vegetarische marokkaanse schotel

Vegetarische Marokkaanse groentestoofpot

Heerlijk kruidig eten, dat is waar de Marokkanen bekend om staan, helemaal als je kijkt naar de vele medina’s die je er kunt vinden. En deze vegetarische Marokkaanse groentestoofpot sluit daar zeker bij aan.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 zoete aardappel
80 gram wortel
80 gram kikkererwten
1/2 courgette
1 ui
25 gram rozijnen plus extra voor topping
1/2 tl kurkuma
1 tl kerrie
1/2 tl koriander
1/4 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1/4 tl gember
1 volle tl harissa

groentenstoof met zoete aardappel

Hoe maak je de vegetarische Marokkaanse groentestoofpot?

De reden dat ik deze groentestoof voor mij en mijn vriendin maakte was niet zonder reden. Want wij gaan samen naar Marokko, dus daar hoort natuurlijk ook een passende maaltijd bij. Op het moment dat wij onze vakantie gingen boeken, kwamen we al gelijk in sferen met deze maaltijd.

Nadat we uiteindelijk hadden bepaald wanneer we gingen en welke tickets we willen bestellen, begon ik aan het eten terwijl mijn vriendin ging kijken naar leuke hostels. De kruiden kwamen ons tegemoet en het was heerlijk!

Wil jij ook kennismaken met de Marokkaanse keuken en genieten van een gezonde en kruidige maaltijd? Deze Marokkaanse groentestoofpot is je grote vriend. 

marokkaanse groentestoofpot

Je begint deze maaltijd door je ui in stukjes te snijden en deze te fruiten in de pan. Daar doe je ook meteen de kruiden bij zodat ze meteen wat meer smaak krijgen. Snijd ondertussen de zoete aardappel en wortel in stukjes en roerbak deze mee met de ui.

Daarna snijd je de courgette klein en voeg je deze samen met de kikkererwten en rozijnen toe aan de overige groenten. Roerbak alles een paar minuten door. Vervolgens doe je er wat heet water bij, net zoveel tot alles groenten onder staan. 

Laat alles net zolang pruttelen totdat de zoete aardappel zacht ik geworden. Dit duurt ongeveer een kwartier. Roer in die tijd ook de harissa erdoorheen. Serveer de Marokkaanse groentestoofpot op de borden en top het af met nog wat extra rozijnen.

[yumprint-recipe id=’94’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.