Zoete aardappelburgers

zoete aardappel burgers 2

Ik blijf me er iedere keer maar over verbazen dat je op zoveel verschillende manieren een heerlijke burger kunt maken. Dit keer maakte ik een zoete aardappelburger met quinoa en heerlijke pittige kruiden.

Inmiddels heb ik al ik weet niet hoeveel verschillende veggieburgers gemaakt en dat terwijl ik eigenlijk vlees superlekker vind. Het is zo mooi om te ontdekken hoeveel lekkers je met allerlei groenten kunt maken. Zo ook met vegetarische gerechten, iets wat ik steeds meer begin te waarderen :). Deze burgers zijn echt super simpel om te maken. Naast het voorwerk van het koken van de quinoa en de zoete aardappel, is het gewoon een kwestie van alles mixen en de oven lief aankijken totdat hij piep zegt en jij lekker van je zoete aardappelburgers kunt gaan smullen. Doordat er lekker veel kruiden in zitten, maakt het deze veggieburger veel anders dan anders en lekker pittig om te eten. Vanwege de kruidencombi staat deze burger ook wel bekend als de masala burger, omdat je er eigenlijk garam masala in hoort te doen. Ik heb lekker voor mijn eigen kruidencombi gekozen die vrijwel iedereen die een beetje van Aziatisch koken wel in huis heeft en het daardoor erg gemakkelijk is om te maken.

zoete aardappel burgers 3

Wat heb je nodig? (voor 2 personen, ieder 2 burgers)

1 zoete aardappel
50 gram ongekookte quinoa
1 ui
1 klein teentje knoflook
1/2 eetlepel koriander
1/2 theelepel gemberpoeder
snufje zout
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kerriepoeder
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel kruidnagel
1/4 theelepel kardemom
200 gram sla of spinazie
optioneel: dressing en broodjes

zoete aardappel burgers 4

Hoe maak je de zoete aardappelburgers?

Verwarm de oven voor op 230 graden. Kook de quinoa volgens de verpakking. Kook ook de zoete aardappel samen met de quinoa. Ik heb er zelf voor gekozen om de zoete aardappel in zijn geheel te bakken in de oven (30 minuten op 230 graden). Ik had dit ‘s ochtends al gedaan en zo hoefde ik tijdens het klaarmaken van het eten alleen nog maar de schil eraf te wikkelen en kon ik zo de zoete aardappel bij het beslag doen. Mix alle ingrediënten behalve de sla en de optionele ingrediënten met elkaar in een keukenmachine. Neem een bakplaat met bakpapier, maak van het beslag vier burgertjes en leg deze op de bakplaat. Bak de zoete aardappelburgers 15 minuten, keer ze dan om en bak ze nog eens 15 minuten.

Leg de burgers op de sla of spinazie en doe eventueel over de salade een dressing van olijfolie, peper, zout en bieslook. Naast de salade zijn deze burgers natuurlijk ook erg lekker met volkoren broodjes. Ook kun je ervoor kiezen om de burgers af te toppen met wat tomaat, augurk en komkommer en er een eigen gemaakte ketchup bij te doen van tomatenpurree. Oja, ik heb er ook wat Parmezaanse kaas kruimels overheen gedaan. Ook erg lekker kan ik je vertellen!

zoete aardappel burgers 1

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Wat ga jij maken dit weekend?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



4 comments

  1. Dina

    Mmmh klinkt echt super lekker! Ik vind het ook leuk om zelf burgers te maken, maar heb het al een tijdje niet meer gedaan. Snel maar weer eens doen.

    1. Miss Craftsy

      Dankje Dina! Burgers maken is zoo leuk! Het blijft bijzonder om telkens nieuwe burgers te maken die soms nog veel lekkerder zijn dan de ‘ouderwetse’ hamburger

  2. (Retro) Sonja

    Oeh, dit zet er zooo goed uit en klinkt ook heerlijk! Ik hou van zoete aardappel! Ga het zeker eens proberen 🙂

    1. Miss Craftsy

      Thanks Sonja! Ik zeg alvast: eet smakelijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.