richting in jouw leven bepalen

Zo bepaal je echt jouw richting in jouw leven

Ben je benieuwd wat jouw doel in het leven is, what you are meant to do? Door concrete doelen te stellen, kun je jouw richting in jouw leven bepalen. En dit is hoe:

Bepaal zelf jouw doelen

Om jouw richting in jouw leven te kunnen bepalen, ga je concrete doelen stellen op privé en professioneel gebied. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je doelen vanuit jezelf stelt, dit meer impact heeft op jouw gedrag en op veranderingen in jouw leven. Dit wordt ook wel autonomous motivation genoemd. Als ons doelen worden opgesteld door anderen, heeft dit geen invloed op ons gedrag en veranderingen. Dit heet controlled motivation. Logisch natuurlijk, alleen als je zelf ergens achter staat, ben je in staat om te veranderen en het doel te bereiken. Als iemand anders jouw iets oplegt waar je zelf niet achter staat, zal het je ook nooit lukken om hun doel te bereiken.

het doel in je leven bepalen

Zo bepaal je jouw richting in jouw leven

Als je eenmaal hebt bepaald waar je in gelooft, als je weet wat je kunt en als je weet wat je dierbaren waarde aan hechten, dan wordt het veel eenvoudiger om ergens voor de volle 100% voor te gaan en de richting in jouw leven te bepalen. Maar hoe kom je dan tot deze mooie doelen?

  • Hoe ziet jouw ideale jaar, zinvolle maand en gelukkige week eruit? Neem de tijd om dit op te schrijven of maak bijvoorbeeld een moodboard. Dit werkt inspirerend en motiverend.
  • Kijk meerdere keren naar de plannen die je hebt. Kijk er op vakantie naar, thuis en op je werk. Doordat je je telkens in verschillende situaties en momenten bevindt, krijg je telkens nieuwe inzichten op je plannen en leer je wat voor jou het beste werkt en wat je nu echt wilt.
  • Maak een lijst met alle doelen en mogelijkheden die je kunt verzinnen. Leg het weg en kijk er minimaal een dag later weer naar. Geef er dan een rapportcijfer aan waarbij je rekening houdt met de volgende dingen: past dit bij waar ik in geloof, past dit bij mijn sterke punten en waarderen mijn dierbaren dit? Formuleer je richting op basis van deze cijfers.
  • Ben je iemand die niet goed kan kiezen? Heb lef en probeer eerst gewoon iets uit. Door alles te overdenken kom je niet verder en het is veel beter om eerst iets uit te proberen en daarna te evalueren en bij te sturen. Mocht het uiteindelijk ook niet lukken, dan is het een mooi leermoment geweest. Je doelen zullen namelijk veranderen en je zelfverzekerdheid zal komen bij gedrag dat je uitvoert en de resultaten die daaruit voortvloeien, niet uit het overdenken om dingen eventueel te gaan doen.
  • Nog steeds geen idee welke richting je op wilt met je leven? Besteed dan aandacht aan de belangrijke relaties in jouw leven, geef duurzaamheid een belangrijkere plek in je leven, besteed tijd en geld aan een goed doel, werk aan je gezondheid, ga in je werk of in je vrije tijd op zoek naar mogelijkheden waarin je meer gaat handelen op wat jij leuk en belangrijk vindt. Jij komt er wel ;)!

wat is jouw doel in jouw leven

Welke richting ben jij nu met je leven op aan het gaan? Welke doelen heb jij en wat vind jij belangrijk? Ik ben benieuwd!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.