ontbijt-banaan-broodpudding

Wat te eten tegen stress?

Als je last hebt van stress lijkt niets te helpen en wil je het liefste alles eten van los en vast zit. En zo slecht mogelijk is. Maar wat kun je nu eigenlijk het beste eten tegen stress?

Eten tegen stress

Ik behoor echt tot de stresskippen club. Ik schiet heel snel en vaak in de stress en hoewel ik met de meeste issues wel goed kan dealen en loslaten zitten er soms een aantal gevalletjes tussen waarbij ik moe en met hoofdpijn thuis kom en het enige wat ik dan wil doen is ijs en chocolade eten. Hoewel dat heel verleidelijk klinkt, kun je veel beter ander voedsel eten tegen stress die vitaminen en mineralen bevatten die een blij gevoel triggeren in je hersenen en waardoor je stress afneemt.

Havermout

Havermout is perfect voor als je stress hebt. Door de hoge levels van tryptofaan kalmeer je snel en door de melatonine val je gemakkelijk in slaap. Perfect voor het slapengaan.

fluffy havermoutpap

Chiazaadjes

Wanneer je chiazaadjes in je salade of yoghurt doet, krijg je meteen een boost van tryptofaan en magnesium en vind je je kalme zelf weer terug.

Spinazie

Deze veelzijdige groente is overal voor te gebruiken. En als je zin hebt in zoet is hij perfect in een smoothie. Doordat spinazie vol met magnesium en B vitaminen zit, ga je je lekker relaxed voelen. 

zalm-met-kokosrijst-7

Zalm

Deze superfood heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Naast dat je er ontspannen door voelt is het ook goed voor angst en depressies. Zalm bevat veel magnesium en B vitaminen maar ook veel omega 3 vetten. Onmisbaar in een gezondvoedingspatroon.

Banaan

Ik kan me voorstellen dat je in geen van bovenstaande producten zin hebt als je gestresst bent. Maar banaan werkt dankzij de hoge hoeveelheid aan kalium zeer ontspannend. Eet je dus een banaan (vooral met havermout) dan voel je die stress vanzelf wegebben. Overigens is een banaan ook perfect katervoedsel!

pannenkoek-met-banaan

Wat vind jij fijn om te eten om te relaxen? PS. Je kan natuurlijk altijd een heerlijk stukje 80% chocolade eten :).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

  1. Annemarie

    Interessant…volgens mij is de oorspronkelijke natuurlijke reactie op stress dat je niet meer kunt/wilt eten. Ik prop mezelf juist helemaal vol in tijden van stress. Helaas niet met banaan of spinazie…

    1. Miss Craftsy

      Dat is helemaal waar! Dat doe ik ook het liefste natuurlijk. Alleen dat helpt niet als strss reliever. Deze producten wel dus het zou beter zijn deze te eten als je snel en gezond van je stress af wilt komen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.