tomaten_paprika_soep3
In deze bijna winterse omstandigheden is het echt soep weer te noemen. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van soep en ben ik alleen fan van mijn moeders zelfgemaakte soep. Maar toen ik een recept zag voor paprika tomatensoep ging het toch wel kriebelen: ik moest en zou mijn eerste eigen soepje gaan maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 kommen)
Olijfolie
3 uien, in vieren gesneden
3 grote tenen knoflook, ongepeld
5 tomaten, in vieren gesneden en de zaadjes verwijderd
1 grote rode paprika, in vieren gesneden en zaden verwijderd
1 ruime theelepel tijm
zeezout en peper
een handvol basilicumblaadjes
1 theelepel paprikapoeder
750 ml groentebouillon (ik gebruikte kippenbouillon)
Eventueel nog: knoflookpoeder, italiaanse kruiden, chilipoeder en peterselie naar smaak.
Knoflookcroutons

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer een bakplaat in met de olijfolie. Leg de uien en knoflook op de bakplaat en leg de paprika en tomaten met hun velletje naar beneden. Bestrooi de groenten nog met wat tijm, zout en peper. Ze de bakplaat zo’n 30 minuten in de oven totdat de uien bruin beginnen te worden, een beetje beginnen te karameliseren en de overige groenten er geroosterd uit zien. Naderhand kun je ook nog even de grill erop zetten om lekker dat geroosterde smaakje te krijgen. Maar pas op! Je wilt natuurlijk niet dat je groenten zwart worden!

tomaten_paprika_soep4
Haal de groenten uit de oven, haal de velletjes van de knoflook en pureer alles in de blender/keukenmachine. Voeg vervolgens een deel van de basilicum blaadjes toe en het paprikapoeder. Voeg daarna telkens een beetje van de bouillon toe om zo de gewenste structuur te krijgen. Pureer alles nog eens goed door en kijk zelf of je de soep echt glad wilt hebben of niet. Lijkt je het soepje zo lekker genoeg, doe deze dan nog even in de pan om hem even te koken.

tomaten_paprika_soep1
Dit is ook het moment om hem te proeven! Ik vind sowieso dat soep moet trekken. De dag erna was mijn soepje lekkerder dan toen ik hem maakte. Ik voegde de extra poedertjes nog toe om een wat rijkere smaak te krijgen. Ik vond hem zo wat flauw en iets wat waterig. Wil je ook een soep met een rijke smaak? Maak hem dan een dagje van de tevoren, of in de ochtend, zodat hij de hele dag nog heeft om tot zijn recht te komen :). Ik vond het in ieder geval een heel lekker recept! Ik had hem zelf nog wel iets ‘gladder’ gewild, maar zo met verse groenten was het echt verrassend lekker! Alleen door de paprika rook hij niet echt fantastisch. En het smaakt natuurlijk heel anders dan de kant en klare zelf-maak-soep in de Maggi potjes. Even wennen, maar toch heel smakelijk! Ik voegde er lekker veel croutons aan toe en zo had ik een hele lekkere maaltijd op tafel gezet!

tomaten_paprika_soep2
Eet smakelijk!

2 gedachten over “Tomatensoep met gegrilde groenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *