Travel | Sleepless in Seattle: Pike Place Market

market 21

Naast dat je Seattle misschien kent van de Space Needle, die je meteen herkent zodra je haar skyline ziet, heeft Seattle nog een populaire mustdo: Pike Place Market. Tijdens mijn week in Seattle moest ik er natuurlijk een bezoekje aan brengen en ook bezocht ik het Seattle Aquarium.

market 1

Ontbijt! Aardbeien in Amerika zijn veel goedkoper dan in Nederland en ook al vroeg in het seizoen superlekker om te eten. En daarnaast nam ik ook verse granola (die je zelf kunt samenstellen in de supermarkt) erbij: de super nutty granola. Zo lekker! Volgende keer maar eens een andere samenstellen hiervan maken ;).

market 3

Op weg naar downtown Seattle, in Pine Street. Bijna in elke stad hebben ze wel een Broadway en hoewel die in New York het meest bekend is, worden er ook in deze stad verschillende musicals opgevoerd. Leuk!

market 4

Vlakbij het theater vind je deze muur vol met quotes erop, waarvan deze mijn favoriet is. Ik heb hem zelfs als achtergrond op mijn persoonlijke Facebookpagina, zo mooi vind ik hem :).

market 5

Verderop in Pine Street… allemaal heerlijke winkels, inclusief de flagshipstore van Nordstrom, een soort van Amerikaanse Bijenkorf. Leuk om eens doorheen te lopen. Kleine tip: daarnaast zit Nordstrom Rack, de salesversie van de gewone winkel, waar je de oude collectie voor een zachter prijsje kunt kopen.

market 6

Na wat winkels te hebben bezocht (Forever 21!), liep ik door naar de markt. Eigenlijk is het een soort van oude halachtige kraampjes waar allerlei mensen hun koopwaar verkopen, van eten tot aan armbandjes, je kunt het er allemaal vinden. Ook leuk: je kunt er voor een bepaalde tijd iets huren, wat inhoud dat het ook zomaar kan veranderen we er zit in een maand, lekker dynamisch en leuk!

market 7

En dit is de plek waar het allemaal begon: de eerste Starbucks ooit, inclusief het eerste logo! Zo tof! Er stond een gigantische rij met voornamelijk Japanners. Ik heb het maar overgeslagen en later bij een andere Starbucks wat gehaald haha. Jup Starbucks heeft haar roots zitten in Seattle en het sloeg in als een bom omdat het zoveel regent en mensen hier dan graag hun tijd spenderen in een coffeeshop. Met een uitbreiding naar Chicago, wat ook goed liep en Los Angelos (om te testen of Starbucks in een warmer klimaat zou aanslaan en waar de frappuchino’s ook zijn geïntroduceerd), werd het een daverend succes. Mooi verhaal toch? Ik heb ooit een case moeten doen over Starbucks tijdens mijn semester in Amerika en ik vind het nog steeds leuk om erover te vertellen haha :).

market 8

Dan is het nu toch echt tijd om Pike Place Market in te gaan. Superleuk om alles te zien en de verse groenten en fruit te bewonderen. Helemaal links als je voor het gebouw staat vind je een visboer waar de werknemers leuke liedjes zingen. Wat ik ook niet wist is dat er ook allemaal verdiepingen onder de markt zitten met souvernirwinkeltjes en restaurantjes. Ik voelde me op een gegeven moment wel een beetje lost omdat het zoveel en zo groots is, je kan hier echt een hele middag vertoeven.

market 9

Ook tussen de market, Pike, Pine en 1st st kan je veel winkels vinden die eigenlijk bij Pike Place Market horen. Daar vond ik een heerlijk chocoladewinkeltje waar ik deze chocolate caramel sea salt apple kocht. Een beetje duur, maar ik wilde het zo graag proberen en het was echt zo lekker!

market 10

Kijk nou wat een keuze, ooooh ik stond echt van mijzelf te kijken dat ik zo snel mijn keuze heb kunnen maken haha!

market 11

Via de andere kant van de chocolaterie kwam ik weer indoors waar weer allerlei winkeltjes zaten. En daar zag ik dit!

market 12

En dit varkentje kwam ik ook nog tegen, superleuk!

market 13

Daarna liep ik de vele trapjes naar beneden, richting The Seattle Waterfront.

market 14

Want ik ging naar het Aquarium! Ik kocht toen we naar het EMP Museum gingen, een Citypass omdat ik ook de Space Needle wilde bezoeken en ik dacht dat ik dan ook wel de andere dingen wilde zien. Dit is vooral ook een research center en ik had het idee dat hun specialiteit op zalm lag aangezien ik die heel vaak zag haha.

market 15

Zeesterren! En je mocht ze ook aanraken. Het voelt zo vreemd, alsof het helemaal geen dier is. Ik vond het gewoon naar een steen met structuur voelen omdat het zo hard is.

market 16

Smile! Ook leuk om een beter klimaat voor de dieren te stimuleren, gingen ze ook golven structureren. Heel erg leuk en ook wel heel erg relaxt :).

market 17

Mooie aankleding!

market 18

Puget Sound is de zee/baai bij Seattle en dus ook waar veel van deze dieren vandaan komen. Het aquarium was lekker interactief voor kinderen, zodat zij ook op een leuke manier kunnen leren. Ik vond het aquarium best klein en je kan er ruim binnen 2 uur wel doorheen zijn (zonder kinderen dan). Het is zeker leuk om te bezoeken, maar als je besluit om geen Citypass te nemen, dan zou ik dit aquarium skippen.

market 19

Hoewel deze otters wel echt way too cute zijn. Dit was nog een best jonge en hij kreeg net te eten. Maar daarvoor was hij aan het proberen om een zeil dat half in het water lag, helemaal op de kant te krijgen. Dat lukte hem niet zo goed, waardoor hij uiteindelijk met zeil en al in het water viel. Hilarisch! Echt jammer dat ik dat dan net weer niet op camera heb!

market 20

Ook het uitzicht vanuit het aquarium is heel erg mooi, hoewel het bij mij miezerde.

market 21

Terug op Pike Place! Als je nu de kant zou zien waar ik naartoe keek, zou je nog een Starbucks zien. Daar werd ik door een hele leuke jongen geholpen en heb ik genoten van mijn cappuccino met kokosmelk (echt een aanrader!). Daarna heb ik nog lekker wat winkeltjes bezocht en was het alweer tijd om naar huis te gaan!

market 2

Waar we vervolgens take-out gingen halen. Ik ben zo stom geweest om geen foto van het eten te maken en dat terwijl het zoooo lekker was! Ik had een salade met rucola met een heerlijke zoetzure dressing en cranberries en samen deelden we frietjes met knoflook en andere kruiden (die way too knapperig waren) en ronde, gefrituurde zoete aardappeltjes met een kerriesausje. Zo lekker! Terwijl we lekker op de bank waren gekropen, keken we naar de film Newsies, een musicalfilm over krantenjongens. Ook echt een aanrader als je het mij vraagt!

Een superdagje en leuk om na een aantal dagen nu echt eens de sfeer downtown te proeven. Helemaal leuk!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

  1. Het Sushimeisje

    Deze foto’s doen mij denken aan een film, ik weet alleen niet meer specifiek welke 😉
    En ik heb nog steeds spijt dat ik geen zeester heb gegeten in China. Lijkt mij interessant om een keer te doen!

  2. Manon

    Dit ziet er uit als een heerlijke dag zeg, leuk om te lezen! Dat van Starbucks wist ik helemaal niet. Weer wat geleerd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.