Zalm komkommer sandwiches

gegrilde zalm

Oh man dit is zo heerlijk fris als zomers gerechtje. En het klinkt nog leuk ook: zalm komkommer sandwiches.


Ik vind het gewoon zo leuk om dingen te verzinnen. Dit idee kwam ook echt spontaan opzetten! Hoe dan? Ik wist dat ik vis wilde eten en ik had dan ook zalm uitgehaald. Ook wist ik dat ik de zalm wilde grillen, evenals dat ik zoete aardappel on the side wilde. Mjam! En ik had nog komkommer in de koelkast liggen. Neem daar een vleugje fantasie van Joyce bij en je krijgt dit! Je kan deze zalm komkommer sandwiches dus prima combineren met zoete aardappelfrietjes, kokosrijst of nog een extra salade on the side. Smullen dit mensen!

zalm met komkommer

Wat heb je nodig? (Voor 1 persoon)
1 zalmfilet
1/2 komkommer
2 eetlepels Griekse yoghurt
Dille en knoflookpoeder

zalm komkommer sandwiches

Hoe maak je de zalm komkommer sandwiches?
Neem een grillpan, smelt daarin wat kokosolie en gril daarin de zalmfilet aan beide kanten totdat hij knapperig en bruin is. Pak ondertussen je halve komkommer erbij en snijd deze verticaal in zo’n 6 tot 8 plakken en leg ze neer op je bord. Verdeel de yoghurt over de plakken en strooi over elke plak wat dille en knoflookpoeder. Wanneer je zalm klaar is snijd je deze in kleine stukjes die je ook over de komkommerplakken verdeelt. Stapel ze eventueel op voor een leuk sandwich effect en klaar zijn ze!

komkommer met yoghurtdressing en zalm

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Krijg je ook spontaan ideeën over wat je als avondeten maakt?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.4 comments

  1. Manon

    Dat ziet er lekker uit

  2. Rosanne

    Dit ziet er heerlijk uit als tussendoortje! Leuk gedaan. lifes

Leave a Reply

Your email address will not be published.