regelen au pair australie

Wat moet je allemaal regelen als je au pair in Australië word?

Ik woon alweer bijna een maand als au pair in Melbourne. Wat vliegt de tijd! Deze keer vertel ik jullie wat je allemaal moet regelen als je au pair in Australië wilt worden.

Al eerder vertelde ik over hoe je een leuk gastgezin kunt vinden en via welke platformen je dat kunt doen. En dan is het zover: je hebt een gezin gevonden dat bij je past. Congrats! Daar blijft het natuurlijk niet bij, want er moet een hoop geregeld worden. In deze blog geef ik een lijst van dingen die je kunt regelen als je au pair in Australië wordt.

Contract

Hoewel de familie nog zo leuk en fijn kan zijn, het is een fijn en veilig idee om alle dingen op papier te hebben staan zodat niet alleen jij maar ook zij weten waar je aan toe bent. Denk bijvoorbeeld aan zakgeld, je werkzaamheden, kost en inwoning, je werkuren en eventuele extra’s die je krijgt en laat het door beide partijen ondertekenen. 

Working holiday visa

Wanneer je als au pair in Australië aan de slag wilt, moet je een visum regelen. Dit kan je heel eenvoudig doen door een visum aan te vragen via de Australische overheid. https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-. En soms kan dat megasnel gaan! Ik had de mijne binnen enkele uren! Het gaat electronisch, maar het is altijd goed om een papieren kopie bij je te hebben. Een visum kost op dit moment 440 dollar maar dat heb je zo terugverdiend. 

Een flexibel vliegticket

Op basis van een working holiday mag je 1 jaar als au pair in Australië verblijven. In elk geval 6 maanden bij 1 gezin en daarna kun je verlenging aanvragen tot een jaar. Hoe lang je ook wilt blijven, de kans dat je exact weet wanneer je terugvliegt is klein. Daarom wil je een flexibel vliegticket. Je kan dit direct bij een vliegtuigmaatschappij kopen als Cathay of China Airways, maar goedkoper is het om het via een organisatie te doen die ook voor een nieuwe vliegdata kunnen zorgen. Mijn ticket heb ik gekocht via Tunafish wat voor mij het goedkoopste was. Het veranderen van een datum kost me dan slechts 25 euro.

Internationaal rijbewijs

Als au pair in Australië moet je misschien ook autorijden en dan is een internationaal rijbewijs nodig  (alleen voor een huurauto is een gewone voldoende). Je moet dus altijd je gewone en internationale rijbewijs op zak hebben. Je kan deze gemakkelijk kopen bij de anwb winkel.

Reis- en zorgverzekering

Als au pair in Australië heb je net een wat andere dekking nodig dan bij een reguliere reisverzekering en zeker als je 1 jaar aan een stuk gaat. Ik kocht mijn reisverzekering met korting via Tunafish maar hij valt onder de Allianz Globetrotter verzekering. Daarnaast moet je bekijken of je nog verplicht bent een zorgverzekering in Nederland te hebben. In principe hoeft dit niet als je 1 jaar met meer dan 3 maanden in het buitenland verblijft. Vraag dit sowieso na bij je zorgverzekering en doe een aanvraag voor je wlz verzekering bij de svb. Zij mogen bepalen of je je recht behoud of niet. Anders kan je namelijk een boete ontvangen wanneer je hem onterecht opzegt. Vergeet dan ook niet om extra medische kosten bij je reisverzekering te nemen als een goede vervanger van je zorgverzekering in het buitenland. 

Dingen die je verder nog wilt regelen:

 • Leuke cadeaus voor je gastgezin en kinderen.
 • Zorgen dat je alle dingen thuis opzegt zoals lidmaatschappen.
 • Schrijf je uit bij de gemeente.
 • Zoek eventueel een onderhuurder voor je kamer of huis.
 • Maak een lijst van alle dingen die je mee wilt nemen/nog moet kopen.
 • Meet met al je vrienden en familie voordat je gaat!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

 1. Life to Enjoyce

  Hi Minke! Nee je wordt niet per se ingeschreven bij het gezin maar je kan je wel uitschrijven in Nederland, dit is afhankelijk van je situatie. Dit moet je zelf doen en dan kan je het adres van je familie opgeven. Tegenwoordig mag je wel 1 jaar bij het gezin blijven. Als je via een organisatie gaat en het dus officieel geregistreerd staat dan moet je na een half jaar een extensie aanvragen. Mocht je meer vragen hebben dan mag je me ook altijd een mailtje sturen naar info@lifetoenjoyce.nl

 2. Minke

  Hi!
  Word je dan ingeschreven bij het adress van je nieuwe gezin? En mag je niet 1 jaar bij hetzelfde gezin?
  Ik ben van plan om in September te gaan alleen weet niet hoe het allemaal gaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.