levertraanolie

Wat zijn de voordelen van levertraanolie en moet ik het slikken?

Levertraanolie. Hoewel het niet erg lekker klinkt, heeft het wel enorm veel voordelen voor jou en je lijf. Wat zijn deze voordelen en waarom zou je moeten overwegen dit supplement te slikken?

Levertraanolie valt onder de groep van visolies omdat de olie getrokken wordt uit de leven van een Atlantische kabeljauw. Net zoals bij veel vissen is dit een hele goede vorm van omega 3 vetten (EPA en DHA) en zit de olie boordevol vitamine A en D. Het wordt al jaren gebruikt in de medische wereld en is vooral raadzaam om te gebruiken wanneer je een tekort hebt aan vitamine A en D. Maar welke voordelen zijn er nog meer voor het slikken van levertraanolie?

Het is een gezonde vorm van vet

Elk lichaam heeft vetten nodig, maar natuurlijk wel de gezonde vorm van vet. Dat wil zeggen vetten in whole foods zoals noten en avocado, maar ook vis of natuurlijk visolie. Gezonde vetten zorgen namelijk voor een gezonde huid, het zorgt ervoor dat je vitaminen en mineralen beter worden opgenomen én, heel belangrijk, het zorgt ervoor dat je langer vol zit en minder snel naar ander eten grijpt.

Het helpt bij artritis

Heb je reuma of artritis of veel last van je gewrichten? Dan kan het helpen om levertraan te slikken. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het helpt bij het draagbaarder maken van artritis. Ook blijkt het slikken van levertraan te helpen bij pijn, gevoeligheden, stijfheid en ontstekingen.

Betere wondgenezing

Ben je een beetje een kluns en val je regelmatig, stoot je je weer ergens aan of snijd je je vinger open omdat je een keukenprinses wilt zijn? Wat de reden ook is, als je een wondje hebt, wil je natuurlijk het liefste dat deze zo snel mogelijk geneest. Het slikken van levertraan versnelt het wondgenezingsproces en zorgt ervoor dat een wond zo 25% sneller heelt dan normaal.

Betere cognitief vermogen

Wil jij je brein een boost geven en beter presteren? Dan is levertraan jouw go to. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vitamine A en D helpen bij het behouden van een gezond brein en zeker wanneer je ouder wordt. In een studie onder ratten werd het effect van levertraan getest op de chronische stress die deze diertjes ervoeren. De supplementen zorgden er uiteindelijk voor dat de ratten een beter geheugen kregen, hun angst werd verminderd en een betere cognitieve prestatie hadden. Hoe tof is dat?!

Een boost voor je huid

e belangrijkste reden waarom ik levertraan ben gaan slikken is voor mijn huid. Zoals je misschien weet heb ik veel last van acne en heb ik daardoor ook een Roaccutane behandeling gekregen. Dat ging heel goed en mijn huid zag er prachtig uit. Het belangrijkste bestandsdeel in Roaccutane is vitamine A, wat zich in een hele hoge dosis in het medicijn bevindt. Mede door die reden schrijven doktoren het recept niet zo vaak voor omdat teveel vitamine A niet goed is voor je lijf. Toen ik ruim een half jaar later besloot om te stoppen met de pil, kwam mijn acne terug. Geen pretje natuurlijk! Ik las over levertraan en de hoge (natuurlijke) dosis aan vitamine A en D en besloot om het supplement te gaan slikken en zo een boost te geven aan mijn huid.

Hoe levertraan slikken?

Je kan kiezen voor levertraan in pil vorm of in pure olie vorm. Deze laatste is wat heftiger, maar tegelijkertijd ook puurder waardoor het beter door je lichaam wordt opgenomen en de superfood werking van levertraan ook sneller effect heeft. Ik heb echter nu gekozen voor de pilvorm omdat ik op reis ben en een pure vorm minder handig is om mee te reizen. Je kan op een dag ongeveer 10.000 IE aan vitamine A slikken, dus dit is je dosering per dag. Vaak is dit een eetlepel levertraanolie en voor de supplementen hangt het af welk merk je koopt.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.