de gelukkige eter

Zo word je een gelukkige eter

Heb jij een haat liefde verhouding met eten? Ben je de ene keer op dieet en de andere keer eet je alles wat los en vast zit? Zo creëer je een relaxte relatie met eten en word je een gelukkige eter.

Eet je het liefste zoet en zoveel mogelijk? Houd je een dieet wel vol maar keer je daarna toch weer terug naar je oude eetpatroon maar eet je dit keer meer dan ooit? Eet je weleens stiekem of teveel en te snel omdat je bang bent dat anderen jouw eten opeten? En neem je je elke dag weer voor om gezond te eten, maar sneuvelt je goede voornemen alweer bij de lunch? Dan heb jij op dit moment geen gezonde en gelukkige relatie met eten.

Altijd maar craven naar suiker

Maar gelukkig ben je niet de enige, want heel veel vrouwen worstelen met dit probleem. Zo ook ik. Ik leef bijna van maaltijd naar maaltijd en denk de hele dag aan eten. En hoewel ik gezond eten mega lekker en belangrijk vind, zwijg ik toch altijd weer voor een stuk chocoladecake over een salade voor lunch. Ik ben een zoetekauw en ik vind dat nu eenmaal lekker. En toch weet ik dat ik mijn lichaam beter voed door het niet te eten, maar dat blijft lastig.

Een duwtje in de goede richting

En toen kwam ik het boek ‘De Gelukkige Eter’ van Carola van Bemmelen tegen. Aan het begin van mijn ik ga gezonder leven journey een paar jaar geleden, las ik haar 100% suikervrij boeken die ontzettend motiverend zijn en die hebben me ook heel erg geholpen. Nu ben ik op weg naar mijn zoektocht naar geluk, maar mijn relatie met eten is nog altijd een lastige nu ik niet meer in mijn eentje in Nederland woon met mijn vertrouwde eten en eetpatroon in handbereik. Een probleem die ik in mijn eentje nog niet heb weten te tackelen. En gelukkig heeft De Gelukkige Eter me daarbij een duwtje in de goede richting gegeven.

Waarom gezond eten maar niet lukt

Omdat ik al heel veel weet over voeding, bevat het overgrote deel van het boek niet heel veel nieuwe informatie, maar een opfrisser en boek die ingaat op de struggle die veel vrouwen hebben als het gaat om eten. In het boek leer je waarom het zo lastig is om een goede relatie met eten te ontwikkelen en waarom je plannen om gezonder te leven telkens mislukken. Niet om je totaal geen wilskracht hebt, maar omdat deze bij veel mensen kapot is. Zo leer je onder andere hoe je je wilskracht beter kunt maken en hoe je saboteurs in je brein ontdekt.

Zo word jij een gelukkige eter

Na al deze achtergrondinformatie over gezond eten en wat dat met je lichaam doet, duikt Carola in deel 2 in op wat een gelukkige eter dan allemaal eet. Van eten wat je lichaam echt nodig heeft tot aan nooit meer diëten. Zo leer je wat je kunt eten om je lichaam op haar natuurlijke gewicht te houden. In deel 3 krijg je allerlei tips om rustig en relaxed te eten en hoe je voor jezelf een plan kunt maken om eens en voor altijd het roer om te gooien en goed voor je lichaam te zorgen. Het laatste deel tenslotte bestaat uit tabellen met suikervervangers, schuilnamen en leer je hoeveel eten je nu echt nodig hebt. Deze laatste overzichten zijn altijd megahandig om uit te vogelen waar nu overal suiker in zit.

Mijn weg naar een gelukkige eter

Het grappige is dat voordat ik dit boek las probeerde om suiker te schrappen uit mijn dieet, maar ik telkens weer greep naar die reep chocolade of een maaltijd waarvan ik wist dat er veel suiker in zat. Ook al weet ik hoe slecht het voor me is, die hap was zo genomen. Wonderbaarlijk, na het lezen van dit boek, gaat het veel beter. Ik kies bewust voor mijn maaltijden en ik greep niet meer naar suikerhoudende snacks en eten ook al liggen die voor het oprapen. Ik heb oprecht ook de behoefte niet meer (waarschijnlijk omdat ik nu weer met de neus op de feiten ben gedrukt hoe slecht het wel niet voor me is en ik me er ook zo slecht door voel). Ik geniet nu voorlopig van puur eten en ik voel me er goed bij!

De gelukkiger eter van Carola van Bemmelen is te koop voor 20 euro in jouw (online) boekenwinkel.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.