herfst-wortel-havermoutpap

Wortel havermoutpap

Herfst is voor mij zoet, kruidig en warm. En laat deze wortel havermoutpap nu net dat zijn.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

80 gram wortel
1 scoop eiwitpoeder
50 gram havermout
1 el koekkruiden
1 tl kaneel
10 gram walnoten
10 gram cranberries
kokosrasp

havermoutpap-met-wortel

Hoe maak je de wortel havermoutpap?

Het is zo fijn dat je zo lekker kunt variëren met havermoutpap. Met dit weer zou ik het namelijk elke dag wel kunnen eten en dan is variatie heel erg fijn. 

In deze havermoutpap zit namelijk geen fruit, maar groente! Zo krijg je ongemerkt weer meer groenten binnen en dat is alleen maar fijn. Wortel is namelijk erg goed voor je gezichtsvermogen en je huid. De havermout zijn hele goede koolhydraten omdat er ook proteïnen en vezels inzitten waardoor je lekker lang verzadigd blijft en een goede start kunt maken.

gezonde-wortel-havermoutpap

De wortel havermoutpap maak je door eerst de wortels heel erg klein te snijden. Als je een peen hebt kan je er ook voor kiezen om de wortel klein te maken met een julienne rasp. Natuurlijk kan je ook gewoon direct julienne wortel in de supermarkt kopen.

Doe de klein gesneden wortel in een bakje met de havermout, eiwitpoeder, kruiden en 200 ml water. Roer dit goed door. Doe het bakje vervolgens 1 minuut in de magnetron en roer het weer door. Herhaal dit nog eens en bij de derde keer doe je het maar een halve minuut.

wortel-havermoutpap

Als je wortel havermoutpap klaar is en een goede consistentie heeft, top je hem af met wat stukjes walnoot, cranberries en kokosrasp.

[yumprint-recipe id=’77’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.