quinoa worteltjestaart porridge

Worteltjestaart porridge met quinoa

Heeft u ook worteltjestaart? Jazeker! En ook nog eens voor ontbijt. Deze worteltjestaart porridge met quinoa is een must voor op je ontbijtmenu.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

  • 6 el quinoa
  • 1/2 cup kokosmelk uit blik
  • 1 wortel
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 appel
  • 1 handje walnoten
  • 1 handje rozijnen
  • optioneel: kokosyoghurt
quinoa worteltjestaart porridge 2

Hoe maak je de worteltjestaart porridge met quinoa?

  • Kook de quinoa volgens de verpakking of beslis om de porridge overnight te maken
  • Rasp de wortel in kleine sliertjes
  • Doe de geraspte wortel samen met de quinoa, koekkruiden en kokosmelk in een kom
  • Verwarm de porridge voor 2,5 minuut en roer tussendoor door
  • Snijd de appel in kleine blokjes
  • Top de porridge af met de appel, rozijnen en walnoten
  • Voeg eventueel de kokosyoghurt toe voor de roomkaas frosting

Het blijft een leuke mop van de konijn die naar de bakker gaat en vraag om worteltjestaart en deze uiteindelijk niet neemt. In dit geval willen we deze worteltjestaart wel, de smaak doet niet alleen denken aan worteltjestaart, het is altijd lekker om een toetje als ontbijt te eten en om natuurlijk groente toe te voegen aan je ontbijt.

Voor dit ontbijt heb je twee keuzes. Als je voor de week toch al quinoa klaarmaakt, maak dan een beetje extra en gebruik de gekookte quinoa voor dit ontbijt. Ben je niet van plan om meer quinoa te gebruiken, dan is het wellicht slim om overnight quinoa te maken. In dit geval kun je de ongekookte quinoa in de kokosmelk doen en een nachtje laten weken. De volgende ochtend voeg je de overige ingrediënten toe en wellicht wat extra kokos- of amandelmelk om het lekker romig en vol te maken.

quinoa worteltjestaart porridge 3

Je begint dus met het maken van de worteltjestaart porridge met quinoa door de quinoa ofwel te koken of het klaar te maken op de overnight quinoa wijze. Daarna rasp je de wortel zodat je dunne sliertjes krijgt. Voeg deze samen met de kokosmelk en koekkruiden toe aan de quinoa. Roer goed door. Door kokosmelk uit blik te gebruiken krijg je de volle en romige smaak die je van een carrot cake met frosting gewend bent en heb je helemaal het idee dat je in een gebakje bijt. Bovendien is het ontbijt dan ook nog een extra verzadigd door de gezonde vetten die in de kokosmelk zitten.

Doe de worteltjestaart porridge met quinoa in de magnetron voor ongeveer 2,5 minuut en roer tussendoor. Ondertussen kan je de appel in kleine blokjes snijden. Als de porridge warm is, kan je deze aftoppen met de appel, rozijnen en walnoten. Je kan er eventueel ook nog wat kokosyoghurt aan toevoegen voor een extra romig effect die de roomkaas frosting van een worteltjestaart resembleert.

Gek op quinoa voor ontbijt? Probeer dan eens deze proteïnerijke quinoa ontbijt of deze wortel havermoutpap.

Nieuwsbrief





2 comments

  1. Joanne

    Wat een leuk recept! Het ziet er in ieder geval lekker uit.

    1. Life to Enjoyce

      Dankjewel Joanne! Dat is leuk om te horen, het was ook erg lekker haha. Laat je me weten als je deze porridge hebt gemaakt? Dat zou ik leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.