Wraps met guacemole

wraps 1

It’s a wrap! (Zo leuk om te zeggen hihi) Wraps zijn altijd een goed idee en vandaag is het weer tijd voor een nieuwe versie.


Je zou me bijna verslaafd kunnen noemen aan Mexicaans eten, al is het alleen maar omdat ik het elke keer zooooo lekker vind! Ik weet nog dat ik in Amerika woonde en dat ik er minstens 1x per week Mexicaans at. Ook kon je in het buffetrestaurant zelf je wrap samenstellen dus dat wat ook altijd leuk. En die konden ze dan zo mooi oprollen ook. Ik kon me telkens het niet meer voor de geest halen, maar bij deze wraps is het gelukt! En weet je, het lijkt alsof ze er nog beter door smaken ook ;).

wraps 4

Wat heb je nodig? (Voor 2 wraps)

2 grote wraps (ik heb de gewone dit keer genomen)
100 gram kipfilet
1 maiskolf
1 paprika (ik had een groene)
1 ui
1 rijpe avocado
1 a 2 eetlepels yoghurt
Peper en zout
Knoflookpoeder
Paprika en chilipoeder
250 gram geraspte kaas

wraps 2

Hoe maak je de wrap met kip en mais?

Als eerste snijd je de kip in kleine blokjes en bak deze bruin in kokosolie. Vergeet ook niet je oven voor te verwarmen op 200 graden. Snijd de paprika en ui in stukjes en voeg deze toe bij de kip. Strooi er naar hartelust paprika en chilipoeder overheen.

Ik doe mijn maiskolf altijd eerst in de magnetron, dan snijd ik de mais van de kolf af en stop ik ze bij de rest van mijn groenten. Natuurlijk kan je ook altijd mais uit blik gebruiken. Terwijl deze groenten aan het bakken zijn, snijd je je avocado open en doe je de inhoud in een bakje. Prak het met een vork tot ene papje voor de guacamole. Doe de yoghurt erbij en voeg het peper en zout plus het knoflookpoeder toe.

Verdeel de guacemole over de 2 wraps in het midden in een strook, maar waarbij je aan de uiteindes niets stopt. Verdeel het kipmengsel over de wraps op dezelfde manier en strooi de kaas eroverheen. Nu vouw je de uiteindes naar binnen en terwijl je die vasthoudt, pak je een flap vam de wrap die je over de inhoud heen legt. Zorg dat alles binnen de wrap blijft en houd alles strak vast. Draai hem door naar de andere flap en klaar is je wrap.

Stop de wraps in een bakblik en doe de wraps 10 minuutjes in de oven. Strooi eventueel nog wat kaas over de wraps heen.

wraps 3

Deel jouw creatie op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Kende jij deze wrap vouwtechniek al?

Join the LTE Newsletter!

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?
Download my FREE ebook with 21 ways to help with stress eating!
6 comments

 1. debby

  Oh dat ziet er zalig uit. Ik ben dol op wraps. Ken de vouwtechniek, maar rol hem zelf altijd op. Ben ergens te lui om hem zo te vouwen 🙂

  1. Miss Craftsy

   Dankje Debby! Haha ja ik ook, hoewel me het toch nog best goed en snel afging haha

 2. Manon

  Dat ziet er lekker uit

 3. Dina

  Jummieee. Ik weet waar ik zin in heb om vanavond te eten! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.