Video: Citytrip & Bezienswaardigheden in Turijn

Wat kan je allemaal doen en beleven wanneer je in Turijn bent en wat zijn de bezienswaardigheden in Turijn? Ik nam jullie mee en laat het jullie graag zien!YouTube Preview Image

Turijn was mijn eerste Italiaanse stad die ik tijdens mijn Interrail reis bezocht en dit stadje ligt gevestigd in de provincie Piëdmont. Het is na Milaan de grootste stad van Noord Italië. Daar hebben ze trouwens ook hun eigen traditionele keuken, dus je moet altijd vragen wat een typisch streekgerecht is van de provincie of de stad zelf. Zoals de angolotti pasta bijvoorbeeld. 

Ook heeft Turijn een rijke geschiedenis. Zo hebben de Romeinen er een militaire nederzetting gehad, waar je nu nog de Porta Palatina van kunt zien. Maar de stad werd pas echt belangrijk toen de Franse familie van Savoye er de hoofdstad van zijn hertogdom van maakte. Hierdoor zie je nu ook dat veel gebouwen stammen uit de Barok en Renaissance tijd, twee stijlen die ik naast de Romaanse/Griekse stijl heel erg mooi vind. 

Er zijn dus genoeg bezienswaardigheden in Turijn en hoewel het een grote stad is vond ik het niet heel erg toeristisch. Dat geeft een fijn gevoel en dankzij haar vele wijken is er genoeg te zien en om doorheen te struinen. In mijn video laat ik zien wat ik allemaal heb beleefd in Turijn en wat de leukste bezienswaardigheden in Turijn zijn om te bezoeken wanneer je in deze stad bent.

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.Leave a Reply

Your email address will not be published.