Travel Peek: Citytrip in Londen #3

londen 3-25

Welkom bij weer een nieuwe aflevering van… mijn Londen Travels ;). Wow, we hebben de zaterdag van ons weekendje weg zoveel gedaan dat ik er serieus 3 plogs voor nodig heb ;). Kijk dus maar snel mee naar de avonturen in Londen van Wipneus en Pim (en ik heb geen wipneus :)).

londen3-6

De vorige keer heb je kunnen lezen over onze sightseeing die eindigde bij de Horse Guards Parade en Downing Street. Als je in die straat weer naar bovenloopt, kom je vanzelf bij Trafalgar Square terecht, een van de grotere pleinen in Londen. Je vindt er de National Gallery, een mooie fontein en een beeldhouwwerk met een leeuw op elke hoek. Normaal zijn beeldhouwwerken alleen om naar te kijken maar op deze mag je ook klimmen, om te kijken. At least dat deden wij. Wij waren zo moe van het lopen dat we volgens mij twee uur daar gezeten hebben om alleen maar gezellig te kletsen en te snoepen en vooral lekker veel mensen te kijken en in het geval van mijn broertje ook auto’s, want er rijden nogal wat dure exemplaren rond.

londen 3-7

Het is echt geweldig om hier te zitten, vooral als je aan de voorkant zit en je uitzicht hebt op de weg en de Big Ben, er is zoveel te zien! Zo was er een soort van beveiliging die ervoor zorgde dat niemand op de leeuwen zou klimmen, van daarvan af vallen wil je natuurlijk niet. Die avond was het een vrouw die echt geniaal is. Zij was donker en had de uitstraling en de attitude van zo’n typische vrolijke vrouw die misschien in het weekend nog heerlijk staat te zingen in het gospelkoor in kerk. In 1 woord schitterend. Ze sprak de mensen op de leeuwen met zoveel vrolijkheid en positiviteit aan dat iedereen er ook zonder morren af ging. Je kan natuurlijk ook zeggen, kom er nu vanaf, je mag helemaal niet op die leeuwen zitten en met een nors hoofd gaan wijzen. Wat zij deed was met haar duimen omhoog die persoon toelachen en uitroepen: yay you did it! (Want het was ook nog best een opgave om daarop te komen) en daarna te zeggen: okay, now you need to come off. Geweldig toch? En er waren zelfs mensen die met haar op foto wilde, nou dat zegt genoeg toch?

londen 3-1

Na al die tijd lekker zitten, was het tijd voor ons diner. Rick wilde heel graag Fish and Chips, so off we go! En gevonden! Niet mijn beste maaltje ooit, maar wel lekker en heel erg vullend. Je denkt is dit het? Maar aan het einde piep je wel anders haha.

londen 3-2

Na het eten konden we niet zo goed beslissen wat we nu wilden doen. Een tijdje later besloten we om de brug weer naar de overkant te nemen en toch de London Eye te doen, het weer was inmiddels stukken beter. En dit was trouwens onze AirBnB kamer ;).

londen 3-8

Aan de andere kant was het supergezellig met veel toeristen, straatartiesten en muziek. Nu leek het wel of je langs de boulevard in Spanje liep haha. Het was nog even spannend of het qua tijd zou lukken om de London Eye te doen omdat er nog best wel een rij stond, maar er gaan zoveel mensen in dat bakje dat de bewaker zei dat het ons makkelijk moet lukken.

londen 3-9

Trouwens, nog even een tip: je kan dus niet pinnen in Engeland, ook al heb je maestro, blijkbaar werkt die daar toch anders (misschien heeft het iets te maken met het linksrijden ofzo). Dus zorg ervoor dat je genoeg cash pint bij een ATM of met je creditcard betaalt, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

londen 3-13

londen 3-14

In de London Eye! Wow wat is het hoog hier! En wat hebben we een prachtig uitzicht gehad en wat kan je ver kijken. We zijn allebei superblij dat we er toch in zijn geweest en voor 1 keertje is het zeker de moeite waard. Het enige wat ik jammer vond is dat je de Tower Bridge niet kon zien vanuit de Eye vanwege de kromming van de Thames. Slightly disappointed, maar het was zeker superleuk!

londen 3-10

londen 3-11

londen 3-12

Vlakbij de London Eye was er een minifestivalletje dat er met haar ballonen en lampionnetjes way too cute uitzag. Een ideale plek om onze avond af te sluiten en te genieten van lekkere Londense biertjes.

londen 3-4

londen 3-16

londen 3-15

De volgende ochtend leken we ons we in Rome te wanen toen we de St. Pauls Cathedral bezochten. Na mijn ontbijtje van yoghurt en banaan, genoten we bij het pleintje erlangs genoten we van onze welverdiende koffie en frappuchino, terwijl we werden verblijd door de zon en het waanzinnige uitzicht. Ik weet dat ik veel waanzinning vind in Londen, maar zo voelt het ook. Alles lijkt even mooi te zijn in deze stad.

londen 3-17

londen 3-18

londen 3-19

Op naar de kathedraal. We mochten helaas van binnen geen foto’s maken, maar daardoor heb jij des te meer redenen om zelf deze stad te bezoeken en de kathedraal binnen te gaan, want die is, je raadt het al, ook prachtig! Een fotogenieke plek is de cathedraal wel, zo leuk!

londen 3-20

londen 3-21

Na de St. Pauls Cathedral zijn we weer een heel stuk gaan lopen richting Covent Garden. Weer langs talloze mooie gebouwen, kwamen we terecht op een mooie, authentieke plek met haar art kraampjes, leuke restaurantjes en goede shows van de straatartiesten. Zo hebben we lekker in het zonnetje naar een straatartiest gekeken die vastgebonden zat met kettingen en zich daaruit wilde bevrijden (en ja eigenlijk klinkt het net zo erg als ik het schrijf en dan ook te bedenken dat het een show voor kleine kinderen was).

londen 3-22

londen 3-23

Een andere show was wel een heel spektakel. Een Afrikaanse man ging allemaal stunts uithalen zoals een handstand doen op een soort van springbok trapachtige toestand en met zijn handen op 3 op elkaar gestapelde blokjes. Hij was echt goed en we hebben heel veel gelachen.

londen 3-24

Toen ik op de Pinterest van mijn werk aan het kijken was, kwam ik een hele kleurrijke foto tegen. Mijn eerste reactie was: omg daar moet ik naartoe! Toen ik erachter kwam dat het ‘gewoon’ in Londen was, kon ik wel gillen van plezier, want dat betekende dat ik het ook echt kon gaan zien. En een paar weken later was het zover: Neal Street, een heel schattig klein steegje met de cuteste, kleurrijke gebouwtjes. Ik geloof dat ik hier wel de hele middag naar kon kijken. Eigenlijk bizar hoe zo iets moois verscholen kan zijn in een diverse stad als Londen. Waanzinnig!

Ook deze keer heb ik weer lekker veel verteld dacht ik zo! De rest van ons weekend zie je in de volgende en laatste post so stay tuned!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Manon

  Dat ziet er echt heel erg gezellig uit allemaal !

 2. Het Sushimeisje

  Oooh, Neal street ziet er echt leuk uit! Die komt op mijn lijstje want ik wil echt weer een keertje naar Londen. Grappig dat je die straat via pinterest hebt gevonden!

  1. Miss Craftsy

   Ja leuk he! Mijn werk levert ook nog leuke dingen op hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published.