aziatische zoete aardappel

Zoete aardappel schotel

Met knapperige, geroosterde zoete aardappel kan je eigenlijk nooit de mist in gaan. Dit keer combineerde ik hem in een zoete aardappel schotel met een Aziatisch tintje.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

3 medium zoete aardappels
300 gram kip
1,5 paprika
150 gram wortel
2 el sojasaus
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1/2 avocado
6 el pindakaas
1/2 tl knoflook
1 tl citroensap

zoete aardappel met satesaus

Hoe maak je de zoete aardappel schotel?

Zoete aardappel frietjes zijn echt mijn gezonde guilty pleasure. Je hebt het genot van de knapperige frietjes en de zoetige smaak van de aardappel. Dit kan je me elke dag voorschotelen! Daarom is het ook zo’n fijn gerecht omdat je het gemakkelijk kunt klaarmaken op een fijne weekenddag. Je moet namelijk wel eventjes wachten op deze knapperige rakkers, maar dat is het wachten meer dan waard.

Als ik denk aan onze gewone Nederlandse friet, dan eten we daar ook zeer veel verschillende sauzen bij, waarbij het frietje oorlog misschien wel de meest authentieke van is. Van dat frietje kan ik soms intens genieten en ik vroeg mezelf af of zoete aardappel frietjes met satesaus ook zou smaken. Dat vroeg natuurlijk om een challenge die ik graag aanging. En zo ontstond deze Aziatische zoete aardappel schotel.

zoete aardappel schotel

Voor deze zoete aardappel schotel ga je eerst met de zoete rakkers aan de slag. Hiervoor verwarm je de oven vast voor op 200 graden, terwijl je de zoete aardappels in grote stukken frieten snijdt. Leg de frietjes op een bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olie overheen en strooi er wat zout en paprikapoeder over. Bak de zoete aardappel frietjes vervolgens in 30 minuten af.

Terwijl de frietjes staan te bakken, ga je verder met de rest. Snijd hiervoor de kip in kleine blokjes en bak deze in een pan. Doe hierbij ook een flinke scheut sojasaus bij waar de kip in kan marineren. Snijd daarna de paprika en wortel klein en voeg deze toe aan de kip. Zet het vuur laag en laat alles zachtjes gaar koken. Vervolgens kan je ook alvast de avocado klein snijden.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de satesaus maken. Doe hiervoor de pindakaas in een bakje met 1 el sojasaus, knoflook, citroensap en wat water. Roer alles goed door en warm de saus op in de magnetron. Als de zoete aardappel frietjes klaar zijn verdeel je ze over de borden, gevolgd door de kip met groentenmix. Top de schotel af met de avocado en satesaus. Mocht je jezelf extra willen verwennen, dan kan je er ook nog wat kokosrasp bij doen.

[yumprint-recipe id=’97’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.