vegetarische wrap

Ik heb weer een snelle maaltijd voor jullie, een vegetarische wrap met gegrilde courgette. Jammie!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1 grote volkoren wrap
3 plakken courgette
2 el hummus
2 plakken cheddar
1 tomaat

wrap met gegrilde courgette

Hoe maak je de vegetarische wrap met gegrilde courgette?

  • Snijd 3 horizontale plakken van een courgette
  • Gril de plakken aan beide kanten in een grillpan
  • Neem de wrap en besmeer hem met de hummus
  • Leg hierop ook de plakjes cheddar en de in plakjes gesneden tomaat op
  • Als de courgette klaar is, leg je deze ook op de wrap en rol hem op

Je avondeten maken kan zo eenvoudig zijn. Je grilt even wat groenten, belegt een wrap en je bent praktisch al klaar. Gezond eten hoeft niet lang te duren en onsmakelijk te zijn, zoveel is waar :).

snelle vegetarische wrap met gegrilde courgette

Voor 1 persoon heb je een halve courgette nodig. Dit gerecht is vegetarisch, maar je kan hem natuurlijk heel eenvoudig upgraden naar een met vlees versie door er een paar plakjes kip of kalkoen aan toe te voegen. Of probeer deze wrap met kip saté.

De courgette gaan we lekker grillen en hiervoor heb je een grillpan nodig. Een tosti-ijzer kan er ook prima mee door :). Snijd een courgette horizontaal door in plakjes en gebruik er 3 voor 1 persoon. Leg de plakjes op de grillpan en grill ze aan beide kanten.

Ondertussen kan je de wrap vast preppen. Smeer de hummus op de wrap en beleg deze met de plakjes cheddar en de in plakjes gesneden tomaat. Je kan gewone hummus gebruiken, ik had zin in wat extra spice en nam de pikante hummus. Voordeel hiervan is dat je meteen extra smaak en kruiden toevoegt aan je wrap. Heb je alleen gewone hummus in huis? Pimp dan je wrap met wat lekkere kruiden. Als de courgette bruin is gegrild, kan je deze op de tomaat leggen en de wrap voorzichtig opvouwen. En zo heb je in 10 minuten een heerlijke vegetarische wrap met gegrilde courgette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *