yogyakarta cap cay

Wat eet ik op een dag in Indonesië? – Part 2

Tijdens mijn reis door Indonesië ben ik lekker vaak uit eten geweest, het eten is hier natuurlijk ook zo goedkoop. Een goede manier om je mee te nemen tijdens mijn reis en je te laten zien wat ik zoal heb gegeten in Indonesië. Hier mijn wat eet ik op een dag in Indonesië deel 2.

ubud balinese kookschool

Ik doe een Balinese kookcursus waar ik heerlijke gerechten maak zoals sate van vis met satesaus, kippensoep, een curry en een roerbakgerecht met een typisch Indonesische basissaus van allerlei verse ingrediënten.

ubud salade clear cafe

Wederom een heerlijke salade van sla, wortel, kool, avocado, pompoenpitten en een limoen mint dressing. Daarnaast heb ik een chocolade spirulina sapje.

ubud acai bowl

Smoothiebowls zijn zoooo heerlijk! Hier heb ik wederom een acai bowl met vers fruit, granola en een dot kokoscreme.

ubud raw lasagne the seeds of life

Dit avondeten is misschien wel het lekkerste wat ik in Indonesië op heb. Het is een rauwe lasagne die lauwwarm is en bestaat uit verschillende lagen van onder andere cashewnoten, spinazie, mango chutney en tomaat. Ik was in heaven!

homemade satesaus

Ik ging couchsurfen en de familie overstelpte me met eten. De vrouw des huizes houdt van koken en maakt haar eigen pindakaas en satesaus. Zooo lekker met banaan!

homemade rijstnoedels met groenten

Ook kreeg ik rijstnoedels met lekker veel groenten en ei.

homemade indonesische curry

Of deze curry met groenten en wat kip, tofu en tempeh.

yogyakarta avocado smoothie voc

Avocado sap! Nog nooit geprobeerd maar megalekker.

yogyakarta cap cay

Hier weer een typisch Indonesisch gerecht genaamd cap cay. Het is basically een mix van groenten en hier hadden ze er kip, worst, ei en inktvis in gedaan. Erg bijzonder en lekker!

yogyakarta kipsate satebar

Tijd voor wat sate! Ik nam wat prikkers met kip, groenten en natuurlijk satesaus.

yogyakarta indonesische kip met rijst

Hoewel ik er niet van gegeten heb is dit Indonesië op haar best: een grote bak met rijst, kokosbouillon en daarbij wat sla, sambal, ei en kip, maar dan een hele kip met kop en poten erbij geserveerd.

yogyakarta kokosdrankje

Dit is een lokaal drankje dat es denang heet. Het is kokoswater met stukjes kokos erin en palmsuiker.

yogyakarta indonesische aubergine via via cafe

Ook dit is lokaal en is gebakken aubergine in een pittige tomatenmix met rijst, kroepoek, heerlijk gebakken tempeh en een soort van chips salade. Zo lekker!

yogyakarta smoothiebowl via via cafe

En natuurlijk sluit ik af met een smoothiebowl. Deze was megalekker en had een basis van aardbei en baneen gemixt met cashewnoten en daarbij toppings van fruit en zaden.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.