wentelteefjes met pindakaas

Wentelteefjes met pindakaas

Wow wat is het lang geleden dat ik wentelteefjes heb gemaakt, de laatste keer was zeker op de middelbare school. Tijd dus voor een healthy version!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

2 boterhammen (ik koos voor spelt)
80 ml melk
1 ei
15 gram pindakaas
1 tl kaneel
Optioneel: honing

getoast brood met pindakaas

Hoe maak je de wentelteefjes met pindakaas?

Vroeger at ik vrij vaak wentelteefjes in het weekend. Het brood werd oud en het was gewoon een lekkere treat. Ik weet nog dat ik er dan vrij veel suiker overheen strooide om het nog zoeter te maken.

Nu is het inmiddels jaren geleden dat ik wentelteefjes op heb en ineens had ik er enorm veel zin in. Maar wel in een healthy version natuurlijk. En dat betekent sowieso zonder suiker maar met een ingrediënt dat er goed bij past en erg lekker is. En dat werd pindakaas. Wat een goede keuze kan ik je vertellen, dat geeft dit recept zoveel meer! Het zal trouwens ook echt superlekker zijn met pure chocolade (pasta) denk ik.

suikervrije wentelteefjes

Hoe maak je ze dan? Je neemt twee boterhammen. Ik koos voor spelt want deze zijn voor mij de beste keuze. Daar besmeer je 1 boterham van met pindakaas en die andere leg je er dan zo bovenop. Kluts vervolgens een ei los in een diep bord en giet daar de melk bij. Roer eventjes goed door en leg vervolgens de dubbele boterhammen daarin.

gezonde wentelteefjes

Laat de boterhammen even weken in de melk en draai ze vervolgens om zodat het ei en de melk helemaal in het brood worden opgenomen. Bak de wentelteefjes vervolgens in een pan met wat kokosolie aan beide kanten knapperig bruin. Dit lukt het beste door het een paar minuten op laag vuur te bakken. Top de wentelteefjes vervolgens af met wat kaneel. Voor de zoetekauwen onder ons, kan je er ook wat honing overheen doen. Ik gebruikte zelf de pancake syrup van Walden Farms.

[yumprint-recipe id=’43’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Richard

    Mijn kinderen waren verkocht! Heerlijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published.