life coaching

Wat is life coaching en waarom studeer ik het?

Life Coaching is een begrip dat je de laatste tijd misschien wel vaker voorbij hebt zien komen. Ook al heb je misschien een idee over wat het in zou kunnen houden, vertel ik je in dit artikel wat life coaching precies inhoudt en waarom ik het studeer.

Wat is Life Coaching?

Zoals de woorden al zeggen houdt het kort gezegd het coachen van je leven in. Je loopt ergens in vast met je leven en je hebt daar hulp bij nodig. Deels omdat je zelf het antwoord niet kunt vinden, deels omdat je een druk leven leidt en je dit probleem snel wilt oplossen. In haar essentie is Life Coaching het continue proces van vaststellen waar je heen wilt, waar je nu bent en het ontwerpen van succesvolle strategieën om snel dat doel te bereiken met de nodige aanmoediging en iemand die je verantwoordelijk houdt om deze doelen te bereiken.

Waarom studeer ik Life Coaching?

Het is mijn job om samen met jou een haalbaar doel op te stellen die smart is, deze in stukjes op te breken en een stappenplan te ontwikkelen. Het leuke van Life Coach zijn is dat je zoveel verschillende mensen ontmoet met allerlei problemen waar jij ze mee kunt helpen. Dat is de essentie waarom ik Life Coach wil worden: zodat ik mensen kan helpen. Dat is mijn passie in mijn leven.

Wat is Life Coaching niet?

Daarnaast heb ik ook ontdekt dat het niet eens zo is dat ik zelf de hele tijd advies geef of plannen bedenk als een mentor. Dat is wat Life Coaching niet is. Sterker nog: als coach mag ik niet eens advies geven of echt vertellen over mijn ervaringen of tips geven. Mijn job is om vragen te stellen. Zoveel mogelijk. En met die antwoorden die jij dan geeft, krijg jij een beter beeld en maak jij een doorbraak om zelf een plan te bedenken en dat doel te bereiken. Is dat niet fantastisch? Ik begeleid je, moedig je aan en heus, ik help je echt wel waar nodig ;). Ik vind het alleen zo krachtig dat je helemaal zelf in staat bent je doelen te behalen met hier en daar een beetje hulp. Maar uiteindelijk doe je het helemaal zelf. ZELF! Dat is toch kicken?!

Waarom zou je een Life Coach nodig kunnen hebben?

Je kan een life coach nodig hebben voor uiteenlopende problemen. Vaak worden life coaches ingezet in het bedrijfsleven. Hier wordt dan niet alleen gekeken naar het werkleven en de werknemer, maar ook het privéleven van de werknemer. Dingen waarover gecoacht kan worden zijn bijvoorbeeld: hoe kan ik het zelfvertrouwen met mijn klanten vergroten? Hoe kan ik mijn leiderschapskwaliteiten vergroten? Hoe kan ik beter plannen en time management toepassen? In je privéleven is het natuurlijk ook toepasbaar. Je kan dan denken aan hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten? Hoe kan ik voor een gezonde leefstijl zorgen? Hoe kan ik dealen met al die ballen in de lucht en hoe kan ik het beste carrière maken? En natuurlijk de altijd bekende: wat wil ik met mijn leven?

Wil je meer weten over life coaching of heb je andere vragen omtrent mijn studie? Laat het me dan weten in de comments of in een email :).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.