zoete aardappel schotel

Zoete aardappel schotel met kip en kaas

Zin in een gezonde guilty pleasure die in 10 minuten klaar is? Probeer dan eens deze zoete aardappel schotel met kip en kaas.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1 medium zoete aardappel
100 gram kip
1 paprika
1/4 tl knoflook
peper en zout
1/4 tl chilipoeder
1/4 tl paprikapoeder
1 tl bieslook
30 gram mozzarella
30 gram geraspte kaas

10 minuten zoete aardappel schotel

Hoe maak je de zoete aardappel schotel met kip en kaas?

  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel en stop deze 5 minuten in de magnetron
  • Snijd de kip in blokjes en bak ze aan met de knoflook, chili, paprika en peper en zout
  • Snijd ook de paprika in stukjes en voeg deze toe samen met de zoete aardappel
  • Roerbak alles door totdat de kip gaar is
  • Snijd de mozzarella in stukjes en top hiermee de schotel af samen met de geraspte kaas en bieslook

Ik vind zoete aardappel een perfecte vervanger voor gewone aardappel en varieer hier heel graag mee. Met deze zoete aardappel schotel heb je heel snel een gezonde maaltijd op tafel staan waar je extra van kunt genieten door de toevoeging van de kazen. Een gezonde guilty pleasure zullen we maar zeggen.

zoete aardappel schotel met kip en kaas

Om ervoor te zorgen dat het gerecht heel snel klaar is, gaan we de zoete aardappel in de magnetron doen. Dit is sneller dan de zoete aardappel eerst te koken in een pan of te bakken in de oven. Dit doe je heel simpel door wat gaatjes te prikken met een vork in de aardappel en hem daarna 5 minuten in de magnetron te doen. De aardappel moet bijtgaar worden. Is hij dan nog niet? Stop hem dan even wat langer in de magnetron.

Ondertussen kun je de kip in stukjes snijden. Doe ze in een pan en voeg daaraan ook de knoflook, chili, paprika en peper en zout toe. Roerbak goed door zodat de kruiden op de kip komen. Snijd ook de paprika in stukjes en voeg deze samen met de zoete aardappel toe aan de kip. Roerbak wederom goed door en totdat de kip gaar is.

Snijd de mozzarella nog in stukjes. Schep de zoete aardappel schotel op een bord en top dit af met de mozzarella, geraspte kaas en de bieslook. Wil je gaan voor een gegratineerde versie? Plak er dan nog even 10 minuutjes aan door de schotel 10 minuten op 200 graden in de oven te plaatsen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.