mount eden (8)

Wat te doen tijdens een stedentrip Auckland?

De grootste stad van het Noorder eiland van Nieuw Zeeland en het staat ook bekend als de City of Sails vanwege de meer dan 135.000 jachten die er in de haven liggen. Bekijk wat jij kunt doen in Auckland!

mount eden (15)

1. Mount Eden

Mount Eden is een echte must do als je in Auckland bent. Ik houd zo van het groen van Nieuw Zeeland en dit is wat mij betreft de beste plek om het meeste groen te zien dat Nieuw Zeeland zo typisch Nieuw Zeeland maakt (okee, behalve stadsparken dan). Je kunt gemakkelijk naar de top lopen wat ongeveer 15 minuten duurt en in een klein uurtje kan je vanuit de stad helemaal naar Mount Eden lopen. Mount Eden is een van de 48 vulkanische kegels en het hoogte natuurlijke punt van de stad. Naast dat het een heel tof idee is om een vulkaan te beklimmen, krijg je on top of that een heel mooi uitzicht van de skyline van Auckland. Wil je er een daguitje van maken, dat kan ook! Ga voor een picknick op de top, struin door de wijk Mount Eden voor een culturele vibe en ga naar de Eden Garden, een botanische tuin die langs de vulkaan ligt (kost entree).

auckland queens wharf

2. Free Walking Tour

Wat is de beste manier om een nieuwe stad te ontdekken? Right, met een Free Walking Tour natuurlijk! Ook Auckland heeft er eentje die ik je zeker kan aanraden. De tour laat je alle belangrijke hoogtepunten zien en je leert er ook veel over de geschiedenis van de stad als ook de Maori geschiedenis, iets wat ik persoonlijk heel erg interessant vind. Je kan jouw plekje bemachtigen via deze website en de tour vertrekt 4 dagen per week in regen of zonneschijn! Plus, ze kunnen je ook goede tips geven voor restaurants in de buurt!

auckland

3. Cultuur snuiven in musea

In Auckland kan je ook meer over de cultuur leren. Ben je een museumgek, dan heb ik twee leuke opties voor je. Allereerst is er het Auckland Museum die interactieve exhibities heeft over bijvoorbeeld vulkanen. Entree kost $25 of is gratis als je inwoner bent van Nieuw Zeeland. De Auckland Art Gallery is iets goedkoper, $20 entree en hier kan je bijvoorbeeld mooie Maori kunst zien. Het gebouw ligt vlakbij Albert Park en is zelf al heel mooi om te zien.

4. Waiheke eiland

Houd je van wijn? Wijn is fijn en je kan heerlijk wijn proeven op Waiheke eiland. Het eiland is gelegen in de Hauraki Gulf Islands en een van de meest populaire eilanden om te bezoeken vanuit Auckland. Het is er net een beetje warmer dan in de stad, je kunt genieten van witte stranden met tropisch smaragdblauw water en je vindt er dus zo’n 30 wijnmakerijen. Vertel mij maar eens dat dat niet de moeite waard is om heen te gaan ;). Het is een perfecte plek om aan het stadsleven te ontsnappen en met de ferry ben je er zo. Zin in iets meer actiefs? Dan zijn er ook genoeg wandelpaden om over te hiken of je kunt gaan kayaken of van kabelbanen slingeren.

auckland oatoa square

5. Oatoa Square

Wat mij betreft het leukste plein van Auckland. Hier vind je niet alleen een shopping mall met een toffe bioscoop erin, maar ook een prachtig Maori kunstwerk.

6. Kijk gratis films in het park

Hoor ik daar gratis? Jazeker! Wij Nederlanders houden van gratis en als filmliefhebber is een combinatie van beiden een godsgeschenk. Deze tip is wel een zomertip, want tijdens de zomermaanden kan je films zien op een silo in de Silo Cinema, tegenover de Viaduct Harbour. Op elke vrijdag en zaterdag van de zomer kan je heerlijk genieten van een film tussen de locals én is er een night market met foodtrucks.

auckland stedentrip

7. Women’s Sufferage graffiti

Een hele bijzondere vorm van graffiti vind ik en het symboliseert de rechten die vrouwen hebben gekregen. Nieuw Zeeland was namelijk het eerste land waarin vrouwen stemrecht kregen. Hoe tof is dat?!

8. Hop op de ferry naar Devonport

De skyline vanaf een andere kant zien? Dan is het leuk om naar Devonport te gaan. Hop op de ferry naar Devonport en geniet van de views vanaf North Head. Wederom kan je op dit stukje een hele dag zoet zijn. Ontdek de tunnels bij North Head, bezoek gratis het Navy Museum en zwem bij Cheltenham Beach.

auckland domain walk

9. Relax in Albert Park

Zin om lekker te relaxen of een picknick? Dan is Albert Park altijd een mooie plek om even tot rust te komen.

10. Werk aan je tan op Mission Bay

Geen zin om de ferry te pakken? Ga dan naar Auckland’s populairste strand, Mission Bay. Een goede plek voor een dip in het water of een ijsje.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.