ontbijt muffins met zoete aardappel

Zoete aardappel muffins

Muffins for breakfast?! Zeker weten, want muffins hoeven niet ongezond te zijn, zoals deze zoete aardappel muffins.

Wat heb je nodig? (voor 8 muffins)

1 zoete aardappel
70 gram appel
70 gram wortel
40 gram kokosrasp
110 gram kokosmeel
2 eieren
60 gram rozijnen
50 gram walnoten
1 ts bakpoeder
1 ts kaneel
1 el speculaaskruiden
2 gram stevia

gezonde zoete aardappel muffins

Hoe maak je de zoete aardappel muffins?

Ik ben echt weer een bakperiode ingeslagen. Geen idee hoe het kan, want met zulk weer vind niemand het leuk om lang in de keuken te staan. Behalve ik dus. Het lijkt wel of bakken met helpt gezonder te eten. Wat ook logisch is, want je eet lekkere, enigszins zoete dingen maar die wel gezond zijn. Zo heb je het idee dat je ongezond eet en verdwijnt je trek naar echte ongezonde dingen. 

Tenminste, dat is mijn theorie en voor nu werkt het omdat mijn cravings vrijwel weg zijn en ik ook weer gemakkelijker nee kan zeggen. En bakken is gewoon leuk om te doen, helemaal als je ontdekt dat je zoveel gezonde dingen kunt maken die echt goed voor je zijn. Er was heel veel excitement in mijn keuken kan ik je vertellen en dan hebben we het nog niets eens over de heerlijke geur die zich door mijn kamer verspreidde toen deze zoete aardappel muffins in de oven stonden.

zoete aardappel muffins

Voor de zoete aardappel muffins moet je eerst iets vooraf doen, namelijk de zoete aardappel koken. Dit kan je doen in een pan met water, of wat veel gemakkelijker is, in de oven omdat je er dan niet naar hoeft te kijken. Kook de zoete aardappel 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wanneer de zoete aardappel klaar is, snijd je de uiteinden ervan af en wikkel je de schil van de zoete aardappel. Verwarm opnieuw de oven voor, maar dit keer op 180 graden. Doe de zoete aardappel in een keukenmachine samen met alle andere ingredi├źnten behalve de rozijnen en de walnoten. Zorg ervoor dat je de appel en wortelen ook al iets kleiner hebt gesneden. Mix alles goed door elkaar totdat je een mooi deegbeslag krijgt.

paleo zoete aardappel muffins

Het beslag wordt niet zo vochtig zoals je normaal gewend bent van een muffinbeslag en dat hoort zo. Mocht jouw beslag toch te droog en te korrelig uitvallen, doe er dan wat water bij. Roer er vervolgens ook de rozijnen en walnoten bij.

Schep vervolgens het beslag in de 8 ingevette muffinvormpjes. Neem ongeveer 4 eetlepels per vormpje en druk het beslag goed en stevig aan. Als je klaar bent doe je de zoete aardappel muffins 30 minuten in de oven. Als ze klaar zijn hebben ze een knapperige bovenkant. De binnenkant hoort dan als het goed is vanzelf niet meer vochtig te zijn. Eet 2 muffins voor een heerlijk vullend ontbijt. Lekker zoet met een portie verstopte groente!

[yumprint-recipe id=’60’]BewarenThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.