vegan nachos

Vegan nacho’s met quinoa

Mexicaanse nacho’s met een zwarte bonen en quinoa mix en een heerlijke guacemole. Durf jij deze vegan nacho’s aan?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 zak nacho chips
  • 1 zoete aardappel
  • 1 blik linzen
  • 1 blik mais
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el nutritional yeast
  • 100 gram quinoa
  • 1/2 citroen
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflook
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 el koriander
  • 1 avocado, citroensap, peper en zout
  • IJsbergsla

Hoe maak je de vegan nacho’s met quinoa?

  • Kook de quinoa volgens de verpakking
  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en bak deze zacht in een pan met wat kokosolie
  • Voeg de linzen, mais en blik tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel
  • Voeg ook de kruiden, nutritional yeast en de halve citroen toe
  • Maak de guacemole door de avocado te prakken en te mengen met peper, zout en citroensap
  • Voeg de quinoa toe aan de linzenmix en roer goed door
  • Schep de quinoa op een bord en serveer met de guacemole, nacho chips en ijsbergsla

Vegan nacho’s. Het lijkt een gemis zo zonder het gehakt en de gesmolten kaas, maar niets hoeft minder waar te zijn. Het is een heerlijke mix van smaak en zo vullend dat je die kaas en het gehakt niet eens hoeft te missen. De linzen die in deze nacho’s zitten zijn de vervanger voor het gehakt en de bite en de smaak die de linzen krijgen in dit gerecht, lijkt het net alsof je gewoon vlees aan het eten bent.

Voor de vegan nacho’s kook je de quinoa volgens de verpakking. Daarna ga je met de groenten verder. Dit doe je door de zoete aardappel te schillen en hem daarna in hele kleine blokjes te snijden. Bak ze vervolgens zacht door ze in een pan met wat kokosolie te bakken. Zodra de zoete aardappel zacht is kan je de linzen, tomatenblokjes en mais toevoegen en uiteraard ook alle kruiden, citroensap en nutritional yeast. Laat dit zachtjes koken.

Vervolgens maak je de guacemole door de avocado in een bakje te scheppen en dit te prakken met een vork. Voeg hier ook wat citroensap aan toe en peper en zout naar smaak. Als de quinoa klaar is, kan je deze door de linzenmix roeren en nog heel even mee bakken. Daarna verdeel je de mix over de borden en serveer je het met de guacemole, nacho chips en wat ijsbergsla.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.