yt thumb wiead

Wat eet ik op een dag (plant based, glutenvrij, zuivelvrij)

Sinds er geconstateerd is dat ik gevoelig ben voor gluten en zuivel, heb ik radicaal over moeten stappen naar een nieuwe leefstijl. Om je een kijkje te geven in hoe deze levensstijl eruit ziet, heb ik een eetdagboek bijgehouden dat plant based, glutenvrij en zuivelvrij is.

YouTube Preview Image

De recepten van dit plant based, glutenvrij en zuivelvrij vind je hieronder. Ik probeer zoveel mogelijk whole foods te eten die natuurlijk zijn en goed voor mijn lichaam werken. Zo af en toe eet ik nog kip, zalm en eieren, maar voornamelijk is het plantaardig eten dat lekker én gezond is.

Ontbijt: mango crumble

15gr havermout
15gr amandelmeel
1 ei
50gr kokos yoghurt
kaneel
1el kokosrasp

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de mango in een kom met je vork. Doe de havermout, amandelmeel, kokosrasp en kaneel in een ovenblik en voeg daarna ook de mango, kokosyoghurt en ei toe. Roer alles goed door elkaar en plaats het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Je kan er kokosvlokken naar smaak toevoegen.

Snack: geroosterd brood

Rooster 2 sneetjes glutenvrij brood (of welk brood jouw voorkeur heeft) en smeer 2el hummus op het brood, gevolgd door een in plakjes gesneden tomaat. Voeg ook wat peper en zout toe naar smaak.

Lunch: avocado wraps

2 glutenvrije zoete aardappel wrap
1/2 avocado
1/2 paprika
baby spinazie
paprikapoeder, zout en peper

Voeg wat baby spinazie toe aan de wraps. Snijd de paprika en avocado in stukjes en voeg toe, samen met wat kruiden zoals paprikapoeder, zout en peper. Rol ze op en geniet van je lunch.

Snack: fruit bowl

Mix 100gr blauwe bessen met 100gr aardbeien die in stukjes zijn gesneden en top het af met 25gr amandelen.

Dinner: zalm en zoete aardappel frietjes

150gr zalm
250gr zoete aardappel
zout, peper, paprikapoeder, curry poeder
1 courgette

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd de aardappel in frietjes vorm. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie spray en paprikapoeder en zout. Doe de frietjes in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten. Bak de zalm in een pan met wat peper en zout. Snijd de courgette in stukjes, voeg ze toe aan de pan en voeg wat currypoeder toe naar smaak. Bak alles zachtjes tot het gaar is.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.