meer tijd in je dag vinden

Zo vind je meer tijd in je dag

24 uur in een dag en dat is voor velen nog te weinig. We zijn altijd te druk en we hebben te weinig tijd om te slapen, te sporten, tijd spenderen met vrienden. Hoe zorg je nu voor meer tijd in je dag?Ik ben een hele ambitieuze dame die niet zo gemakkelijk stil kan zitten. En dat leidt er vaak toe dat ik veel te veel doe dan wat goed voor me is. En op zich is veel doen niet zo erg, als je het maar goed weet te prioriteren en de dingen doet die je ook echt graag wil doen. Helaas lukt dat niet altijd heel goed en zijn we vaak bezig met ‘druk’ zijn in plaats van effectief bezig te zijn met de dingen die we echt belangrijk vinden en die ons drijven. Hoe kun je nu meer tijd in je dag vinden voor die dingen?

Doe het in 1x

Vaak heb je dingen 3x in de hand voordat je er echt iets mee doet. Ruim het meteen op als je het in je handen hebt of eraan denkt. Dan ben je er maar een paar seconden mee bezig in plaats van langer (ook in je hoofd). Hetzelfde geldt voor het gebruik van email.

Me time

Dit lijkt misschien raar als je al niet eens tijd hebt voor andere dingen. Maar als je elke minuut van de dag druk bent, is me time juist de perfecte oplossing om meer balans in je leven te krijgen. Neem elke dag 15 minuten voor jezelf om helemaal te unpluggen en echt tijd voor jezelf te nemen, zonder anderen en de wereld van internet. Ik vind het bijvoorbeeld erg fijn om te mediteren.

Plan je piektijden

Houd eens een week bij wanneer je het meest energierijk en actief bent. Dit zijn de momenten waarop je het meeste kunt doen en je bezig kunt houden met moeilijke taken. Plan dan ook op die momenten je grootste en moeilijkste taken in om zo productief aan de slag te kunnen gaan. 

Maak jezelf klaar voor de volgende dag

Zet je lunch klaar, leg je kleren ready to go en zorg voor alle andere dingen zodat je ochtend gemakkelijk en snel gaat. Een ideale manier voor wanneer je niet zo’n ochtendpersoon bent. Aan de andere kant vind ik het juist fijn om eerder op te staan en mijn ochtend rustig te beginnen door juist dan mijn lunch klaar te maken. Met eten bezig zijn ontspant me juist.

Maak keuzes

Oeps dit is een hele moeilijke voor mij! Als er iets is wat ik niet zo goed kan, is het keuzes maken en ja inderdaad, dit neemt veel tijd in beslag. Het is natuurlijk afhankelijk van welke beslissing je moet nemen. Maar zet jezelf eens voor het blok als het gaat om het kiezen van een ijssmaak en kies dat wat op dat moment in je opkomt. Als het gaat om een moeilijkere beslissing zoals het kopen van een laptop, zoek dan uit waar je laptop aan moet voldoen, kies een top 3 uit en weeg daar de voor- en nadelen tegen elkaar af. Zet in het ergste geval een tijdslimiet om toch niet in je keuze te blijven hangen.

Zet het op je kalender

Als er iets zwart op wit staat, dan is het gemakkelijker om je eraan te houden. Maak dus elke dag een planning en schrijf (uiteraard realistisch) wat je van plan bent te doen in tijdblokken. Als het er zo staat, ben je ook meer geneigd om aan die doelen te voldoen. Blok er dan ook meteen een stukje me time bij ;).

Geef alles een plekje

Wanneer alles een eigen plekje heeft, ben je ook geen tijd kwijt met zoeken en blijft het ook rustig in je hoofd. En daarover gesproken, probeer om zoveel mogelijk dingen meteen af te handelen en mee te dealen. Hoe langer het in je hoofd rondspookt, hoe meer energie en tijd het kost.

Stop met multitasking

Yep, ik dacht ook dat ik sneller zou zijn door meerdere dingen tegelijk te doen. Want ik ben een vrouw toch? Uit veel wetenschappelijke onderzoeken blijft dat het onmogelijk is. Richt je op een ding en geef het je volle aandacht. Dan ben je niet alleen sneller, maar doe je het ook nog beter. Overigens kan ik dit niet helemaal hoor. Terwijl ik dit schrijf, kijk ik ook de Amerikaanse Voice. En ja, dat zorgt ervoor dat ik minder snel schrijf. Ach ja ;).

Vind jij meer tijd in je dag?

We zijn natuurlijk niet perfect en dat hoeft ook niet. Als je een keertje iets niet doet is dat geen ramp. Wees de beste versie van jezelf en doe de dingen die jou gelukkig maken. Mij heeft het in elk geval heel erg geholpen door sneller keuzes te maken, opgeruimder te zijn en beter te plannen.

Hoe vind jij meer tijd in je dag?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.