Typisch Thailand

typisch thailand

Mijn eerste keer Azië, mijn eerste keer Thailand. Dat het zo niet op Nederland zou lijken wist ik en die culturele verschillen vind ik dan ook zo leuk om te ontdekken. Tijd om Thailand door mijn ogen te ontdekken.

 1. Letterlijk iedere Thai kijkt je bijna aan met een vrolijk gezicht.
 2. Ook zeggen ze heel veel dankjewel en dit doen ze natuurlijk met hun handen tegen elkaar en een mini buiging. Zo schattig en lief!
 3. De straten van Bangkok zijn letterlijk een combinatie van heerlijk eten en putlucht of andere niet verklaarbare vreemde luchtjes.
 4. Naast dat Thaien overal kunnen slapen, kunnen ze ook overal eten. Ik heb ze op de meest aparte plekjes uit hun bakje zien eten, zoals helemaal verstopt (okee geprobeerd dan) onder hun marktkraampje.
 5. Move over loekieloekie, come on over massage. Letterlijk op elke straathoek vind je salons met Thaien die maar massage blijven roepen en wat ook onwijs schattig klinkt.
 6. Misschien is toch wel de topper het Thais toilet. Denk aan een Frans toilet met een gat erin, maar dan heb je nog wel de luxe van een soort van porseleinen toilet waar je ook nog eens je voeten op kunt zetten en je al squattend je behoefte kunt doen. Om vervolgens alles wat erin ligt met bakjes water weg te spoelen. Om van toiletpapier nog maar niet te spreken…
 7. Thaien zijn superrelaxed en komen bijna nooit op tijd. Leuke fun fact is dat toen wij het zelf wilde proberen door 10 minuten te laat te komen we vet boos werden aangekeken omdat juist op dat moment iedereen op tijd was en ze op ons aan het wachten waren hihi.
 8. Ook grappig is dat ze in het verkeer dan helemaal niet relaxed zijn. Ga in een tuktuk zitten en je scheurt letterlijk over de weg. Wow! Het stomme is dat alles ook nog goed gaat ook.
 9. Over nog meer vervoer gesproken. In de trein werken ze met een rode en groene vlag. Bij een rode mag de conducteur nog niet rijden, bij een groene wel. Ook wel handig voor mensen die niet goed meer kunnen horen en dat fluitje niet horen. Toen ik het mijn moeder vertelde moest ze denken aan opa Flodder haha.
 10. Op een van de eerste dagen viel het me op dat de Thaien een handgebaar maken waarbij het lijkt alsof ze je weg willen hebben. Ze steken dan hun arm uit en schudden met hun hand zo van: ga weg! Het geniale is dat ze je eigenlijk gewoon roepen en willen dat je naar ze toekomt.
 11. Veel Thaien praten echt wonderbaarlijk goed Engels. Zo sprak op dag 1 een oudere vrouw mij aan om me te vertellen dat ik zo ‘wit’ ben en vroeg ze waar ik vandaag kwam enzo. Zo lief! Soms hebben ze een sterk accent en zeggen ze heel schattig Prease come en Thrank you!
 12. De schoonmakers houden blijkbaar heel erg van zingen tijdens hun werkzaamheden, vooral als ze de douches aan het schoonmaken zijn.
 13. En een boot besturen met je voet is ook totaal geen probleem.
 14. Oeh en wist je trouwens dat ze hier gewoon links rijden? Ik niet dus dat was wel even gek haha.
 15. En bij het tanken met je scooter komt er geen slang aan te pas. Nee joh gewoon een trechter erin stoppen en de olie vanuit een drankfles erin schenken. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
 16. Ook zie je in Thailand erg veel monniken. Dat wist ik, maar niet dat jongens eigenlijk al op jonge leeftijd door hun ouders naar een tempel worden gestuurd om in monnikenleer te gaan, bijvoorbeeld omdat ze veel gamen of niet goed luisteren. Geen kostschool maar monnik worden dus in Thailand. Een echte monnik word je trouwens pas vanaf je 18e.
 17. Vaak waardeert het winkelpersoneel wanneer je je schoenen uitdoet zodra je de winkel binnenstapt. Wel oppassen dat je niet struikelt over al die slippers!
 18. Waar wij meer fietsen dan mensen in Nederland hebben, heeft Thailand dat met tempels. Groot of klein, je komt ze overal tegen!

Wat een mooie momenten en culturele verschillen en bijzonderheden heb ik op deze korte reis al mee mogen maken en ervaren. Ik kan bijna niet uitleggen hoe leuk en bijzonder ik dit vind dat ik zo met dit land kennis heb mogen maken. Wat heeft Thailand ook veel te bieden! Het is een ervaring die niemand me meer afpakt en ik hoop dat ik met deze leuke culturele feitjes je een kijkje heb mogen bieden in dit prachtland en voor degene die er al eens eerder zijn geweest: kan jij jezelf erin herkennen en heb je misschien nog leuke aanvullende fun facts?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Anneleen

  Lijkt me zo’n bijzondere ervaring en Thailand lijkt me een prachtig land! 3 jaar geleden had ik een meisje, een AFS studente in mijn klas, die kwam uit Bangkok. Een ontzettend lieve en vrolijke meid!

  1. Miss Craftsy

   Dat was het zeker Anneleen! Ja dat snap ik helemaal. Zo zijn ze echt bijna allemaal. Zulke fijne mensen :). Kunnen wij qua positiviteit nog wat van leren

 2. Anouk

  Ah, het klinkt als een heel leuk en vrolijk land! Ik wil nog heel graag nog een keertje ernaar toe 🙂 xo

  1. Miss Craftsy

   Ja zeker op je travel bucketlist zetten dit land. You are gonna love it!

 3. Linda

  Daarom heeft Thailand mij ook zo verrast, vooral de altijd vriendelijke en vrolijke mensen! En de tempels die je overal tegen komt vind ik ook heel erg bijzonder, dat maakt alles nog kleurrijker en vrolijker!

  1. Miss Craftsy

   Jaaaa precies dat! Ik word alweer helemaal vrolijk nu je het zo benoemd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.