Zo maak jij jouw bucketlist

bucketlist

Een lijst van dingen die je het liefste nog wilt doen in je leven, of ze nu klein of groot zijn: de bucketlist. Ik denk dat iedereen wel zo’n lijst wil maken en vandaag ga ik je laten zien hoe!


Het staat al tijden op mijn to do lijst om het te doen: het maken van een bucketlist. Best ironisch en grappig als je het mij vraagt: een lijst op een lijst zetten. Als ambitieus persoon heb ik vaak 101 dingen in mijn hoofd die ik heel graag nog wil doen, maar wat er gewoon niet van komt. Waarom miet vraag ik me dan af? Het enige antwoord dat ik vervolgens kan vinden is het feit dat ik waarschijnlijk te lui/laks/druk/vergeetachtig/vul hier zelf jouw antwoord in ben om aan een bucketlist te beginnen.

Doelen stellen aan de andere kant helpt wel, dus deze maand ga ik die bucketlist maken. Maar dan ook echt! En hoe begin je dan? Welke dingen wil je echt echt echt heel graag doen, welke dingen zijn maar een fase en zonder welke dingen kan jij geen gelukkig leven leiden? Die dingen komen op jouw bucketlist te staan.

chinese muur

Ik denk dat veel mensen bij een bucketlist aan alle plekken die ze graag nog willen bezoeken of speciale gave dingen die ze nog willen doen. Super! Die dingen moeten er ook echt op komen! Zo wil ik nog heel graag de Chinese muur beklimmen en wilde pinguïns spotten (en er het liefste zo dichtbij mogelijk komen). Maar ook dingen die wat sneller en makkelijker haalbaar zijn zoals het terugkijken van alle seizoenen van Glee of een kruidentuintje beginnen, zijn perfecte dingen voor een bucketlist.

Ik denk dat de gemakkelijkste manier om een bucketlist te beginnen is door alles digitaal op te schrijven. Zo kun je eenvoudig dingen toevoegen, wijzigen, verplaatsen en afstrepen. Helemaal als je straks een flinke lijst hebt is het handig om hem te kunnen editen door bijvoorbeeld je afgestreepte dingen onderaan te zetten (want je wil natuurlijk ook weten wat je allemaal al hebt gedaan, hallo daar zijn lijstjes voor!) of om je lijst te categoriseren.

kruidentuin

Ga er gewoon eens goed voor en ga lekker brainstormen. Schrijf vervolgens elk ding op wat in je op komt. Niets in goed of fout en ook kleine dingen zijn goed. Zo! Nu heb je alvast een begin gemaakt met je bucketlist. Nu is het alleen zaak dat je een notitie maakt van elk bucketlistidee dat in je hoofd op komt om die vervolgens thuis in je lijst te verwerken. Ik weet zeker dat je zo een mooie lijst van dingen krijgt.

Het is ook mooi om een lijst van doelen te hebben. Elke maand er minstens 1x naar kijken maakt dat je die smile op je gezicht houdt en je ergens naartoe kan werken. De lijst bij kan werken en dingen van jouw lijst kunt plannen. Wiehoe! Oja, en mocht je nog behoefte hebben aan leuke ideeën of je hebt op een regenachtige behoefte om jezelf op te vrolijken met de tofste bucketlist ideeën, neem dan een kijkje op de volgende websites:
Bucketlist Journey
Bucketlist
Perfect Bucketlist
What’s Your Bucketlist

bucketlist schrift

En zo zijn er vast nog 100en websites te vinden om inspiratie op te doen voor jouw eigen bucketlist. Begin dus meteen met die van jou en write away! En vergeet ook niet om altijd een notitieboekje bij je te hebben om je ideeën in op te schrijven mocht er een tof idee ineens in je hoofd opkomen.

Wat zou jij op dit moment gaan doen als alles kon?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.8 comments

 1. Esmee

  Echt een leuk artikel, ik heb een jaar geleden een bucketlist gemaakt en ik wordt er zo blij van als ik iets af kan strepen er van. Ik haal soms er ook wel is iets van af, want dan wil ik het gewoon niet meer.

  1. Miss Craftsy

   Thanks! En wat leuk! Wat is het tofste dat je er tot nu toe van hebt gedaan? En ja heb ik ook wel n beetje, zijn het wel echt dingen die je per se nog wilt doen

 2. Mandy

  En… Krijgen we ook (een sneak peek van) je lijst te zien? 😀

  1. Miss Craftsy

   Absolutely! Komt er uit mijn hoofd volgende week aan en anders die week erop ;p

 3. Wendy

  Ik wil nog zoveel doen en het is inderdaad handig om een bucketlist te maken. Vooral als je iets kan afstrepen is een goed gevoel 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

  1. Miss Craftsy

   Zeker! En afstrepen is naast het echt werk ook superleuk haha 😉

 4. Manon

  Ik ben ook bezig met een bucketlist , best moeilijk om te bedenken wat je nog wilt doen voordat je dood gaat .

  1. Miss Craftsy

   Tof! Ja echt he! Maar aan de andere kant verzin ik ook zo weer nieuwe dingen, als je ze maar blijft opschrijven dan komt er vanzelf een hele lijst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.