waarom au pair in het buitenland

Waarom au pair worden in het buitenland?

Een half jaar tot een jaar naar het buitenland om te zorgen voor kinderen, een andere taal te leren en te leven in een totaal andere cultuur: waarom zou je au pair willen worden in het buitenland? Zoals jullie weten vertrek ik bijna als au pair naar Australië. Een mega spannend avontuur en ik kan bijna niet wachten om Down Under te gaan. Iedereen die over mijn plannen hoort, reageert erg enthousiast en ziet het als een mooie, unieke kans. En dat is het ook! Een vraag die ik ook vaak krijg is: hoe ben je nu op het idee gekomen om au pair te worden en waarom ga jij het doen?

Een waanzinnig culturele ervaring

Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in andere culturen en landen. Ik krijg kriebels als het gaat om de volgende vakantiebestemming uitzoeken en ik vind het heel erg interessant om te leren hoe andere mensen leven, wat hen drijft en hoe dit verschilt met hoe ik gewend ben dat wij Nederlanders leven. Op vakantie kan je wel wat van locals leren, maar je leert een cultuur pas echt kennen als je een tijdje op die plek gaat wonen. Dat heb ik al eens mogen doen tijdens mijn semester in Amerika en nu is het tijd om de Australische cultuur te ontdekken. No worries mate!

Persoonlijke ontwikkeling

Ik ben op dit moment op een soort van kruispunt in mijn leven waarin ik niet zo goed wist wat mijn volgende stap zou zijn. Het worden van een au pair geeft mij de kans om niet alleen lekker aan het werk te zijn, maar ook nog tijd over te hebben om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Niet alleen doordat ik tijd heb om bijvoorbeeld boeken te lezen, maar ook omdat ik uit ervaring weet dat een tijd op een totaal andere plek leven waar je echt weer je eigen leven moet gaan creëren ervoor zorgt dat je jezelf opnieuw en op een andere manier gaat leren kennen. Een manier die altijd positief uitpakt. Daarnaast denk ik dat de verantwoordelijkheid die je voor de kinderen hebt, ook een hele nieuwe kant van mezelf laat zien. Ook hoop ik dat ik een beetje van die relaxte no worries mentaliteit kan overnemen. Dat zou heerlijk zijn haha!

Reizen

Ik zou gek zijn als ik niet zou zeggen dat ik deze ervaring aangrijp om ook te gaan reizen. Melbourne, Victoria is een ontzettend mooie omgeving waar je ontzettend veel dingen kunt gaan doen en na mijn tijd als au pair ga ik ook nog 4 maanden reizen. Ik wilde heel graag een wereldreis maken, maar deze combinatie maakt dat ik nu niet alleen meer kan zien van de wereld en mijn reiskriebels een beetje kan onderdrukken, maar ook ondergedompeld wordt in een Australische cultuur binnen een Australisch gezien. 

Een tweede familie

Ik vind familie ontzettend belangrijk en wanneer je voor zo’n lange periode bij een familie inwoont, creëer je en geeft dat een hele bijzondere band die ik nu al ontzettend waardeer. Ik voel me ontzettend vereerd dat ik bij zo’n leuk gezin mag wonen en op twee ontzettend slimme en grappige meiden mag passen. 

Werkervaring

Hoewel ik al jaren heb gespaard voor mijn eigenlijke wereldreis, zou ik er financieel makkelijk van kunnen rondkomen. Maar voor veel jonge meiden die net zijn afgestudeerd, niet veel gespaard hebben en graag meer van de wereld willen zien, is dit een mooie gelegenheid om tijdens het reizen geld te verdienen als au pair. En doordat je werkt op basis van kost en inwoning en wat zakgeld bespaar je ook heel veel. Ik doe het puur omdat ik heel graag voor deze kinderen wil zorgen, hun cultuur wil leren kennen en omdat het me gewoon een mooie en onvergetelijke ervaring lijkt. 

Deze vijf redenen zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom ik gekozen heb om au pair te worden in Australië. Een unieke ervaring die maar 1 keer in mijn leven gaat voorkomen en die ik met beide handen ga aanpakken.  Op naar een geweldig jaar!

Zou jij het leuk vinden om au pair te worden?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.