voel je goed over jezelf

Zo krijg je rust in je hoofd en voel je je goed over jezelf!

Je goed voelen, rust in je hoofd hebben en een fijn leven leiden, dat valt in deze maatschappij van altijd maar druk zijn en altijd maar presteren niet mee. Deze twee zelfhulpboeken helpen je daar zeker een handje bij en hebben mij ook erg veel geholpen!

Rust in je hoofd en je huis

In een wereld die nooit stilstaat, waar iedereen dag en nacht bereikbaar is en van de ene naar de andere deadline holt, is ‘rust in je hoofd’ wel erg gewild. Ik ben door alle drukte en het moeten van dingen soms erg chaotisch in mijn hoofd en dat terwijl ik juist erg georganiseerd ben. De commotie van alledag zorgt voor roet in het eten en ik kan wel een paar nieuwe skills gebruiken. Het boek Rust in je huis en je hoofd van Sara van Wesenbeeck helpt daar een handje bij. 

Zo leer je organiseren

Sara geeft met slimme tips en voorbeelden aan hoe jij stap voor stap jezelf meer kunt leren organiseren, inclusief herkenbare probleemvoorbeelden van haar cliënten. De stappen zijn super eenvoudig opgezet en komen in het hele boek weer terug zodat je telkens een leidraad hebt en de hoofdstukken ook wel redelijk afzonderlijk van elkaar kunt lezen, afhankelijk van het probleem wat jij hebt. Omdat ik al redelijk georganiseerd ben, waren veel van de voorbeeld niet nieuw voor me en sommige technieken waren juist wel weer een eyeopener. Door dingen net wat anders aan te pakken, kun je al redelijk wat tijd besparen! Zo heb ik een eigen methode voor het organiseren van mijn mail dat me heel erg helpt! En krijg je met deze methode ook meer rust in je hoofd? Yes! Door goed op te ruimen is het overzichtelijk in je huis en op je werkplek en dat zorgt al voor meer rust in je hoofd. En door dingen meteen aan te pakken en niet meer in je hoofd te hebben al helemaal.

Vergroot je zelfvertrouwen

Als je net als ik een gebrek aan zelfvertrouwen hebt, dan herken jezelf vast in de volgende problemen: je hebt het idee dat je elke dag weer moet presteren, je schaamt je diep wanneer je een fout hebt gemaakt en je blijft er maar over doormalen hoe stom het wel niet was, je bent bezorgd over de mening van anderen over jou en je vindt het geven van je eigen mening erg spannend. In het boek Vergroot je zelfvertrouwen van Robert Haringsma leer je hoe je je goed kunt voelen over jezelf en beter presteren. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar na het lezen en toepassen van dit boek, voel ik me echt veel beter over mezelf. Door er echt mee bezig te zijn (ook in je onderbewustzijn) ga je als vanzelf aan de slag met het vergroten van je zelfvertrouwen.

Voel je goed en presteer beter

In dit boek heb ik mogen leren dat zelfvertrouwen een cyclus is van waardigheid en vaardigheid. Perfectionisten vinden bijvoorbeeld wel dat ze goede vaardigheden hebben, maar hebben een lage waardigheid, waardoor hun zelfvertrouwen ook niet in balans is. Iets waar ik mijzelf erg in kan herkennen. Door je sterke punten te ontdekken, oefeningen te doen en je manier van denken te veranderen, kun je je waardigheid vergroten. Door in jezelf te gaan geloven en te werken aan je vaardigheden, vergroot je hiermee je kennis en kunde hiervan. Uiteindelijk zul je merken dat je zelfvertrouwen hier ook van gaat groeien. Door de oefeningen en herkenbare verhalen, kun je op een gemakkelijke manier aan je zelfvertrouwen werken en dit ook daadwerkelijk vergroten. Voor mij is dit boek een fijne eyeopener en heb ik er al veel van kunnen leren. Sommige methoden van dit boek gebruik ik nog steeds erg veel als ik tegen een probleem aanloop waarin ik niet zeker over mijzelf ben. Door telkens te oefenen, ga je steeds positiever over jezelf denken en dat is superleuk om te ervaren!

Beide boeken zijn nu te koop voor €10,-! Geen geld om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken dacht ik zo! Wat vind jij van deze boeken?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.