Zo maak je een perfect (Thanksgiving) diner + tips voor restjes

thanksgiving diner

Als je voor vrienden en familie kookt, wil je graag net iets specialers klaarmaken en iets lekkers op tafel zetten. Maar wat kan je dan allemaal klaarmaken en wat doe je met de restjes?


Thanksgiving is net als met kerst een feest voor de hele familie waar eten centraal staat. Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar als ik met kerst kook maak ik standaard veel te veel (stel dat we honger krijgen) en eten we ook veel te veel. En ik ben niet de enige als ik zie hoe jaarlijks duizenden mensen de supermarkt plunderen voor kerst alsof hun leven ervan afhangt. Blijft een leuk fenomeen.

thanksgiving zoete aardappel casserole

Ik denk dat de kunst er vooral ook in zit dat je, voor het diner, een heerlijk samengesteld diner hebt dat goed op elkaar is afgestemd. De afgelopen maand hebben jullie al wat heerlijke recepten voorbij zien komen en dit is jouw ultimate Thanksgiving diner:

Voorgerecht

Appel cranberry walnoot salade
Pompoensoep

Hoofdgerecht

Gevulde kalkoen
Chorizo vulling
Zoete aardappel casserole
Gegrilde sperziebonen met bacon
Spicy pompoen cheddar muffins

Dessert

Pompoentaart
Cranberry peer crumble

muffins met pompoen en cheddar

Wat te doen met diner restjes?

Voor heel veel mensen gekookt maar nog genoeg over? Dit zijn jouw opties:

 • Is er nog genoeg van alles? Eet het dan de volgende dag of een paar dagen later nog op.
 • Of vries het in.
 • Geen volledige maaltijd over? Kijk of je het nog kunt aanvullen met iets anders. Maar er een ovenschotel of roerbak van met wat extra groenten. Maak van die gevulde kalkoen een pasta of wie weet kan je er met wat kaas nog heerlijke wraps van maken. Je zult verbaasd staan hoe heerlijk een restjesmaaltijd kan zijn!
 • Helemaal geen idee? Google is je grootste vriend. Zoek recept met het ingrediënt waar je nog het meeste van hebt en kijk wat eruit komt. Overigens heeft de AH website ook heerlijke suggesties. Meteen een heerlijk nieuw recept om uit te proberen en dat je vaak ook nog kunt combineren met wat je nog in huis hebt.

Wat is jouw favoriete Thanksgiving recept uit dit rijtje?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

 1. Sascha

  Ooh ja.. Thanksgiving. Ik heb een jaar in Amerika gewoond en daar was het echt een happening zegmaar. Hier in Nederland gaat het wel eigenlijk elk jaar aan me voorbij. Ik probeer wel in de herfst vaak wat Amerikaanse recepten te bakken zoals banana nut bread of pumpkin bread. Ik vind kalkoen toch wel echt het ultieme thanksgiving eten, en dan lekker met wat cranberry saus 🙂

  1. Miss Craftsy

   Jaaa zo lekker! Kalkoen en cranberry saus :). Ik heb het lentesemester in Amerika gewoond waardoor ik het hot en happening Thanksgiving niet kon meemaken, maar mijn eigen feestje was ook gezellig. Hopelijk ga ik het ooit in Amerika nog eens meemaken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.