Ziaja Sensitive day cream & anti-shadow eye cream

ziaja-cream-2

Als ik ook maar iets van een product vind die wonderen doet voor een gevoelige huid, dan ben ik er als de kippen bij. Helaas is niet elk product voor de gevoelige huid ook echt geschikt daarvoor en krijg ik alsnog uitslag. Maar ‘my guts’ vertelde me dat ik dat van deze Ziaja producten niet zou krijgen. Tijd om ze uitgebreid te testen!

ziaja-cream-3

mango Ziaja Sensitive soothing day cream

Een clean dagcrème zonder gedoe, dat is wat deze Ziaja Sensitive is. Een fijne crème met spf 20 wat altijd welkom is. De verpakking ziet er fijn en rustig uit, eigenlijk precies wat ik verwacht van een product voor de gevoelige huid. Het enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat het een draaidop bevat en ik liever een klikdop had gehad omdat ik dit sneller vind werken. Maar qua hygiëne blijft het natuurlijk hetzelfde. In de dagcrème zitten geen siliconen, minerale oliën en parfum en door dit product te gebruiken wordt de vochtbalans in de huid herstelt, krijg je een minder branderig gevoel en vermindert het roodheid, ruwheid, droogte en een overmatige schilfering. Ook biedt het langdurige hydratatie en vermindert het transepidermaal waterverlies. Het regenereert de huid, beschermt je huid tegen UVA en UVB zonnestralen (vanwege de spf) en het voorkomt vroegtijdige huidveroudering.

ziaja-cream-4

mango De ingrediënten

aqua (water), butylene glycol, dicaprylate/dicaprate, ethylhexyl methoxycinnamate, octocrylene, butyl methoxydibenzoylmethane, canola oil, glycerin, cetyl alcohol, stearyl alcohol, laminaria ochroleuca extract, caprylic/capric triglyceride, methylene bis-benzotriazolel, tetramethylbutylphenol (nano), trilaureth-4 phosphate, hydrogenated coco-glycerides, panthenol, oxidized corn oil, propylene glycol, glycyrrhiza glabra (licorice) root extract, ricinus communis (castor) seed oil, sodium hyaluronate, carbomer, xantham gum, DMDM hydantion, ethylparaben, methylparaben, sodium hydroxide.

Dit ziet er op zich goed uit, hoewel ik sommige ingrediënten liever zou mijden en er ook ingrediënten tussen staan waar ik echt nog nooit van heb gehoord.

mango Mijn ervaring met de Ziaja Sensitive dagcrème

Ik heb de crème meer dan 30 dagen gebruikt om te kijken hoe mijn huid erop zou reageren (om de 30 dagen vernieuwen je huidcellen zich). Het is een ietwat dikkige crème maar die toch heel fijn uitsmeert. Het eerste resultaat van deze dagcrème was natuurlijk het feit dat ik er ook maar 0,0 uitslag van kreeg, hallelujah! Ik merkte ook dat mijn huid goed gevoed werd en dat ik ook geen schilfertjes of droge plekjes meer krijg. Ik denk ook dat mijn roodheid ietsjes minder is geworden, maar ik heb er nog altijd last van. Ook kan ik natuurlijk niet zeggen of het huidveroudering tegen gaat, maar mij lijkt me dit een best eenvoudige crème dus ik gok van niet ;). Tenslotte prikkelt mijn huid af en toe een beetje als ik deze crème aanbreng, natuurlijk ook niet echt iets om blij van te worden.

ziaja-cream-5

mango Ziaja anti-shadow eye cream cornflower

Een oogcrème die wallen tegengaat. Tijdens de Ziaja workshop werd me meteen gewezen op deze crème omdat ik nogal last heb van donkere kringen onder mijn ogen. Ik ga altijd heel creatief aan de slag met concealer, maar dat is natuurlijk ook geen fijne oplossing. Door verschillende werkzame stoffen mindert deze crème donker kringen. Ook hydrateert, verstevigt en voedt het de (opper)huid, verzacht het fijne rimpel en kan de crème ook gebruikt worden door lenzendragers.

ziaja-cream-6

mango De ingrediënten

aqua (water), caprylic/capric triglyceride, hydrogenated coco-glycerides, elaeis guineensis (palm) oil, octyldodecanol, cetearyl glucoside, cetearyl alcohol, glycerin, panthenol, ceteareth-20, propylene glycol, centaurea cyanus flower extract, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, tocopheryl acetate, retinyl palmitate, sodium polyacrylate, DMDM hydantion, methylparaben, ethylparaben.

Ook weer een prima en vergelijkbaar lijstje en op basis van korenbloem, vitamine A, E en B5. Nu vraag ik me af wat korenbloem dan kan doen om mijn wallen minder te doen lijken, in elk geval is het een natuurlijk ingrediënt en dat is (bijna) altijd fijn. De crème breng je trouwens aan door te beginnen aan de buitenkant onderaan je oog en het dan naar de binnenkant van je oog te deppen met zachte, tikkende bewegingen. De crème is relatief dunner dan een gewone dagcrème, waardoor je het makkelijk kunt aanbrengen en de crème snel intrekt.

ziaja-cream-7

mango Mijn ervaring met de Ziaja oogcrème

Net als de dagcrème heb ik ook de oogcrème meer dan 30 dagen getest. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ben er niet zo enthousiast over. Ik was al sceptisch over het feit dat een crème me zou gaan helpen om van mijn wallen af te komen, en ik kreeg dus ook gelijk. Sterker nog: ik heb het idee dat ze ook erger zijn geworden omdat ik het best wel druk heb gehad de afgelopen tijd. Wel heb ik het idee dat de crème mijn huid goed heeft verzorgd en ziet mijn huid er iets zachter en het lijkt wel egaler uit. Maar goed, dat zou een dagcrème die verzorgende bestanddelen heeft ook doen en wanneer daar niet al teveel heftige stoffen inzitten (die ik sowieso al vermijd), kan je die ook prima voor onder je ogen gebruiken. Naar mijn idee is een speciale oogcrème dan ook overbodig in dit geval.

ziaja-cream-1

mango Conclusie

Ik vind deze twee producten van Ziaja erg fijn omdat ze mijn huid goed verzorgen en ik er geen uitslag van krijg. Dat betekent dat volgens mij vrijwel iedereen deze producten kan gebruiken haha. Daarnaast trekken de crèmes snel en goed in mijn huid zonder dat het gaat trekken of ik snel weer een droge huid krijg. Ook is het fijn dat er geen parfum in zit en er best wel veel natuurlijke producten inzitten. Prima en hele fijne producten voor een zacht prijsje, maar verwacht geen wonderen ;).

De Ziaja Senstive dagcrème (€6,99) en de oogcrème (€5,29) zijn verkrijgbaar in de Ziaja shop.

Gebruik jij een speciale oogcrème?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Inkie

  Ik heb ook altijd van die donkere kringen onder mijn ogen waar ik graag vanaf wil. Ik probeer dan ook regelmatig het een en ander uit maar tot nu toe helpt er nog niks echt tegen helaas…

  1. Miss Craftsy

   Ah ja heel vervelend en ook bijna stom dat er nog niet iets is wat er tegen werkt. Maar ja, ergens is het ook wel logisch!

 2. Agneta

  Wat een fijn en uitgebreide review! De dagcreme lijkt mij erg fijn. Zelf zou ik ook niet zo snel geloven in het verminderen van donkere kringen. Volgens mij is daar veel water drinken en goed slapen de grootste oplossing voor.

  Liefs Agneta

 3. Anneleen

  Fijne review! Jammer dat de oogcrème zo tegensloeg. De dagcreme lijkt me wel erg fijn! Hoe komt het dat je huid zo gevoelig is? Heb je net zoals mij, last van een droge huid? Of heb je een allergie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.