thomas-jefferson-memorial

Washington D.C.: Het Witte Huis, The Mall & Georgetown

Washington: de stad van het witte huis en the mall. Maar wat heeft deze stad nog meer te bieden?

georgetown

Na een nachtje in Washington te hebben geslapen, werd ik de volgende ochtend moe maar blij wakker. Ik ontbeet in het zonnetje in een parkje en vervolgens ging ik op stap naar The Mall.

capitool

Bij The Mall kun je je uren vermaken en ik startte bij het Capitool. Je kan ook het Capitool in, maar daarvoor kan je het beste online een kaartje bestellen zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. Omdat ik daar pas later achter kwam en niet zoveel tijd meer had heb ik deze attractie moeten overslaan. Ook handig om te weten is dat de security zo streng is dat je geen vloeibare stoffen mee mag nemen, dus ook geen water. Je kan dan het beste je spullen in een kluisje in the library of congress stoppen en dan het capitool bezoeken.

national-art-museum

Vanuit het capitool kan je verder the mall in lopen waar je heerlijk door het park kunt lopen en je jezelf kunt vermaken. Zowel buiten als binnen, want er zijn ook genoeg gratis musea te vinden die je kunt bezoeken. Zo bezocht ik de National Gallery of Art waar je een heleboel schilderijen kunt vinden van allerlei bekende schilders over de hele wereld. Ik moet zeggen dat musea niet helemaal mijn ding zijn, maar ik vond de afdeling van Amerikaanse landschapsschilders, zoals Thomas Cole, wel heel erg mooi. Daar zitten zulke mooie landschappen tussen dat je onmiddellijk je travel bucketlist wilt aanvullen. 

doughnut-and-fried-chicken

Van sightseeing word je hongerig en daarom haalde ik een lunch bij Astro dougnuts and fries chicken, waar je, no shit sherlock, donut en gefrituurde kip kunt kopen. Een geweldige combi die ik versmaad heb ik een schattig parkje.

natural-history-museum

Daarna was het National Museum of Natural History aan de beurt. Superleuk, want hier leer je op een interactieve manier meer over de Amerikaanse geschiedenis, iets was wij natuurlijk niet zoveel hebben meegekregen in onze geschiedenis lessen. Dit is echt een heel tof opgezet museum die wat mij betreft een echte aanrader is.

washinton-monument

Als je the Mall steeds verder afloopt, dan kom je vanzelf bij de Washington Obelisk en de National World War II Memorial. Supermooi en dit is een shot die je vaak ziet in films en series die opgenomen zijn in Washington. Fantastisch om het dan met eigen ogen te zien.

wat-te-doen-in-washington

Ook een mooi plekje is wanneer je links van deze bezienswaardigheid richting het meer loopt en je het Thomas Jefferson Memorial kunt zien. Ik ging er zitten rond zonsondergang en dat was echt prachtig! Je hebt er een supermooi uitzicht en je kunt er lekker veel foto’s maken.

martin-luther-king-memorial

Sowieso is het heel leuk om lekker in het parkje rond te lopen. Dan kom je ook onder andere het Martin Luther King memorial tegen. 

lincoln-memorial

De laatste must see van The Mall is het Lincoln Memorial. Een bijzonder monument als je helemaal naar boven loopt maar ook een gezellig drukke plek temidden van alle toeristen. Ik vond hem leuk!

witte-huis

Wat je natuurlijk niet kunt missen als je in Washington bent is The White House. Na eerst de achterkant te hebben gezien, wandelde ik om het witte huis heen en bezichtigde ik de voorkant. Met de schemering was het witte huis echt prachtig. Ik denk dat ik Obama ook heb gezien overigens ;). Ook heel leuk was dat ik nog een Nederlands stel tegen ben gekomen waar ik een heel leuk gesprek mee heb gehad.

eastern-market

De volgende ochtend ging ik op aanraden van de hostel staff naar de Eastern Market. Dit is een food market die vooral leuk is om te bezoeken op een zondag, omdat je er dan ook een gewone markt bij hebt. Google leerde me dat ik de buckwheat blueberries pancakes moest proeven en ze waren zo zo lekker! Het leuke van deze markt is dat je echt tussen de locals zit omdat het juist niet in het centrum zit. Loved it!

smithsonian-zoological-zoo

Vervolgens nam ik de metro naar de dierentuin om daar lekker rond te wandelen. En het leuke van deze dierentuin en Nederlands zijn? Hij is gratis!! Een nadeel is trouwens wel dat het op een zondag superdruk is. Maar het is een hele leuke dierentuin en ze hadden baby panda’s <3.

baby-panda

Daarna wilde ik heel graag naar Georgetown. Een van mijn au pairs woonde in Washington en zij had allerlei leuke tips voor mij, waaronder het bezoeken van Georgetown. Ik ben helemaal van de dierentuin door een trail park gewandeld naar Georgetown.

citytrip-washington

Een heerlijke wandeling en voor mij een avontuurlijke. Ik had namelijk een afslag gemist omdat ik een vast pad had verwacht. En het was of een half uur extra omwandelen of een riviertje oversteken. Achteraf had ik beter mijn schoenen kunnen uittrekken, maar ik dacht dat ik mijn schoenen wel droog kon houden. Niet dus, maar het is me gelukt en het was geniaal bad ass. Haha.

centrum-georgetown

Georgetown is zo zo leuk! Met haar schattige winkeltjes en lieve straatjes. Het is zo leuk om hier rond te lopen en lekker met vrienden te gaan eten. Ik voelde me hier helemaal thuis en de stad steeg helemaal in waarde.

boulevard-georgetown

De wijk ligt aan de rivier en ze hebben hier een hele boulevard aan gebouwd waar je heerlijk aan kunt lopen en waar je een heel mooi uitzicht hebt. Er zijn talloze restaurantjes waar je van dit uitzicht kunt genieten of ga lekker op een bankje zitten.

rivier-georgetownbaked-and-wired
Ook leuk is om het Canal Towpath af te lopen langs het riviertje. Daar is alles ook zo schattig. En heb je honger? Ga dan in de rij staan bij Baked & Wired. Die cupcakes zouden zo goed zijn dat het het waard is om er een tijdje voor in de rij gestaan. Ik heb het ook gedaan en ik moet zeggen: ze waren delicious!

exorcist-steps

Wat je misschien niet weet is dat er hele bekende trappen zijn in Georgetown. The Excorcist Steps. Spooky, right! En ik heb er overheen gelopen. Ik moet zeggen dat ik er toch wel een beetje de kriebels van kreeg hoor. Inmiddels was het al donker en heb ik heerlijk genoten van burgers and fries.

library-of-congress

De volgende ochtend was alweer mijn laatste ochtend in Washington en Amerika. Ik keerde terug naar The Mall om als eerste de Library of Congress te bezoeken. Dit is een bibliotheek gesticht door Thomas Jefferson en het is zo’n mooie bibliotheken met prachtige en inspirerende Latijnse teksten en gewoon ontzettend mooie Romaanse architectuur. Ik vond het heel leuk om daar rond te lopen.

the-wright-brothers
Vervolgens ging ik het Air en Space museum bezoeken. Dit is een museum dat alles te maken heeft met alles wat ooit heeft plaatsgevonden in de lucht in Amerika. Zo vind je er ook het eerste vliegtuig van The Wright Brothers, wat echt geweldig was en ook om te leren over hun achtergrond.

the-mall

Daarna was het souvenir shop tijd en lunch tijd. Ik heb nog heerlijk rondgewandeld en gerelaxed en op weg terug naar het hostel begon er een ouder stel tegen me te praten. Ik had mijn Food Nerd shirt aan en ze zagen in eerste instantie alleen het woord Nerd. “Oh but you’re not a nerd right?!” En toen de man uit Duitsland bleek te komen hadden we een heel leuk en lief gesprek over Europa en hun ontmoeting. Ze hadden elkaar namelijk ontmoet in München, zijn daar getrouwd en toen is hij voor haar verhuisd naar Amerika. Zo zo romantisch en lief! Maakte mijn hele dag weer!

stedentrip-washington

En daarmee sluit ik deze Amerika reisverslag blogs af. Ik vond het heerlijk om weer ‘thuis’ te zijn en weer nieuwe steden te ontdekken. Het mooie was is dat elke stad mij echt heeft verrast. In New York werd ik verrast door gezellig Brooklyn, in Philadelphia met haar mooie plekjes en vriendelijke mensen, in Baltimore door haar verborgen charmes en in Washington door haar mooie buurten. Ik hoop dat ik snel weer naar Amerika mag!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.