zoete aardappel pizza

Zoete aardappel pizza

Een gezonde pizza staat zo bij je op de tafel. En deze zoete aardappel pizza is mijn favoriete gezonde pizza ooit! Easy, fresh and healthy!

Wat heb je nodig? (voor 1 pizza)

1 medium zoete aardappel
6 el bloem
1/2 el Italiaanse kruiden
1 tl paprika
1/2 tl knoflook
50 ml pomodoro
1/2 paprika
3 plakjes kipfilet
60 gram mozzarella

gezonde pizza met zoete aardappel

Hoe maak je deze zoete aardappel pizza?

Eerder maakte ik al een zoete aardappel pizza, maar toen bestond de bodem uit een mix van plakjes zoete aardappel en kaas. Heerlijk, maar het kostte wat tijd om deze pizza te maken en dat moest beter kunnen.

Na de rage van rode bieten en bloemkool pizza, moest het natuurlijk ook niet zo moeilijk zijn om een zoete aardappel versie ervan te kunnen maken. Dit resulteerde in een heerlijke bodem die lekker luchtig is. Perfect om allerlei toppings op te doen.

Voor de zoete aardappel pizza begin je natuurlijk met de bodem. Hiervoor wil je een zachte aardappel hebben en de makkelijkste manier hiervoor is de zoete aardappel 8 minuten in de magnetron te doen. Ontvel vervolgens de zoete aardappel en doe hem samen met de bloem en kruiden in een keukenmachine. Mix het totdat je een mooi deeg hebt en voeg een klein beetje water toe als het deeg nog wat te droog is.

pizza met zoete aardappel bodem

Als je een mooie deegbal hebt, kun je deze uitrollen op een ingevette bakplaat in een ronde vorm. Bak de pizzabodem vervolgens in 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Ondertussen kan je vast de paprika, mozzarella en de kipfilet snijden. Zodra de pizzabodem klaar is, beleg je deze met de pomodoro, kipfilet, paprika en mozzarella. Je kan natuurlijk ook andere heerlijke toppings kiezen, je kan het zo gek maken als je zelf wilt :). Vervolgens doe je de pizza nog eens 10 minuten in de oven op 200 graden. En daarna kan je gezond genieten van je pizza. Wat een verwennerij!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.