7 redenen waarom Amerika mijn hart heeft gestolen

amerika-1

It feels so good to be back! Dat was één van mijn eerste gedachten die in me opkwam zodra ik mijn eerste voetstappen op Amerikaanse bodem zette. En moet je nagaan dat ik toen nog op het vliegveld in New York stond en nog een vlucht op me had wachten. Het voelde echt als thuiskomen en daarom 7 redenen waarom ik van Amerika houd.

mango 1. I love your…!

De eerste en de meest belangrijkste is het feit dat ze zo complimenteus zijn. Wildvreemden geven je een complimentje en niet omdat ze beter willen overkomen dan ze eigenlijk zijn, maar gewoon omdat ze het menen en omdat het kan. En dat maakt me zo blij! Op mijn vlucht van Boston naar Seattle droeg ik een simpele zwarte jurk met een eye catcher van een oranje ketting. Ik geloof dat ik die dag wel zes complimentjes over die ketting heb gekregen, prachtig! Eentje was zo leuk ook: Oh my god, I love your necklace, it’s so sparkly! (foto is een reproductie ;)). En zoals Isa Hoes in haar boek Toen ik je Zag al zei: ” Iedereen vindt Amerikanen altijd oppervlakkig, wij vinden het heerlijk dat ze zo aardig zijn. Oprecht of niet, dat duizend keer liever dan de soms zo chagrijnige ‘service’ in Nederland.” En daar kan ik me alleen maar bij aan sluiten!

amerika-3

mango 2. Commercial break

De Amerikanen staan er bekend om: de commercial breaks die om de vijf minuten komen, zo lijkt het. En om de reclame langs de weg niet te vergeten! Hoewel het om veel prikkels gaat, vind ik deze reclames zo leuk! Het maakt Amerika Amerika en ik houd ervan. En soms zitten er ook gewoon hele leuke tussen, zoals de “In pain, call Wayne” reclame bord in Providence, met een ontzettend lelijke (sorry!) man erop. En dat ik denk: hoe kan dit nu werken? Waarom zou iemand in godsnaam die Wayne gaan bellen hihi? En om de medicijnen reclames niet te vergeten. Na een commercial van 10 seconden, moeten ze ook alle bijwerkingen benoemen. Die duren dan 30 seconden, oja en je kan hiervan ook suïcidaal worden… top! 😉

mango 3. Food!

Oja het eten is hier echt geweldig! Tuurlijk, onze kaas en veel meer andere producten zijn veel beter, maar omg ze hebben hier verrukkelijke dingen zeg! Ze kunnen hier als de beste burgers maken en ook de nacho’s zijn hier het lekkerst, ze hebben zelfs blauwe! Het was zo lekker om al die typisch Amerikaanse dingen weer eens te proeven en er volop van te genieten. En ondanks dat je misschien denkt dat er veel Amerikanen heel dik zijn en altijd bij de Mac zitten, valt dat in de groep mensen die ik heb ontmoet wel mee. Sterker nog, de Mac en de Burger King zijn absoluut niet populair meer. En je kan ook heel veel gezonde dingen kopen die wel goed voor je zijn. Ik denk dat misschien de meeste er zich gewoon niet bewust van zijn en dat wij Nederlanders sowieso een verkeerd beeld ervan hebben haha. Ik gok dat er net zoveel mensen hier zijn die niet altijd even gezond eten.

providence27

mango 4. Relax man

In het grotendeel van Amerika vind ik de mensen heel erg relaxed vergeleken met ons. Tuurlijk zij werken ook wel heel hard en doen een hele hoop dingen, maar om de een of andere reden lijken ze veel minder gestressd en kunnen ze veel relaxter reageren. Wat het ook is, ik vind het heel erg fijn!

mango 5. Watch and learn

Amerika is natuurlijk een ontzettend groot land en dat maakt de omgeving ook divers. Sowieso is het een veel meer heuvelachtig landschap dan in ons kikkerlandje. Toen ik in Amerika woonde moest ik altijd heuvel opwaarts naar school. Het kwam nog wel eens voor dat ik te laat was waardoor ik echt die heuvel moest oprennen. Na 4,5 maand had ik getrainde kuitspieren om u tegen te zeggen! Het land is natuurlijk niet uit, maar ook hier wisselt oud en modern zich met elkaar af. Ik kan genieten van die typische Amerikaanse huisjes met hun veranda en zuilen up front, zo mooi vind ik dat! In elke plaats of gebied waar ik ook kom, er is altijd wel iets te zien en te beleven. Zelfs op de snelwegen rijden is daar leuker. Oh en de skylines kunnen we natuurlijk ook niet vergeten.

lake union 14

mango 6. The bigger, the better

Alles is hier groot, groter, grootst. En daar moet je aan wennen, maar ook dat vind ik leuk omdat het zo anders is. Neem bijvoorbeeld de supermarkt. Die lijken allemaal op wat wij de Makro noemen, maar dan kan iedereen er gewoon boodschappen doen en zijn ze elke dag heel lang open. Ze hebben er zoveel keus, dat het je duizelt. Voor de luie Amerikaan zijn er vele diepvriesmaaltijden om uit te kiezen, maar ook hun groente en fruit aanbod is schitterend. Maar je kan er ook allemaal dingen zelf samenstellen, zoals je eigen gezonde granola of je kan zelf pindakaas of amandelpasta maken met verse pinda’s. Superlekker! En hoewel ik in 2012 nooit een lekker kaas heb geproefd, heb ik tijdens deze vakantie wat meer speciaal kazen geproefd, zoals een oude cheddarkaas die echt vol van smaak was. Het enige wat niet leuk is, is dat bijna alle supermarkten beginnen met de bakkerij en daar staren je de meest heerlijke verjaardagstaarten en kleurrijke cupcakes je aan. Dan kan je alleen maar OMG zeggen haha!

amerika-2

mango 7. Hi Cutiepie

Ik begon ermee en ik eindig er ook mee: de Amerikanen zelf. Niet alleen geven ze tegen de meest wildvreemde mensen de leukste complimentjes, ik vind ze ook gewoon erg aardig. Als je wilt kan je tegen elke Amerikaan op straat: hi, how are you, zeggen en dan praten ze gewoon tegen je terug. Iedereen kijkt hier elkaar ook echt aan en lacht veel vaker naar elkaar. Ze zijn altijd in je geïntereseerd (helemaal als je uit Nederland komt) en ik heb de leukste praatjes gemaakt tijdens mijn vakantie. Vooral donkere vrouwen zijn zo leuk: ik ben honeyboo, cutiepie en weet ik wat nog meer genoemd, prachtig! Ook houden mensen hier veel meer rekening met elkaar en daar moet ik wel weer aan wennen in Nederland. Een klein voorbeeld: als je ergens langs wilt of als je ook maar een klein momentje hebt dat je gaat botsen tegen iemand zeg je al ‘excuse me’. In Nederland lopen we gewoon door zonder te kijken en zeggen we al helemaal geen sorry ook al ben je tegen iemand aan gebotst. Niet om negatief te zijn, maar dat valt me dan ook zo tegen haha. Wij kunnen er nog wat van leren!

providence5

Hmmm, kon ik maar rechtsomkeert maken naar dit land om er nog meer van te mogen genieten! Wie weet komt er ooit wel een mooie baan op mijn pad en kan ik daar naartoe verhuizen, dat zou wel echt mijn American Dream zijn!

Heb jij ook een land waar je zo verliefd op bent?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

13 comments

 1. Anneleen

  Wauw dat klinkt allemaal geweldig! Ik wil er zo graag een keertje heen… Eerst nog maar goed sparen 😉

  1. Miss Craftsy

   Thanks! Ja zeker goed sparen. Of net als keer daar vrienden hebben wonen, scheelt ook haha 😉

 2. Rosanne

  Ik ben om, nu wil ik zo graag een keer naar Amerika toe. Lijkt me echt geweldig! liefs

  1. Miss Craftsy

   Yay weer iemand zo enthousiast over mijn land :). Mocht je een keer gaan dan geef ik je van harte veel leuke tips

 3. Het Sushimeisje

  Ik zou echt gek worden van al die reclames! En ik denk dat het voor veel mensen echt lastig is om al die verleidingen te weerstaan en ook om de juiste informatie tot zich te nemen. Want veel informatie (vooral medisch) is volgens mij niet altijd helemaal correct of in het juiste perspectief geplaatst. Ben wel blij dat Nederland strengere regels heeft hiervoor.

  En ik vind Taiwan echt super interessant! Nog steeds!

  1. Miss Craftsy

   Heb je n punt. Maar ons brein kan toch maar zoveel prikkels aan waardoor hij al selectief reclames voor je selecteert. Anders zou je helemaal gek worden. Voor ons is het nieuw en gek maar Amerikanen die zien het al geeneens meer

 4. Maaike

  Dit klinkt echt onwijs leuk allemaal en nu wil ik nog liever naar Amerika toe! Ik ben er nog nooit geweest namelijk

  1. Miss Craftsy

   Dankje! Een hele mooie bestemming voor op je bucketlist kan ik je vertellen!

 5. Manon

  Leuk artikel en bij de meeste dingen ben ik het zeker eens, vooral dat de mensen daar ondanks dat ze een druk werkleven hebben toch relaxer zijn als wij

  1. Miss Craftsy

   Ja mooi is dat he. Ik vind dat echt bewonderenswaardig.

 6. Manon

  Echt een superleuk artikel dit! Ik heb niet echt een land waar ik verliefd op ben, maar ik heb ook nog niet heel veel landen gezien dus wat niet is kan nog komen. Amerika lijkt me echt gaaf, ik wil er graag eens heen. Geen idee waar ik het liefst als eerste heen wil haha, wil alles zien! Dus dat moeten wel meerdere reizen worden vrees ik :p

  1. Miss Craftsy

   Dat moet ook wel tenzij je sowieso 1 jaar weggaat om amerika te ontdekken. Ik denk dat je nooit alles kunt hebben gezien haha. Nu staat voor mij de westkust op 1 om te bezoeken. Roadtrip!

Leave a Reply

Your email address will not be published.