Vegetarische Sloppy Joe

sloppy joe

Hi! Have you met Joe? Sloppy Joe? En deze Joe is vegetarisch en te lekker om te weerstaan! Kijk snel hoe je hem klaarmaakt om op te vreten ;).


Sloppy Joe is van origine een Amerikaans gerecht en is eigenlijk een broodje met gehakten wat groenten dat er lekker sloppy uit ziet. Absoluut geen Instagram materiaal, maar wel superlekker! Ik zag er wel de uitdaging in om van dit gerecht niet alleen een gezondere versie te maken, maar ook een vegetarische. In plaats van het gehakt heb ik gekozen voor linzen als vleesvervanger omdat ik vind dat linzen best wel een vleesstructuur hebben met de nodige fantasie. En linzen zijn ook wel lekker sloppy dus ideaal voor dit gerecht. En toen ik het at dacht ik echt dat ik aan het cheaten was maar niets is minder waar. Het blijft grappig: lekker genieten van iets en wetende dat je lichaam er ook volop van geniet omdat het alleen maar goede voedingsstoffen bevat.

zoete aardappelfrietjes

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 groene paprika
50 gram champignons
1 tomaat
400 gram gekookte linzen (200 ongekookt)
125 gram pomodoro
1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel chilipoeder
1/2 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
peper en zout
2 augurken
2 wraps of volkoren hamburgerbroodjes

vegetarische sloppy joe

Hoe maak je de vegetarische Sloppy Joe?

Wanneer je droge linzen gebruikt, zorg ervoor dat je ze een uurtje laat weken en een half uurtje kookt. Snijd vervolgens de paprika, champignons en tomaat in stukken en roerbak ze. Voeg na een minuut of 4 de sausjes en kruiden toe en laat het op laag vuur lekker pruttelen en op smaak komen. Voeg ook de linzen toe, deze hoeven alleen maar warm te worden. Snijd de augurken in kleine plakjes en pak je wraps of hamburgerbroodjes erbij. Vul ze met het sloppy joe mengsel en garneer het met de plakjes augurk erop.

gezonde sloppy joe

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens de traditionele Sloppy Joe op?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.Leave a Reply

Your email address will not be published.