappelsoep 2

Een heerlijke Indiase zoete aardappelsoep rijk aan de heerlijkste kruiden en vol met gezonde ingrediënten. Een perfect gezond verwengerecht!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 grote zoete aardappels
1 ui
1 blik kokosmelk
250 ml groentebouillon
1/2 el currypoeder
1 el garam masala
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1 tl peterselie
1/4 tl knoflook
Optioneel: turks brood

zoete aardappelsoep

Hoe maak je de zoete aardappelsoep?

  • Schil de zoete aardappel en snijd daarna in blokjes
  • Bak dit in een pan lichtgaar.
  • Pel en snijd de ui klein en voeg toe aan de zoete aardappel.
  • Doe de zoete aardappel en ui na zo’n 5 min in een keukenmachine samen met de kokosmelk en pureer tot soep.
  • Doe de zoete aardappelsoep in een soeppan.
  • Voeg de overige ingrediënten toe.
  • Laat de soep ongeveer een half uurtje gaar koken.
  • Bak het Turks brood krokant af in 5 tot 10 minuten op 200 graden.

Dit is een heerlijke gekruide zoete aardappelsoep die ik heb leren maken van een recept van mijn host mum tijdens mijn tijd als au pair in Australië. Zelfs het jongste kind dat niet zo van groenten houdt is er dol op dus dat is extra fijn. En hoe kan het ook anders, want deze soep zit boordevol smaak en lekkers!

zoete aardappelsoep 3

Je begint met het kort aanbakken van de groenten zodat ze een rijkere smaak krijgen in de soep. Schil hiervoor de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Bak de blokjes daarna kort aan in een pan. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de ui ook toe aan de zoete aardappel en bak totdat deze glazig wordt.

Stop de groenten in een blender of keukenmachine samen met de kokosmelk en pureer tot een soep. Doe de zoete aardappelsoep in een soeppan en voeg nu ook de groentebouillon en kruiden toe aan de soep. Roer goed door en laat de soep op smaak komen door het minstens een half uur zachtjes te laten koken. De volgende dag is je soep nog lekkerder!

Lekker bij de soep is een stukje Turks brood. Verwarm de oven voor op 200 graden en doe je brood er ongeveer 5 tot 10 minuten in totdat je brood warm en knapperig is. Serveer het brood samen met de zoete aardappelsoep.

En als je deze soep lekker vindt, dan is mijn wortel kerrie soep ook zeker een aanrader!

2 gedachten over “Zoete aardappelsoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.