Zo kom je voorgoed van je puistjes en acne af met Roaccutane 3

Zo kom je voorgoed van je puistjes en acne af met Roaccutane

Na jarenlang van alles en nog wat te hebben geprobeerd, heb ik nu eindelijk de oplossing gevonden om voorgoed van mijn puistjes en acne af te komen. Na maandenlang Roaccutane te hebben geslikt, heb ik nu totaal geen puistjes meer!

Acne verlaagde mijn zelfbeeld

Wat een hel is het, puistjes en acne. Je weet dat het in je tienerjaren voorkomt en dan leer je ermee leven, maar als je in je 20-er jaren nog steeds last van hebt na een pil switch, wordt het langzaamaan wel een stuk minder leuk. Sterker nog, ik dacht dat iedereen mij zag als een grote puist, dat ze dachten “jeetje wat is dat een lelijke meid en kijk nu eens al die puistjes!”. Nee, erg goed was die acne niet voor me. Ik had er dan ook niet alleen last van op mijn gezicht, ook op mijn gehele rug kwam het voor en ik had vaak diepe ontstekingen die erg pijnlijk waren.

Zo kom je voorgoed van je puistjes en acne af met Roaccutane 4

Oplossing 1 die niet werkte: huidverzorging aanpassen

Naast de acne, kreeg ik ook ineens een hele gevoelige huid. Ik kon veel huidverzorging niet meer hebben en begon aan een zoektocht van producten die ideaal waren voor een gevoelige huid en een probleemhuid met acne. Na herhaaldelijk misaankopen te hebben gedaan, kwam ik uiteindelijk uit bij de aloe vera lijn van The Body Shop en nu ben ik gelukkig gezegend met de producten van Zarqa, Paula’s Choice en een zonnebrand voor het gezicht van Clinique. Producten die mijn huid laten stralen en goed verzorgen, hoewel die zoektocht me wel drie jaar heeft gekost.

Oplossing 2 die niet werkte: voeding aanpassen

Okee, de huidverzorging was gesetteld. Hoewel ik steeds minder vaak last had van uitslag, bleven die puistjes maar komen, ontsteking na ontsteking. Puistjes zijn hormonaal en ik weet dat voeding een grote rol daarin kan spelen. Ik was al begonnen met gezonder eten vanwege mijn te traag werkende schildklier, maar dat bracht ook geen verandering. Daarom begon ik voedingsgroepen zoals zuivel te skippen. Dat leek te helpen, maar toch niet volledig.

End the battle with food. Forever.

Why waste more time with a new diet where you just lose weight temporarily and eating foods that you don’t like, only to overeat again & gain back the weight? Not you. You deserve better than that. 
Download my FREE ebook to get started.

Oplossing 3 die niet werkte: hygiëne aanpassen

Wat ik ook probeerde, telkens als het even beter leek te gaan, ging het weer bergafwaarts. Zelfs het goed reinigen, en alle dingen zoals kussenslopen en mijn telefoon regelmatig verschonen en schoon houden hielp niet. Ik was radeloos en besloot om naar de dokter te gaan voor hulp, hulp die me dit keer echt zou helpen. Vlak voor mijn bezoek sprak ik echter een vriendin die me helemaal begreep en zij zei dat ze roaccutane had gebruikt. Ik kon het bijna niet geloven, want zij heeft zo’n egale huid.

Zo kom je voorgoed van je puistjes en acne af met Roaccutane
Ik heb nooit echt foto’s gemaakt van mijn huid met acne, omdat ik me te erg schaamde. Hier had ik wel veel puistjes, maar mijn huid heeft er nog veel erger uit gezien.

Mijn oplossing die wel werkt: Roaccutane gebruiken

In mijn vorige blog heb ik wat meer uitgelicht over het medicijn Roaccutane en voor wat meer medisch advies, kan je hier terecht. Uiteindelijk is voor mij persoonlijk een traject opgesteld van 4 maanden met 2x per dag een tablet. Omdat je deze medicijnen tijdens het eten moet innemen en ik vaak zo enthousiast word van eten, kwam het regelmatig voor dat ik weleens een tablet vergat. Uiteindelijk heb ik er 1 of 2 weken langer over gedaan, maar dit heeft het resultaat niet beïnvloedt.

Mijn huid na het gebruik van Roaccutane

Nu zijn we zo’n 2 maanden verder en ik heb sinds het stoppen van de Roaccutane geen enkel ‘echt’ puistje meer gehad. Er lijkt zo nu en dan een puistje naar boven te komen, maar door mijn verzorging en het salicylzuur dat ik dan gebruik, is er geen vuiltje aan de lucht. Ik was heel erg bang dat mijn acne weer terug zou komen, of dat ik weer veel puistjes zou krijgen als ik menstrueer, maar dit is totaal niet het geval. Mijn huid is glad, zacht, straalt en ik heb er zo’n enorme zelfvertrouwen boost van gekregen! Ik durf nu zelfs geen make-up te dragen en vind mezelf er zonder make-up nu ook mooi uit zien.

Zo kom je voorgoed van je puistjes en acne af met Roaccutane 2

Voorgoed van mijn puistjes en acne af

Ik heb nog wel rode vlekjes en wat littekenweefsel van de acne, maar dit heeft ook lang de tijd nodig om te herstellen en gaat ook niet met de Roaccutane. Ik hoop dat dit ooit nog minder gaat worden, maar ik stoor me er niet aan en heb er ook niet zoveel last van als toen ik nog acne en puistjes had. Al met al is Roaccutane het beste wat me heeft kunnen overkomen en ik hoop dat mijn huid er ook zo goed uit blijft zien, helemaal als ik lekker veel blijf sporten, mijn huid goed verzorg en gezond blijf eten.

Meer advies?

Heb jij zelf ook veel last van acne en puistjes en ben je net als ik al heel lang bezig met jouw oplossing? Ga dan eens langs bij je huisarts en leg deze optie aan hem of haar voor. Er zitten natuurlijk risico’s aan vast en wellicht is het niet mogelijk in jouw situatie, maar mocht het wel kunnen dan raad ik zeker aan om ermee te starten! Mocht je nog vragen hebben over mijn ervaring met Roaccutane, dan mag je me altijd een mailtje sturen via info@lifetoenjoyce.nl of hieronder een reactie plaatsen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. Isabel

  Hi Joyce,

  Ik ben nu zelf ook bezig met een roaccutane kuur. 3,5 maand onderweg, slik op dit moment 60mg. Nog geen verschil te bekennen helaas… Ik hou stug vol.

  Ik ben al ruim twee jaar hormoon vrij, maar nog steeds is mijn hormoonhuishouding niet op orde. Diepe grote ontstekingen op mijn wangen zijn het gevolg. Tevens de reden dat ik roaccutane slik.

  Ik hoop dat de roa uiteindelijk mijn hormonale acne geen kans geeft, maar door jouw verhaal ben ik toch ontmoedigd… Slik ik roaccutane nou voor jan met de korte achternaam?

  Ben benieuwd of jij hormonale acne had voordat je aan de roaccutane begon. Zo ja, dan heeft het dus geholpen en is er nog hoop!

  Ik haal veel inspiratie uit je blog dmv recepten en info! Bedankt daarvoor!!

  1. Life to Enjoyce

   Lieve Isabel,
   Dankje voor jouw reactie. Allereerst vind ik het jammer te horen dat de medicatie voor jou nog niet werkt. Bij mij werkte hij op den duur wel alleen na het stoppen kwam het weer terug en is nog steeds aanwezig. Voornamelijk omdat ik daarna met de pil ben gestopt en mijn hormoonhuishouding nog steeds niet in balans is. Op het moment van roaccutane wist ik dat niet maar achteraf is het zeker hormonaal. Dus er is zeker hoop.

   Mijn punt en ervaring is dat roaccutane alleen de acne weghaalt. Niet de oorzaak. Ik ben benjeuwd wat je op dit moment doet om je hormoonhuishouding in balans te krijgen? Door de oorzaak en de root aan te pakken gaat de acne blijvend weg en roaccutane zou dan idd ook kunnen helpen met de acne. Ik ben meer op de natuurlijke weg gegaan en probeer mijn schildklier en pcos op natuurlijke wijze te genezen zonder medicatie. Dat heeft vooral tijd nodig en dat gun ik jou ook. Ik hoop heel erg dat je klachten snel zullen verminderen. En je snel lekkerder in je vel zit.

   Bedankt voor je lieve compliment en dat je zoveel uit mijn blog kunt halen. Mocht je nog meer willen weten of erover willen kletsen, weet dat je me altijd kunt mailen of een DM kunt sturen op social media. Xx

 2. Silke

  Hoi Joyce,
  Ik kwam toevallig op je website en dit artikel terecht.
  Ik ben benieuwd hoe het nu met je acné gesteld is… Ik heb nl. Dezelfde (overigens zware) kuur gevolgd als jou… Ik was ook volledig vrij van acné voor een kleine twee jaar… Maar ik kreeg ineens terug een opstoot die tot nu nog steeds niet volledig weg is. Hormonaal hoogstwaarschijnlijk doordat ik al een paar jaar geen zware pil meer nam maar een nuvaring.
  Ik hoop voor jou dat het blijft, maar wil je er ergens ook voor waarschuwen.

  Succes nog met je blog!
  Groetjes,
  Silke

  1. Life to Enjoyce

   Hi Silke wat lief dat je dat vraagt. Op dit moment heb ik nog steeds laat van acne door hormonale problemen en inmiddels is er bij mij PCOS vast gesteld. Meer hierover kun je hier lezen https://lifetoenjoyce.nl/personal-mijn-gezondheid-hormonale-problemen/. Inmiddels loop ik bij een naturopaat en met behulp van acupunctuur en natuurlijke supplementen wordt mijn huid langzaamaan beter dus dat is er fijn. Bij mij was het dus ook door het stoppen met de pil onder andere waardoor mijn hormoonhuishouding op hol sloeg en ik meer last ging krijgen van bepaalde symptomen. Hopelijk voel jij je ook sneller beter! Liefs Joyce

Leave a Reply

Your email address will not be published.