vergroot je geluksgevoel

Vergroot je geluksgevoel

Je gelukkig voelen, het kan zo gemakkelijk zijn. Het zijn vaak de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken. Vandaag vertel ik je hoe je je geluksgevoel kunt vergroten.

Werk aan je geluksgevoel

Jezelf gelukkig voelen is voor iedereen anders en jij kan je gelukkig voelen van andere dingen dan dat ik dat doe. Nu ik in mijn eigen journey zit en mijn weg vind naar een gezonde en gelukkige leefstijl, heb ik wat dingen geleerd over mijzelf die mijn geluksgevoel vergroten en mijn dagen en daarmee mijn leven veel gelukkiger maken.

Spendeer tijd met familie en vrienden

Familie en vrienden maken een groot deel uit van je leven. Of het nu goed of slecht met je gaat, zij zijn er voor je en maken jouw leven rijker. Heb je behoefte aan een beetje geluk? Bel je familie en trommel je vrienden op om iets leuks te gaan doen en geniet!

Bied een helpende hand

Geluk zit in de kleine dingetjes. Iets wat mij altijd gelukkig maakt is om andere mensen te helpen. Dat maakt mij blij, dat is wat mij drijft, ook al krijg ik er niets voor terug. Een oudere vrouw helpen met haar tassen, een foto van iemand maken, iemand voor laten in de rij bij de kassa omdat die persoon in een hurry is, een helpende hand is een klein iets waar ik niet alleen mijzelf, maar ook een ander gelukkig mee maak.

Reizen

Reizen draagt misschien nog wel het meeste bij aan mijn geluk. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen ondernemen, nieuwe culturen ontdekken en nieuwe dingen leren. Reizen is vol nieuwe dingen en ervaringen en het maakt mijn leven zoveel rijker. Ik absorbeer alles wat ik kan en soms kan ik vol ongeloof om me heen kijken en voel ik me zo intens gelukkig dat ik er wel om kan huilen.

Blijf nieuwsgierig

Mijn nieuwsgierigheid draagt bij aan mijn geluk. Ik zit altijd vol met vragen en wil altijd alles weten. Door zo nieuwsgierig te zijn leer ik veel over dingen en mensen en dat kan me soms op plekken brengen die ik anders nooit had gedaan. Mensen verrassen me en ik kan soms de mooiste gesprekken krijgen hierdoor die mijn dag helemaal goed maken.

Werk aan je bucketlist

Wat wil jij bereiken en doen in jouw leven? Je leeft nu, dus doe de dingen die jou blij maken. Wilde jij altijd al Spaans leren? Een yogalerares worden? Vliegen naar Santorini? Wat weerhoud je? Maak een bucketlist van dingen die jij graag wil doen en jou blij maken en tik ze af. Have fun!

Actieve levensstijl

Als ik een hele dag zit of lig voel ik me vaak rusteloos en vaak nog meer moe dan wanneer ik lekker actief ben geweest. Als ik veel heb bewogen op een dag dan voel ik me veel beter en goed over mezelf. Zit ik een hele dag, dan is de kans groot dat ik me rusteloos en als een blob voel. Of ik nu sport of lekker ben gaan wandelen, actief zijn maakt me gelukkig

Gezond eten

Daarop volgend voel ik me ook het meest gelukkig wanneer ik gezond eet. Gezond eten doet me goed voelen en daarmee ook me gelukkig voelen. En weet je wat me nog meer gelukkig maakt? Wanneer ik een megagezonde maaltijd heb gemaakt die zo ontzettend lekker smaakt dat ik wel een gat in de lucht kan springen.

Glimlach, altijd

Lachen doet goed. Alleen als je mondhoeken omhoog houden door een pen horizontaal in je mond te doen zorgt al voor een gelukkige hormoon boost. Lachen maakt gelukkig en doe dat dus vooral heel vaak. Lach naar mensen of omring je met mensen die je aan het lachen maken. Ik houd van (woord)grapjes en muziek en een combi van dit twee samen met een goed stel mensen is mijn recept voor een gelukkige tijd.

Geluk zit in de kleine dingen in het leven, wees dankbaar voor die dingen, doe wat jou blij maakt en vergeet niet om te lachen! Wat doe jij om jouw geluksgevoel te vergroten?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.