Travel | Seattle: Space Needle, Boattour & Downtown

downtown seattle 11

Ah, wat lijkt het inmiddels alweer lang geleden: mijn vakantie in Amerika. Nog geen maand geleden stapte ik in het vliegtuig voor een weekje Boston en daarna een weekje Seattle. Inmiddels ben ik weer gewend aan mijn werkleventje hier en kan ik alleen nog maar met een grote glimlach terugdenken aan mijn toffe vakantie. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

downtown seattle 1
Mijn planning was om op deze dag de bus te nemen naar Discovery Park en daar te gaan hiken. Toen kwam ik erachter dat er een Griekse voorstelling gegeven zou worden in de Pacific Science Center en die was om 1 uur, een tijd die ik nooit meer zou redden. Ik koos dus voor de Pacific Science Center, die naast de Space Needle zit.

downtown seattle 6

Eenmaal bij het Center kon ik toch niet meer naar de show (bummer!), maar ik kon wel de lasershow van Daft Punk of Michael Jackson zien. Het leek me echt totaal niets, maar ja ik was er toch, dus ik koos natuurlijk voor Michael. Uiteindelijk toch wel heel erg tof en 3 kwartier liggen luisteren naar de mooie liedjes van the King of Pop! Ik heb een stukje opgenomen, dus die zie je snel terug in mijn vlog.

downtown seattle 2

Het interactieve museum was verder heel erg op kinderen gericht, dus daar ben ik best snel doorheen gelopen, niet echt iets voor mij. Wel hadden ze een health afdeling waar ik helemaal vrolijk van werd. Net zoals dit bord: Imagine, Plan en Grow. Wow dacht ik, wat mooi om dit al zo over te brengen op kinderen. Het inspireerde mij zelfs haha.

downtown seattle 5

Wat ze wel hadden is een mooie patio met lekker veel water en een Pompeii Exhibition. Ik ben zelf in Pompeii geweest en dat intrigeerde mij zo erg dat ik graag de tentoonstelling wilde zien (helaas niet inbegrepen bij de Citypass). Ik zag al reclame de hele tijd hangen en daarom koos ik voor de Pacific Science Center in plaats van de Chingully Garden. Je moet bij de Citypass namelijk tussen deze twee kiezen en dit leek me dan interessanter dan een tuin bekijken (want die voorstelling had ik).

downtown seattle 4

Het eerste gedeelte van de tentoonstelling ging over hoe de mensen uit Pompeii leefden en hoe hun huizen eruit zagen. Prachtig gedaan, ook met duidelijke video’s erbij. Ik kan hier helemaal in op gaan, zo interessant! Daarna liep je naar boven en kreeg je op een groot scherm de laatste 24 uur van Pompeii te zien, inclusief 4d effecten zoals rook. Echt zo heftig om te zien hoe dat gegaan moet zijn, want zo heb ik het nog nooit gezien.

downtown seattle 3

Het laatste gedeelte bestond uit de casts die zijn overgebleven naar de vulkaanuitbarsting. Door de lava zijn de lichamen versteend en kan je precies zien hoe ze zijn gestorven, echt heftig. Deze vrouw was zelfs zwanger toen ze stierf en je kan echt voelen hoe zij zich gevoeld moet hebben vlak voordat ze stierf. Heftig, maar heel mooi dat dit toch bewaard is gebleven, ter herinnering van alle mensen die toen zijn overleden.

downtown seattle 21

De rest van de dag heb ik mezelf gegund om lekker relaxt door city center te lopen en lekker wat winkels te bekijken. Zoals een uur in de Sephora spenderen haha. Met als pitstop de Cheesecake Factory! OMG wat hebben ze daar heerlijke taartjes. Ik kon er echt niet uitkomen en de bediende moest me helpen te kiezen. Maar ik kan je vertellen dat dit echt de juiste keuze was: oreo cheesecake. Zo lekker en zo vullend. Ik heb mooi een stukje bewaard voor als lunch de dag erop.

downtown seattle 22

‘s Avonds gingen Shelby en ik naar de supermarkt om iets lekker te gaan klaarmaken. Ik stond echt keihard te lachen in de winkel toen ik deze blauwe nacho’s zag. Wat sinds wanneer bestaat er blauwe mais? Of het echt goed is weet ik niet, maar organic is het wel haha. En raad ik wat wij aten?

downtown seattle 23

Blauwe nacho’s! Zo yummy! Ze proeven hetzelfde, hoewel deze minder zout waren en wel iets meer naar volkoren leken te proven of zoiets.

downtown seattle 7

De volgende dag besteedde ik mijn ochtend aan lekker bloggen en op zoek gaan naar een pinautomaat die me wel geld wilde geven (struggles van een slechts bankpas :(), kwam ik aan bij de Space Needle. Toen ik ‘s ochtends wakker werd baalde ik wel, want dit zou de mooiste dag van de week worden, maar het was bewolkt. Gelukkig werd het lekker zonnig tegen de tijd dat ik bij deze toeristische attractie aankwam.

downtown seattle 8

Tadaaa bovenop de Space Needle! Hier zie je Lake Union waar ik helemaal omheen ben gefietst. Zie je die groene inham? Dat is Gas Works Park waar de Burke-Gilman Trail begint. Daarachter ligt dan Washington University, waar ik ook nog heb rondgefietst.

downtown seattle 10

Een fijne selfie zo bovenin Seattle. Superleuk!

downtown seattle 9

En nog een mooi kiekje van Puget Sound. Binnen in de Space Needle heb je ook een restaurant en kan je ook gewoon dingen bestellen. Ik heb daar lekker rustig gezeten en mijn Oreo Cheesecake zitten eten, jammie!

downtown seattle 12

Daarna liep ik via de waterkant richting het centrum, waar het Seattle Aquarium ligt. Daarnaast was namelijk de boattour die ik wilde doen om Seattle vanaf het water te bewonderen. Het was echt topweer waar ik geluk mee had. Deze wijk die je hier ziet is Queen Anne en dit zou ook de wijk zijn waar Meredith Grey uit Grey’s Anatomy woont (maar natuurlijk is opgenomen in L.A.).

downtown seattle 13

Altijd het mooiste uitzicht vind ik: de skyline!

downtown seattle 11

En het beste kiekje wat je kon krijgen met de Space Needle erop volgens de hostess. Dat heb ik natuurlijk ook maar even gedaan :).

downtown seattle 14

Ook kwamen we deze zeeleeuwen tegen! Zo tof. En ze lijken heel erg cool, maar dit zijn blijkbaar de zeeleeuwen onderaan de voedselketen. Omdat ze niet sterk genoeg zijn, zijn ze verstoten door de zeeleeuwen aan de kust en nu chillen ze maar hier om het volgend jaar nog eens te proberen. Good luck guys!

downtown seattle 24

Ik kan nooit genoeg krijgen van shoppen! Nu bracht ik een bezoekje aan de Target om mijn favoriete mascara te halen en om te kijken of ze nog leuke kleding hadden, toen ik tegen het E.L.F. schap opliep. How awesome! Eerder schreef ik al een artikel over de concealer van E.L.F. die ik hier kocht.

downtown seattle 25

Nadat Shelby klaar was met werken, meette ik haar en een collega bij Amazon, waarna we Mexicaans gingen eten. Het was happy hour, dus konden we lekker goedkoop drankjes bestellen. Ik nam een zomerse sangria! We hadden ook niet zo’n hele erge honger, dus namen we ook wat te eten van de happy hour kaart: quesadilla’s! Zoooo lekker waren deze, echt niet te geloven!

downtown seattle 15

Daarna reed Shelby ons 3en naar Kerry Park om Seattle bij nacht te bewonderen. Dit is absoluut niet iets toeristisch, dus dit is mijn tip aan jou: bezoek Kerry Park als je in Seattle bent! Iedereen kent Seattle dankzij de Space Needle, dus het is natuurlijk wel zo tof als je die mooi kan fotograferen :).

downtown seattle 16

En er zelf mee op de foto gaat natuurlijk!

downtown seattle 17

Tijdens mijn laatste dag in Seattle, besloot ik toch om naar Discovery Park te gaan. Helaas wist ik dat het niet zo mooi weer zou zijn en miezerde het zelfs, maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Je kan hier ontzettend mooi wandelen en het is hier zo groen! Ook hebben ze hier een indianen reservaat waar je deze prachtige tekeningen kan zien en kunst binnenin het gebouw.

downtown seattle 18

Zoals dit!

downtown seattle 19

Daarna ben ik door het bos naar de vuurtoren gelopen, die supercute is. Hier was het echt stormachtig, dus ik ben weer snel weggegaan. Ook moest ik nog een stuk lopen en kwam ik precies tegelijk met de bus aan! Je kan trouwens heel gemakkelijk bus 33 nemen die in city center komt en als eindstop Discovery Park heeft. Handig!

downtown seattle 26

Daarna ging ik weer terug downtown, waar het gelukkig weer droog was. Blijkbaar was er een soort van comicon convention, want heel veel mensen liepen verkleed op straat. Superleuk om naar te kijken! Ik deed mijn laatste inkopen en meette daarna Shelby om te genieten van ons laatste avondje samen.

downtown seattle 27

We gingen lekker uit eten en ik nam natuurlijk nog even een heerlijke burger (met de welbekende pickle erbij). Shelby stelde voor om cheese curds te proberen, een soort van gefrituurde kaasballetjes met een lekkere dipsaus erbij. Die waren echt verrukkelijk. Ik zou ook gewoon alleen dat kunnen eten als avondeten. Natuurlijk was het ook weer veel te veel, dus ik nam de rest mee als doggybag :). We dronken nog wat wijntjes en kletsen nog eens goed bij, om vervolgens lekker in slaap te vallen.

downtown seattle 20

Seattle je was prachtig! Ik vond het heerlijk om er een week te mogen ‘wonen’ en ik voelde me er op en top thuis. Zo fijn om weer terug te mogen keren naar mijn favo land. Ik kan niet wachten om jou en de vriendelijke Amerikanen weer te zien. Tot snel!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

8 comments

 1. Anneleen

  Woow die taart ziet er zo lekker en machtig uit! 😀 dat uitzicht is ook prachtig!

  1. Miss Craftsy

   Jaaa hij was echt zoooo lekker. En idd zo machtig dat ik er 2x over moest doen om hem op te krijgen haha.

 2. Het Sushimeisje

  Die tentoonstelling lijkt mij inderdaad heftig! Maar wel origineel dat ze dat verfilmd hebben en dat ze die overblijfselen hebben. Hopen dat de tentoonstelling ook onze kant op komt want het lijkt mij wel interessant.

  1. Miss Craftsy

   Ja dat weet ik dus niet, want er stond ook bij dat hij daar zou eindigen. Maar die overblijfselen komen denk ik wel uit Pompeï zelf, want daar heb ik ze ook gezien, dus ik zou gewoon eens naar die stad zelf heen gaan en lekker combineren met Napels. Dat is namelijk ook bijzonder om er zelf rond te lopen!

 3. Manon

  Wat gaaf zeg, mooie fotos ook weer!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel, echt zo gaaf haha! Ik wil weer terug!

 4. Manon

  Heel leuk! Ik ben momenteel weer Grey’s Anatomy opnieuw aan het kijken, en dan zie ik ook steeds Seattle, wat me echt een leuke stad lijkt. Die foto van de Space Needle die ‘s avonds vanuit het park gemaakt is, is echt práchtig 🙂

  1. Miss Craftsy

   Ja leuk is dat he die tussenstukjes bij Grey’s! En bedankt ik kan ook echt uren kijken naar die foto 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.