Travel Peek: Citytrip in Londen #2

londen 2-3

Vandaag geen gewone Photo Peek, maar we gaan gewoon lekker verder met mijn citytrip foto’s van Londen. Van de week kon je deel 1 van mijn reisverslag al zien, nu kan je genieten van deel 2.

londen 2-1

Ik eindigde mijn verhaal de vorige keer met onze lunch die we voor 3 pond bij de Saintbury’s gehaald hadden. Helaas regende het best wel hard, dus we hebben deze lunch lekker in dit mooie Waterloo station opgegeten.

londen 2-5

Het plan was om die eigenlijk of in London Eye zelf of in het parkje daarnaast op te eten, maar de regen gooide dus roet in het eten. En in London Eye zelf gaan was geen optie, want dat zou zonde van het geld zijn omdat je nu helemaal geen goed uitzicht zou hebben. Dat zou dus opgeschoven gaan worden.

londen 2-2

londen 2-4

Op naar onze ‘grote’ vriend dan maar, de Big Ben. Geloof het of niet, maar het geeft stiekem toch wel een kik als je dit gebouw in het echt ziet. En de bellen klinken ook ieder kwartier, net als in de films ;).

londen 2-6

Om de hoek vind je natuurlijk de Houses of Parliament die ook echt stuk voor stuk prachtig zijn. En dat vond ik niet alleen, want mijn broertje stal zo ongeveer mijn camera om de meest gave foto’s te maken haha.

londen 2-7

Westminster Abbey, ook al zo’n plaatje. Hoe gaaf is het dat je ooit hebt meegewerkt om dit gebouw te maken?

londen 2-8

londen 2-10

londen 2-11

Rondom Westminster Abbey en de Houses of Parliament. Volgens mij kan je hier ook uren rondlopen en genieten van al dit prachtigs. Dit was ook het moment waarop we weinig tegen elkaar zeiden. Ik denk dat we speechless waren :).

londen 2-9

Check dit prachtshot dan! De Big Ben, London Eye én de welbekende bus. Als er nu ook nog een telefooncel en een taxi op had gestaan was hij perfect ;).

londen 2-12

Maar die is hier al! Lekker authentiek! Zo grappig dat in een andere stad er alles zo prachtig kan uitzien. Rick zei al: zelfs de paaltjes langs de stoep zijn gewoon mooi geverfd in plaats dan ze in Nederland van steen zijn of gewoon zwart. En zo ook deze telefooncel. Zoveel mooier dan die lelijke groene hokjes die wij vroeger hadden? Of zouden buitenlanders dat juist weer mooi vinden aan ons land?

londen 2-13

Tijd voor een pitstop in St. James Park voor ons na al dat lopen! We zaten op een bankje bij dit prachtige meer met kraaien en… pelikanen! Toen ze heel dichtbij kwamen vond ik ze stiekem wel een beetje eng haha. We aten onze chipjes op van de mealdeal en nadat we ze netjes in de prullenbak hadden gedaan, gingen de kraaien ermee vandaar. Een hilarisch gezicht, want er zat natuurlijk niets meer in. Eigenlijk had ik het moeten filmen haha!

londen 2-14

Weer aan de wandel en toen kwamen we ineens die eekhoorntje tegen. Ik wilde een foto van hem maken toen hij op het gras zat, maar hij sprong ineens zowat tegen mij aan (zo leek het en dan zijn eekhoorntjes ineens een stuk minder schattig haha) en voila, hij poseerde zo mooi voor ons op dit hek. Ik kon hem denk ik wel aanraken als ik wilde.

londen 2-15

londen 2-16

Via St. James Park loop je zo richting Buckingham Palace. Je kent het natuurlijk van de televisie dus je weet al hoe het eruit ziet, maar ik werd vooral verrast door het mooie hekwerk erom heen. Wat een prachtige ornamenten zitten daarop! Ook tof is dat heel veel bouwwerken in Londen een Romaanse stijl hebben, een architectuurtak die ik echt heel mooi vind. Ik zei het die ochtend al tegen Rick, maar ik wist eigenlijk helemaal niet dat London zoveel Romeinse invloeden heeft. En dat gecombineerd met die authentieke Britse/Amerikaanse jaren 50 architectuur en je hebt Londen in een oogverblindende notendop.

londen 2-17

londen 2-18

Soms baal ik dat ik geen zoomlens heb zodat ik die wachters eens goed op de foto kan zetten. En foto’s maken werd niet op prijs gesteld, dus we werden even gevangen genomen ;). Hellup!

londen 2-19

Bye bye Buckingham Palace! Via The Mall (zo heet de straat) liepen we weer terug. Normaal rijden hier ook auto’s, maar vanwege een hardloopevent of zoiets, was alles afgezet. Zo kon ik wel dit shot maken, yay!

londen 2-20

Als je dan weer terugloopt door St. James Park, kom je eigenlijk zo uit bij de Horse Guards Parade. Daar zagen we deze dude heel fancy en Brits op zijn paard zitten. Ik had deze foto nog maar net genomen, toen hij opeens met zijn paardje ervandoor ging! Dat viel ook bij mee, want hij reed gewoon de hoek hier rechts om op het pleintje weer op te gaan. Blijkbaar nemen ze Parade heel letterlijk, want het was sightseeing ten top! Er stonden hordes mensen (ik dacht al wat is er hier nu weer te doen) en blijkbaar gaven deze mannen en hun paarden een soort van show. Wat het nu precies is geweest weet ik niet, want door alle mensen konden we niets zien.

londen 2-21

Dus zijn we maar doorgelopen naar Downing Street om de Premier maar eens op de foto te zetten. Zie jij hem?

Het is trouwens ongelofelijk, maar deze dag is nog lang niet voorbij en toch heb ik alweer een tweede post geschreven over onze 1e dag in Londen :). We hebben deze dag dan ook wel echt ongelofelijk veel gedaan en we hebben meer dan 400 foto’s gemaakt, dus je begrijpt natuurlijk ook wel hoe moeilijk het is om daartussen een selectie te maken en mijn urge om niet alles met jullie te delen in te houden. In mijn volgende reisverslag kun je dus alles lezen over wat we de rest van de dag en avond hebben gedaan, plus (als ik weer niet teveel foto’s uitkies) een stukje van onze zondagochtend. Voor nu hoop ik dat jullie het leuk vonden om mijn travels in Londen te zien en wens ik jullie een prachtige zondag toe!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

6 comments

 1. Ilse

  Als ik al die foto’s zo zie krijg ik spontaan zin om een reisje naar Londen te boeken. Het is altijd zo’n leuke stad!

  1. Miss Craftsy

   Haha oeps! Ik wil dankzij mijn eigen foto’s ook wel weer terug ;). Hopelijk komt het nog snel voor 🙂

 2. Manon

  yes, echt leuk om te zien weer! Nog 2 weken en dan ben ik er ook! 🙂 Krijg er nu nóg meer zin in haha!

  1. Miss Craftsy

   Oeh aftellen! Heb je ook al een lijstje gemaakt met wat je allemaal wilt zien?

   1. Manon

    Ja, we zijn er 4 nachten, best veel tijd om dingen te doen dus! Wat we sowieso gepland hebben is een bezoek aan de Harry Potter studioos, een Jack the Ripper wandeling, sightseeing wandeling (dus idd ook Big Ben, tower bridge, Buckingham palace, etc.), British Museum en Camden town. Verder zien we wel wat we daar tegenkomen 🙂

    1. Miss Craftsy

     Oeh ja voor die eerste 2 had ik geen tijd maar die lijken me ook leuk! Gelukkig ga ik er vast nog wel n keertje terug 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.