slimmer

Zeg deze dingen om slimmer over te komen

Natuurlijk ben je perfect zoals je bent, maar wil je extra indruk op iemand maken, dan helpt het om deze dingen te zeggen om slimmer over te komen.

1. Ik kan het niet

Door ‘ik kan het niet’ te zeggen, geef je aan dat je onmacht over de situatie hebt. Een situatie waarin je je niet wilt bevinden. Plus, hoe vaker je zegt dat je iets niet kunt, hoe meer je brein het gaat geloven en dan zul je ondervinden dat je het ook daadwerkelijk niet zult kunnen. Je zegt dit waarschijnlijk vaker dan je je realiseert. De meest voorkomende onder ons vrouwen is een skill die je niet goed denkt te kunnen. Je gooit dan eigenlijk al bij voorbaat de handdoek in de ring door aan te nemen dat je het niet kunt. Maar ook alledaagse dingen zoals: ik kan niet naar de sportschool vandaag, of ik kan dit niet eten, zorgen voor een onmachtspositie. Beter is het daarom om te zeggen (vooral de eerste is enorm powerful):

  • Ik kies ervoor om
  • Ik wil liever niet

2. Ik weet het niet

Laat ik voorop stellen dat er helemaal niets mis is met aangeven dat je iets niet weet. Sterker nog, dat is juist heel erg goed. Het is eerlijk en zelfs de meest succesvolle leiders geven het toe als ze iets niet weten. Hoewel het dus goed is om eerlijk te zijn, kan je dit op een wat betere manier formuleren. Als een collega je iets vraagt over de statistieken en jij hebt geen flauw idee hoe dat in elkaar steekt, kan je bijvoorbeeld zeggen: ik wil dit graag ook leren, laten we het samen uitzoeken. Andere manieren om ‘ik weet het niet’ te zeggen zijn:

  • Ik ga het uitzoeken
  • Ik wil graag meer weten over
  • Ik leer
  • Ik weet het niet zeker

3. Ehm…

Een woord dat er snel bij in sluipt is het woordje ‘ehm’. Dit kan nogal snel oplopen en is eigenlijk een onnodig opstop woordjes. Het zorgt er namelijk voor dat wat we proberen te communiceren minder waarde krijgt omdat het lijkt alsof we onzeker zijn over wat we willen overbrengen. Vooral tijdens het geven van een presentatie, het ontmoeten van een nieuw persoon of iets delen wat mega belangrijk is voor jou, wil je liever zeker overkomen en de ‘ehm’ achterwege laten. Adem in plaats daarvan rustig in en uit en kalmeer. Wat jij te zeggen hebt is waardevol dus twijfel daar niet aan. Las in plaats van een ‘ehm’ een pauze in. Hierdoor kom je meer overwogen over en heb je meer over je woorden nagedacht. Zeg dus in plaats daarvan:

  • Niets! Maar las een pauze in

Gebruik deze tips dus in elk gesprek om slimmer over te komen. Las een stilte in als je niet goed weet wat je wilt zeggen en denk goed na over je woordgebruik. Daarbij helpt het ook als je je lichaamshouding aanpast om slimmer te lijken. Act confident and no one will question you!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.