sterke punten

Zo profiteer jij van jouw sterke punten

Vaak kijken we naar de dingen die niet goed zijn, in plaats van die wel goed zijn. Wat waarom zou je niet meer werken aan je sterke punten?

Denk positief

Als we dingen willen verbeteren in ons leven, zijn we vanuit instinct geneigd om te kijken naar de dingen die niet goed zijn en die willen we dan repareren. Terwijl dat eigenlijk een verkeerde denkreden is. Ga maar na: je kan namelijk niet in alles goed zijn, dus waarom zou je zoveel energie spenderen aan dingen verbeteren waar je toch nooit goed in gaat worden?

Wat zijn jouw sterke punten?

Beter is om vanaf nu niet meer te kijken naar reparatiedenken, maar te kijken naar jouw sterke punten. Wat maakt jou uniek en waar ben je goed in? Probeer dan om nog beter te worden in die kwaliteiten, zodat je bijvoorbeeld nog meer kunt uitblinken in je werk. 

hoe bepaal je je sterke punten

Voordelen van werken aan je sterke punten

Werken aan je sterken punten zorgt er ook meteen voor dat je gemotiveerder raakt, het biedt de kans tot meer succes en heeft allerlei psychologische voordelen. Als je bijvoorbeeld alleen al gelooft dat je gaat slagen in een bepaalde situatie, is de kans ook veel groter dat dit ook gebeurt. Werken aan je sterke punten heeft nog een groot voordeel: de kans is groot dat je in ee  flow komt. Je gaat dan helemaal op in wat je doet en je vergeet de tijd. Dit komt omdat er evenwicht bestaat tussen uitdaging en vaardigheden. Je kunt wat je doet en je doet wat je kunt. 

Kijk naar je eigen ervaringen

Ga eens na van welke momenten je echt heel veel plezier en energie kreeg. Waar keek je naar uit en op welke momenten vergat je helemaal de tijd? En wat vertelt je dat over de talenten die je bezit?

Kijk naar ervaringen van anderen

Kijk naar hoe anderen leven en hoe zij hun sterke punten inzetten. Wat zijn hun talenten en in welke situaties zetten zij die op welke manier in? Gebruik dat als klankbord om te leren welke talenten er bestaan en welke bij jou horen.

zelf reflectie sterke punten

Stel ervaringen voor

Ook kan het helpen om een uitdagende situatie voor te stellen, bijvoorbeeld op je werk. Hoe ziet die situatie eruit en wat zou jij dan doen met de talenten die je bezit?

Dit zijn jouw sterke punten

Nadat je al deze ervaringen op een rijtje gezet te hebben, haal je er 3 concrete statements uit die aangeven waarin jij sterk bent. Maak ook een lijstje van 3 dingen waar je niet goed in bent en waarmee je wilt stoppen. SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Manon

    Deze vraag is mij heel erg vaak gesteld en eigenlijk vind ik het niet meer zo lastig om te vertellen wat mijn sterke punten zijn

    1. Miss Craftsy

      Dat is heel knap en fijn! Hopelijk kan je ze dan ook optimaal inzetten ūüôā

Leave a Reply

Your email address will not be published.