Travel Peek: Citytrip in Londen #1

londen 1-21

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn broertje naar Londen geweest. Deze stad stond al heel lang op mijn to travellist en het Pinksterweekend leek me nu het perfecte moment om deze droom ook echt waar te maken :).

Na een dagje werken zijn we in de avond richting Schiphol vertrokken, een ideale tijd wat mij betreft. Mijn broertje had pas 1 keer eerder gevlogen dus het was superschattig om te zien hoe hij helemaal excited werd hiervan.

Na een vlucht van slechts 35 minuten stonden we op Britse bodem bij Southend airport. Daarna moesten we de trein pakken richting Londen Liverpool samen met alle andere Nederlanders ;). Als je trouwens niet in de spits de trein hoeft te pakken, neem dan de Off Peak Retour ticket, dat is veel voordeliger.

londen 1-1

Via de ietwat gammele trein stapten we over op de underground waar Tower Hill onze halte was. Supermooi, wat zo hadden we meteen een heel mooi uitzicht van de Tower of London op ons netvlies. We hebben trouwens niet voor een hotel gekozen, maar voor een AirBnB. Naast deze stad voor het eerst bezoeken, was dit voor mij ook nieuw. Spannend ook, want het is toch wel even afwachten waar je terecht komt. Gelukkig kregen we een prima kamer en hebben we heerlijk geslapen. Het was eigenlijk een appartement in een flat met meerdere kamers waar dus ook andere gasten sliepen. Het leek net een klein hostelletje haha.

londen 1-2

De volgende morgen kon ik eindelijk Londen bij daglicht bewonderen. Als een klein kind liep ik enthousiast naar onze eerste stop, de Tower of London. Een prachtig oud, ruïne-achtig gebouw dat bijna misplaatst lijkt in deze stad. De toren lijkt zo uit een film te komen in plaats van in de stad te staan. Na er omheen te hebben gelopen, kwamen we bij de ingang uit. We hebben staan twijfelen of we naar binnen zouden gaan, maar omdat we een kort weekend hadden en we allebei in de London Eye wilden, hebben we deze toeristische attractie maar even overgeslagen.

londen 1-22

In plaats daarvan hebben we heerlijk een mocha genomen met een mississippi chocolade muffin van de Starbucks, onze grote vriend tijdens deze citytrip. Op een muurtje hebben we dit lekkers op zitten eten terwijl we in het zonnetje zittend de Tower of London bewonderden.

londen 1-3

londen 1-4

Als je rechts de poorten binnenloopt kan je links daarvan de toren binnen. Maar als je doorloopt zoals wij dat deden, loop je zo naar de Thames met… uitzicht op de Towerbridge. Ik vind dit serieus het mooiste ‘gebouw’ van Londen, zo prachtig! We hebben hier dan ook lekker veel foto’s van gemaakt en ervan genoten.

londen 1-5

Langzaamaan liepen we steeds meer richting de brug, om er vervolgens onderdoor te lopen en waar ze een trappetje erlangs hebben gemaakt om op de brug te komen. Wij hebben gewoon over de brug heen gelopen, maar je kan er ook voor kiezen om op de brug te lopen, weliswaar tegen een vergoeding. Het voordeel van bij ons is dan wel dat je met een bus op de foto kan. Je had me moeten zien hoe blij ik werd van het feit dat ik en met de brug en met de bus op de foto sta ;).

londen 1-8

Na de Tower Bridge was het idee om langs de waterkant te lopen, via Tate Modern en Shakespeare’s Globe naar de London Eye. Het was in het begin even zoeken omdat je met het spoor zit waardoor je niet meteen langs de waterkant kunt lopen, maar via Google Maps had ik de weg gevonden. Totdat ik een schattig paadje zag waar ik eigenlijk wilde lopen en waar ook het bordje Tate Modern op stond samen met Borough Market. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

londen 1-11

londen 1-9

Borough Market stond niet echt op mijn lijstje, maar is zo de moeite waard! Het is in principe een gewone markt, maar met allemaal heerlijk eten van over de hele wereld, met een hele relaxte sfeer, veel gezelligheid en dat op de vroege morgen. En ook de aankleding was echt zo mooi, een beetje die jaren 50 stijl met haar grote reclameborden en die sierlijke letters, dat vind ik zo mooi. Ik vervloekte heel even die goddelijke muffin om het feit dat ik nu geen honger had en ik niets kon kopen, want god wat ruikt het er heerlijk. Aan de andere kant maar goed ook, want zo hoefde ik niet te kiezen wat ik wilde hebben haha.

londen 1-12

londen 1-10

londen 1-6

Via nog wat schattige steegjes kwamen we weer terecht bij de waterkant, die ook wel bekend staat als de Queens Walk. Wat trouwens ook wel leuk is, is dat je in de hele stad over Shaun the sheep tegenkomt, telkens met een andere print op zijn ‘vacht’. Superleuk en het wordt bijna een spelletje om ze te spotten en te tellen want het zijn er echt heel veel.

londen 1-7

londen 1-18

londen 1-13

Langs de waterkant lopen is ook echt puur genieten. Ik geef toe, het is best een stuk lopen vanaf de Towerbridge naar London Eye, maar het is het wel echt waard als je het mij vraagt. Een mooi uitzicht op de Thames en mooie gebouwen aan de linkerkant om te bewonderen.

londen 1-14

londen 1-20

londen 1-16

Heerlijk bruggen, Tate Modern en Shakespeare’s Globe bewonderen terwijl je langs alle andere toeristen loopt. Lekker gezellig alsof je in Scheveningen loopt. Bij de London Eye heb je superveel leuke kraampjes en een mooi parkje waar je lekker kunt chillen. Je kunt daar iets kopen voor de lunch, of, als je nog even kunt lopen, naar de Saintbury’s gaan achter Waterloo station. Daar kun je een meal plan kopen voor 3 pond. Dan mag je een sandwich of salade kiezen, een drankje en een snack. Supercheap en lekker vullend. Ideaal om het in het park op te knabbelen, of zoals wij op Waterloo station omdat het hard regende.

londen 1-17

londen 1-19

Wat we precies na de lunch deden, ga ik jullie nog niet vertellen, anders word deze post weer zo lang met al mijn verhalen en foto’s. Dat bewaar ik dus lekker voor een volgende keer! Ben jij weleens in Londen geweest en wat is jouw favoriete plekje van deze stad?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

7 comments

 1. Bo stuffbybo

  Ah leuke foto’s en een leuk verslag! Dat busje met Frozen Yogurt is echt heel leuk. Ik ga in augutus 2 dagen naar Londen, can’t wait 🙂
  Liefs!

  1. Miss Craftsy

   Dankje Bo! Ja cute busje he! Je wordt er ook zo vrolijk van. En wat tof dat je er in augustus heen gaat, yay! Hopelijk heb je dan nog wat aan mijn reistips 🙂

 2. Manon

  Ik ben jaloers! Ik wil ook naar London!

  1. Miss Craftsy

   Aaah sorry! Maar als je ooit kunt gaan, zeker doen, het is echt te prachtig daar!

 3. Manon

  Oeh leuk! Wij gaan over 2,5 week naar Londen, heb er echt zin in 🙂 Ben er ooit geweest toen ik 12 was, maar dat is zoooo lang geleden haha!

  1. Miss Craftsy

   Aaah wow, wat leuk! Echt iedereen lijkt er wel heen te gaan dit jaar, zo leuk! Dan heb je nog wat aan mijn Travel Peeks die komen gaan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.