gezonde-zoete-aardappel-curry

Zoete aardappel stoof met spinazie

Een heerlijke warme zoete aardappel stoof om jezelf heerlijk mee op te warmen. Hoe je deze eenvoudig maakt? Dat zie je hier.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

500 gram zoete aardappel
60 gram spinazie
1 ui
2 el amandelen
Bouillonblokje met kokend water
1/2 el kaneel
1 tl komijn
1 tl kruidnagel
1 tl knoflook
1 tl koriander
1/2 tl zeezout

spinazie-en-zoete-aardappel-curry

Hoe maak je de zoete aardappel stoof met spinazie?

Een stoof is voor mij het perfecte herfst en wintergerecht. Het duurt niet eens zo lang om te maken en het is supereasy. Vooral door de zoete aardappel creëer je een warme en zoetige smaak die echt herkenbaar is voor de herfst.

Dit gerecht zit boordevol gezonde ingrediënten. Zo helpt dit gerecht tegen acne en eczeem dankzij de vitamine C. Dit helpt griep te voorkomen en collageen te produceren waardoor je een jonge huid behoudt en je beter bestand bent tegen stress. Niet alleen door de vitamine, ook dankzij de magnesium kan je stress beter aan en helpt het je beter te ontspannen. Ook is het goed tegen een hoge bloeddruk (door de vitamine B6) en een hoge cholesterol. Kortom zoete aardappel is onweerstaanbaar gezond voor elke ambitieuze vrouw.

curry-met-zoete-aardappel-en-spinazie

De zoete aardappel stoof maak je door eerst de ui in kleine stukjes te snijden en kort aan te bakken in een pan. Ondertussen schil je de zoete aardappel waarna je hem in kleine blokjes snijd. Voeg de blokjes toe aan de ui en roerbak kort mee.

Voeg vervolgens het bouillonblokje toe met wat kokend water. De groenten mogen er best in verdrinken. Voeg ook alle kruiden toe. Laat de stoof nu ongeveer 15 minuten inkoken op hoog vuur. De stoof is klaar wanneer de zoete aardappel zacht is en het water zo is verdampt dat je een lekker sausje overhoudt.

zoete-aardappel-curry

Snijd de spinazie klein en roer dit door de zoete aardappel stoof. Schep de stoof op een bord en top het af met de amandelen. 

[yumprint-recipe id=’75’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.