presteer elke dag met een positieve mindset

Zo presteer je elke dag met een positieve mindset

Ben jij een uitsteller, skip je je workout omdat je er geen zin in hebt of laat je door het minste of geringste naar beneden halen? Op deze manier presteer je elke dag weer en dat alleen door de juiste positieve mindset te hebben!

Niet jouw dag, of wel?

Iedereen kent het wel: je stapt met het verkeerde been uit bed, je hebt wallen onder je ogen en nog zo moe dat die kop koffie niet helpt. Vervolgens struikel je over je eigen kleren, sta je in de file en zijn je collega’s nors tegen je. Jup, dit is niet jouw dag. Iedereen heeft weleens zo’n dag en dat is helemaal okee. Je kunt tenslotte niet elke dag stralen, of wel?

Challenge jezelf om te presteren

Ik luisterde laatst naar een podcast waarin een verhaal voorbij kwam van een professionele sporter die geopereerd moest worden aan zijn knie en misschien niet eens op zijn oude niveau terug zou kunnen komen. Alleen van dit verhaal maakte dat het met mijn verkeerde been uit bed stappen scenerio zo in het niets viel. Maar wat deze sporter deed was bewonderenswaardig. Het feit dat hij misschien wel helemaal niet meer professioneel kon sporten en presteren, liet hem niet bij de pakken neerzitten. Sterker nog, vers uit het ziekenhuis creëerde hij zo’n positieve attitude en mindset, waardoor hij met sprongen vooruit ging. Hij stelde namelijk dat het feit dat zijn knie eruit ziet als een softbal, niet betekent dat zijn leven helemaal over is. Het maakt niet uit dat je knie er zo uit is, wat wel uitmaakt is dat je toch elke dag moet presteren om iets van je dag te maken, dus wat kan je doen om deze mindset mentaal, spiritueel en fysiek te bereiken om je werk en levenscapaciteit te verhogen?

Zijn verhaal inspireerde mij enorm om mezelf de challenge op te leggen om elke dag iets van mijn dag te maken en een positieve mindset te hebben. Je leeft maar een keer en waarom zou je jezelf door die dagen heen slepen omdat je je slecht, depressief of wat dan ook voelt? Zoals ik al zei is het niet realistisch om dit 100% van de tijd te kunnen, maar ernaar streven is al een hele mooie.

Hoe creëer je een positieve mindset?

Als eerste is het heel erg belangrijk om te beseffen dat je niets aan verleden of de toekomst kunt veranderen. Gebeurd is gebeurd en je toekomst ligt ook niet vast, dus waarom zou je daarover blijven doormalen? Wat telt is nu. Vandaag is de dag dat je een verandering kunt maken en vandaag kan jou blij en positief maken. Probeer als je wakker wordt daarom ‘fresh’ te beginnen met een schone lei. Rek jezelf even goed uit en check even in bij jezelf. Hoe voel je je vandaag? Heb je spierpijn, andere kwaaltjes, ben je nog moe, ben je energiek, voel je je uitgerust, voel je je relaxed? Wat je ook voelt, alles is okee en merk het alleen op.

Wat wil jij vandaag bereiken?

Daarna denk je kort na wat je vandaag wilt doen om jou blij, gelukkig, productief  of energiek te maken. Wat wil jij vandaag bereiken? Dit betekent dus niet korte of lange termijn of denken aan het verleden, nee, wat maakt jou nu op deze dag gelukkig? Is dat wandelen door het bos met de hond omdat het vandaag zo zonnig is? Een goed boek lezen? Die workout smashen? Een gezonde maaltijd maken? Je broer bellen? Dat ene rapport afmaken? Je doel hoeft niet eens zo groot te zijn, maar het is wel iets waar je naartoe streeft op een dag en er vervolgens reuze trots op mag zijn als je dit hebt bereikt. Geef je over aan goed voelen over jezelf, zelfs al loopt de rest van de dag niet zoals je gepland had. En ging er gisteren iets niet goed waarvan je baalt? Maak dat dan het doel van vandaag, focus je daar op en zet die positieve mindset aan.

Relativeer, verbeter en pluk de dag!

Mensen maken fouten en zijn niet perfect. Je kunt niet alle ballen hoog houden en continue presteren. Wat je wel kunt doen is je uiterste best, en jezelf verbeteren daar waar je kunt en wilt. Dit is jouw leven, dus doe vooral wat jou blij maakt en wat je drijft. En als dat even niet gaat: denk dan even aan de mensen die het op dit moment slechter hebben dan jij. Dat helpt je vast wel bij het relativeren van jouw problemen. Of zoals ik mijn au pair kinderen altijd vraag als ze ergens een probleem van maken: is dit een groot of klein probleem. En vaak zijn die problemen erg klein. Dus begin jouw dag ook met het creëren van een positieve mindset en rock jouw dag!

Good luck!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.