Ziaja Sensitive & Marine Algae Micellar Cleansing Water

ziaja-micellar-cleansing-water-4

Micellair water, ik ben er dol op. Het veegt je oog make-up in een wip van je gezicht af en het is gewoon een erg handige make-up remover. Van Ziaja testte ik twee verschillende micellaire waters: die uit de Sensitive lijn en die uit de Marine Algae lijn.

ziaja-micellar-cleansing-water-2

mango Ziaja Sensitive Micellar Water

Zoals ik ook al de andere Sensitive producten heb mogen reviewen, is dit product ook vrij van parfum, alcohol en parabenen. Heel erg fijn voor je huidje en ik heb er dan ook geen uitslag van gekregen. In het micellair water zitten wat verzorgende ingrediënten, wat ook erg fijn is. Ik gebruikt micellair water altijd als oog make-up remover en na het reinigen van mijn gehele gezicht ook nog eens als toner. Ik doe wat op twee watjes en houd die even op mijn ogen zodat het micellair water haar werk kan doen en de make-up kan aantrekken. Voor mijn bovenste wimpers lukt dit altijd goed. Voor de onderkant wat minder omdat dit lastiger schoon te maken is.

mango Ingrediënten:

aqua (water), sodium cocoamphoacetate, propylene glycol, glycerin, allantoin, panthenol, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, DMDM hydantoin, sodium benzoate, citric acid.

ziaja-micellar-cleansing-water-3

mango Ziaja Marine Algae Micellar Water

Ik dacht in eerste instantie dat deze twee micellair waters erg op elkaar zouden lijken. In wezen is dat ook zo, behalve dat het alg extract en provitamine B5 in deze versie ook een toegevoegde waarde hebben. Dit micellair water verwijdert voorzichtig je make-up en alle overige talg van de huid. Daarnaast voorkomt het uitdroging, kalmeert het de huid en is hij parfumvrij. Heel fijn lijkt mij, want al deze aspecten zorgen er ook voor dat je naast een schoon huidje ook minder last zult krijgen van een vette huid die voor meer acne kan zorgen. Ook dit micellair water verwijderd mijn make-up goed, hoewel ik ook weleens avonden heb gehad waarbij het water mijn make-up niet goed pakte en ik alsnog panda ogen kreeg. Ik heb helaas niet uit kunnen vinden waarom dat was.

mango Ingrediënten:

Aqua (Water); Sodium Cocoamphoacetate; Glycerin; PEG-8; Propylene Glycol; Panthenol; Laminaria Digitata Extract; Butylene Glycol; Enteromorpha Compressa Extract; Porphyra Umbilicalis Extract; Sorbitol; Algae Extract; Diazolidinyl Urea; Sodium Benzoate; Citric Acid

ziaja-micellar-cleansing-water-1

mango Conclusie Ziaja Micellar Waters

Ik vind beide micelaire waters erg fijn. Er is niet eentje die er bovenuit springt omdat die net wat beter reinigt, ik denk dat ze dat beiden even goed doen. Ze hebben immers dezelfde basislijst aan ingrediënten. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de marine algae, ook hierin zitten geen schadelijke ingrediënten en ik vind het heel erg fijn dat het alg mijn huid kalmeert en overtollig talg verwijderd. Het geeft me nog een schoner gevoel.

De Ziaja Micellaire Water in de versie Sensitive (€ 5,29) en Marine Algae (€ 5,29) zijn te koop in de webshop en de winkels in Den Haag.

Gebruik jij micellair water en van welk merk?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Daisy

  Ik heb nog nooit micellair water gebruikt, maar dit klinkt echt goed. Misschien toch eens proberen!

  1. Miss Craftsy

   Ja zeker eens proberen ik vind het veel fijner dan een andere reiniger

 2. Manon

  Ik gebruik nu een Tonic die ik bij de Action vandaan hebt, deze reinigingswaters klinken best goed. Alleen ik wil denk ik nadat mijn tonic op is de micellair van Garnier proberen.

  1. Miss Craftsy

   Garnier heb ik ook uitgeprobeerd maar ik moet zeggen dat ik deze fijner vind

Leave a Reply

Your email address will not be published.