Veggieburger met courgette

veggieburger met zwarte bonen

Samen met paprika is courgette wel 1 van mijn favo groenten. En sinds ik ook een groot fan ben van burgers is er natuurlijk niets leukers dan dit te combineren: ga jij met mij de uitdaging aan?


Ik heb ondertussen al veel verschillende recepten voor veggieburgers online staan maar ik had er nog nooit eentje gemaakt met courgette, shame on me! Ik vind het ook nog steeds heel erg grappig dat ik veggieburgers zo lekker vind. Mijn moeder verklaart me helemaal voor gek, maar dat mag ook want zij weet precies hoe ik vroeger at en dat was juist het vlees en van groenten kreeg ik meteen kokhalsneigingen. Wow wat kunnen tijden veranderen he, ik kan het soms zelf nauwelijks geloven dat ik zoveel veranderd ben. Okee ik zal maar ophouden met kletsen en je laten zien hoe je deze veggieburgers zelf kunt maken en verorberen.

gezonde veggieburger

Wat heb je nodig (voor 6 courgette veggieburgers)?
1/2 courgette
1 blik zwarte bonen
1 ei
1 teentje knoflook
80 ongekookte rijst
peper en zout
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 flinke snuf chilipoeder

clean vegetarische burger

Hoe maak je de veggieburgers?
Kook de rijst volgens de verpakking. Ben je heel erg lui, dan zou je eigenlijk alle ingrediënten in je keukenmachine kunnen gooien met wat extra havermoutmeel zodat die het vocht van de courgette opvangt en je daardoor geen slappe burgers krijgt. Ik pak er voor deze keer er een kom bij waar ik als eerste de bonen in doe en deze prak. Rasp daarna de courgette met een juliennerasp, neem daarna het meeste vocht weg met een theedoek en voeg de courgette toe aan de kom (je hoeft het niet uit te wringen hoor ;)). Snijd de andere groenten in hele kleine stukjes en roer dit door de bonen en courgette heen. Voeg ook de kruiden toe samen met de rijst en het ei en maak er een mooi mengsel van. Is het nog te plakkerig voeg er dan wat havermoutmeel aan toe. Verhit wat kokosolie in de pan en laat het goed heet worden. Neem wat van het courgettemengsel, draai er een mooie bal van en sla hem vervolgens plat in veggieburgervorm (mooi woord he). Bak de courgette veggieburgers vervolgens in 8-10 minuten knapperig en gaar. Doe er wat sla, komkommer, tomatenpurre en pijnboompitjes bij, en eventueel een pitabroodje, wat kaas en een yoghurtdressing and you are ready to go! Hmmmmm love veggieburgers!

vegetarische burger met courgette

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Maak jij ook graag veggieburgers?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Evelien

    Het ziet er heerlijk uit, alleen hou ik niet zo van bonen. Maar wie weet is het in combinatie met de rest wel heel lekker.

    1. Miss Craftsy

      Thanks! Daar hield ik in het begin ook niet van. Maar in combi met de rest is de smaak van bonen niet zo te proeven. En bij een goede verhouding smaakt het ook gewoon echt als een hamburger vind ik altijd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.