Waarom je langer leeft door te sporten

sporten-3

Soms vind ik het leuk om een podium te bieden aan andere, leuke en getalenteerde schrijvers. Ik kwam in contact met Camille en zij bood aan om voor MissCraftsy.nl gastartikelen te schrijven. Deze maand vertelt ze je alles over waarom je langer leeft door te sporten.

Ik zal me even kort voorstellen, ik ben Camille Vanhecke. Sinds kort ben ik Project manager van het online gezondheidsmagazine gezond.be. Iets meer dan een jaar geleden raakte ik gepassioneerd door het boek ‘Boost’ van Goedele Leyssen en besloot om een gezondere levensstijl te hanteren omdat dat zowel mentaal als fysiek een grote invloed op je kan hebben. Dat heb ik echt met levende lijve ondervonden. Een glas lauw water met citroen is nu een vast ochtendritueel geworden. Ook yoga kent nog weinig geheimen voor mij. Daarnaast hecht de maatschappij veel meer belang aan een gezonder leven dan vroeger. Uit onderzoeken is gebleken dat mensen daadwerkelijk gezonder gaan leven en eten. Er wordt minder gerookt en overtollige kilo’s is ook een veelbesproken onderwerp geworden. Naast mijn werk met de gezondheidssite gezond.be schrijf ik ook vaak op interessante websites met hetzelfde thema.

sporten-2

We hoeven je niet meer te vertellen dat bewegen noodzakelijk is om een gezonde levensstijl te hanteren. Velen onderschatten hier de impact van. Wist je trouwens dat vrouwen door een gezonde levensstijl & genoeg beweging zo’n 15 jaar langer kunnen leven? Lichaamsbeweging kan verbetering op vele vlakken betekenen, van een opgewekter humeur tot een gezonder leven.

Hieronder enkele puntjes die je vast & zeker motiveren om meer te sporten:

mango 1. Een strak lichaam

Sporten is hét medicijn als je enkele kilootjes wilt afvallen. Door te bewegen ga je vet verbranden, verbruik je energie en ga je spiermassa gaan opbouwen. Je voelt je er niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker. Natuurijk moet je naast sporten ook gezond eten als je optimaal vet en calorieën wilt verbranden.

mango 2. Betere nachtrust

Ook soms last van slapeloze nachten? Geloof het of niet, maar regelmatig sporten kan er voor zorgen dat je sneller in slaap valt en ook dieper gaat slapen. Door te sporten verhoogt je hartslag waardoor er endorfine vrijkomt. Dat zorgt er onder andere voor dat je stress verminderd en voor een goede, diepe nachtrust.
Tip: Sporten vlak voor je gaat slapen valt absoluut af te raden omdat je op dat moment nog te veel energie hebt.

mango 3. Minder gezondheidsproblemen & ziektes

Als je sport op een regelmatige basis verklein je de kans op hart- en vaatziekten, omdat beweging een goede bloedsomloop creëert. Hierdoor kan het bloed vloeiend door het lichaam stromen waardoor onder andere het risico op hart- en vaatziekten verminderd wordt. Dit kan door te sporten, maar ook door te wandelen, fietsen of intensief huishoudelijk werk doen.

sporten-4

mango 4. Energie boost

Door regelmatig te bewegen ga je ervoor zorgen dat je spieren versterken en je een beter uithoudingsvermogen krijgt. Met andere woorden, je raakt niet meer uitgeput door boodschappen of het huishouden te doen. Als je sport en beweegt krijg je extra zuurstof en voedingsstoffen in je lichaam en helpt het cardiovasculair systeem beter werken. Doodat je hart en longen efficiënter werken, krijg je meer energie en zal je je ook beter in je vel gaan voelen.

mango 5. Verbetert je seksleven

Wist je al dat beweging een boost voor je seksleven kan betekenen? Doordat je regelmatig sport krijg je meer energie & zelfvertrouwen, je gaat je beter in je vel voelen, trots zijn op je lichaam en geen remmingen kennen. Dat heeft allemaal een positief effect op je seksleven.

mango 6. HAPPY!

Lichaamsbeweging stimuleert chemicaliën in de hersen dat ervoor zorgt dat je je gelukkiger en rustiger gaat voelen. Je gaat je beter in je vel voelen omdat je zelfvertrouwen en een positief gevoel over je eigen lichaam krijgt.

sporten-1

Schattig hondje he?! Welke sport doe jij om je beter te voelen?

Bron foto’s: 1,2,3,4SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

9 comments

 1. David

  Heel erg mooi om te lezen dat je druk bezig bent met sporten! ikzelf doen aan voetbal, altijd leuk om te doen.

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel David! En dat iets een hele populaire sport is, maakt het er natuurlijk niet minder leuk op!

 2. Manon

  Wat een fijn artikel! Goede motivatie om dit door te lezen als ik eens geen zin heb om te sporten. En haha, die opmerking bij dat laatste plaatje. Die hond viel me pas op toen ik de opmerking las :p

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Zeker een fijne motivatie! Hahaha ja dat plaatje is geniaal he vond m zo grappig

 3. Manon

  Eerlijk gezegd sport ik niet, omdat ik niet wil afvallen. Want wat ik ook eet ik kom niet aan en ik wil graag aankomen. Heel slecht, want eigenlijk moet je gewoon sporten al is het maar om fit te blijven.

  1. Miss Craftsy

   Ja fit blijven door sporten is ook heel goed, want zelfs als je dun bent wil dat niet zeggen dat je ook gezond bent. Oja en met krachttraining train je je spieren en daar kan je ook weer van aankomen 🙂

 4. Jenn

  Leuk om te lezen! Ik doe aan roller derby en hardlopen.

  1. Miss Craftsy

   Thanks! En roller derby dat klinkt interessant! Een keer een sport die niet iedereen doet, tof!

Leave a Reply

Your email address will not be published.